М’ясо в рукаві | Кращі покрокові рецепти

Запечене м’ясо в духовці заворожує не тільки смаком, але і запахом. Таке м’ясо завжди буде прикрасою столу, а гості залишаться задоволеними. М’ясо вийде найбільш соковитим, якщо запекти його в рукаві. Ознайомтеся з рецептами м’яса в рукаві і готуйте з задоволенням.
Якщо хочете спробувати приготувати домашню буженину, то кулінарний рукав зробить це блюдо просто чудовим. Ось саме такий рецепт:

Запечена свинина в рукаві:

Свиняче м’ясо в рукаві буде готуватися в своєму соку. Не потрібно додатково додавати масло і переживати, що м’ясо підгорить. Свинина вийде не жирної, оскільки надлишки жиру вытопятся, а скоринку зможете отримати, якщо проткнете рукав в кінці запікання. Загалом, візьміть:

  • 800 г свинячої шийки;
  • 3 чайні ложки солі;
  • 1 літр води;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 1 лавровий листок;
  • 2 чайні ложки приправи для м’яса.

На приготування домашньої буженини знадобиться 1 годину 20 хвилин, розраховане на 6 порцій.
Першим ділом приготуйте маринад. Налийте Воду в ємність, покладіть туди чорний перець, лавровий лист і посоліть. Доведіть суміш до кипіння. Коли маринад охолоне, помістіть в нього промиту свинину і поставте в прохолодне місце, краще на ніч.
Промаринований шматок м’яса, посипте спеціями і приправами. Запхніть м’ясо в рукав і запікайте в духовці при 180 градусах не менше 60 хвилин, все залежить від розміру шматочки.
Готову буженину, вже остигнула, можете нарізати і подавати на стіл з рисовим або овочевим гарніром.

Щоб приготувати м’ясо з картоплею в рукаві в духовці візьміть такі продукти:

  • свинячу м’якоть близько 1 кг;
  • 2 столові ложки червоного і чорного меленого перцю;
  • 2 столові ложки солі;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 кг картоплі;
  • 150 г майонезу.

Цей рецепт м’яса в рукаві в духовці вийде приємний на смак, за рахунок такого набору приправ.
На запікання м’яса з картоплею піде 40 хвилин, розрахований на 5 осіб. Ось ознайомтеся з процесом приготування:
В окремій ємності змішати два види меленого перцю, сіль і часник, видавлений з чеснокодавкі. Розмішайте, щоб вийшла однорідна маса.
Свинину промийте, обітріть паперовим рушником і вмочіть у приготовлену суміш. У такому вигляді нехай м’ясо полежить близько півгодини. За цей час можете спокійно почистити картоплю, нарізати її крупними шматочками. Посоліть картоплю і поперчіть, додайте майонез і перемішайте.
На деко покладіть підготовлену картоплю, а м’ясо помістіть в рукав і покладіть в середину. Виставте 200 градусів і запікайте. Це блюдо буде чудовим варіантом для обіду або вечері.
Також смачно виходить і яловиче м’ясо, запечене в рукаві. Звичайно, воно трохи жорсткіше, ніж свинина, однак при дбайливому і уважному приготуванні отримаєте чудове, ароматне і святкове блюдо.

Дивіться також:  Соуси до м’яса – кращі рецепти з фото

Для приготування яловичого м’яса в рукаві в духовці потрібні такі інгредієнти:

  • ребра яловичі або м’якоть близько 1 кг;
  • сіль, перець, приправи до м’ясних страв;
  • 3 або 4 помідора;
  • по 2 столові ложки майонезу і гірчиці;
  • 2 цибулини;
  • 1 болгарський перець;
  • невелика головка часнику;
  • 150 г корейської моркви.

Готувати таку страву доведеться як мінімум 1,5 години, розрахований на 6 осіб.
Ознайомтеся із процесом приготування:
Виберіть не жирну яловичину. Краще візьміть м’ясо на кісточці, крижі або реберця. Промийте вибране м’ясо і зробіть надріз вздовж всього шматка. Сіллю і перцем натріть поверхню м’яса. Обмажте зверху майонезом з гірчицею і приберіть в холодильник маринуватися. Звичайно, краще залишити на ніч, але якщо час не так багато, то вистачить і 2,5 години.
Всі овочі вимийте і наріжте – томати кружальцями, цибулю і перець півкільцями. Тепер нарізані овочі з’єднайте з морквою по-корейськи. Покладіть цю суміш на дно рукава.
Мариновану яловичину нашпигуйте часником і помістіть на овочеву суміш у рукаві. Закріпіть кінці і покладіть на деко. Духовка повинна бути прогріта до 220 градусів. Після того як овочі закиплять, зменшіть температуру до 160 градусів. В такому режимі запікайте м’ясо 1,5 години. Для отримання смачною скоринки, за 10 хвилин до закінчення приготування розріжте рукав.
Щоб перевірити готовність яловичини проткніть м’ясо ножем, якщо з’явиться прозорий сік, значить страва готова.
Подавайте запечену яловичину з овочами і зеленню, прикрасити оливками і лимонними часточками.

Прокрутка до верху