Варіант з куркою
Інгредієнти:
- 1 куряча тушка;
- 90 г борошна;
- 80 г вершкового масла;
- 3 цибулини;
- 250 г консервованих ананасів;
- 1,5 ст. дуже жирних вершків;
- 1 бульйонний кубик;
- сіль.
Приготування:
- Промити курячу тушку, розрубати на шматочки. Кожен обваляти в борошні і обсмажити на вершковому маслі (половині вказаної кількості) до рум’яності.
- Перекласти золотисті шматочки курятини у великий горщик, а зверху розподілити колечка консервованих ананасів.
- На фрукти висипати дрібні кубики злегка обсмаженого на вершковому маслі цибулі.
- Вершки змішати з розтертим пальцями бульйонним кубиком, довести до кипіння, посолити і вилити в горщик.
- Відправити ємність в попередньо розігріту духовку до середньої температури. Готувати страву 70 хвилин.
Подати курку до столу порційно, щедро поливаючи приготованим соусом.