М’ясо з айвою – 7 рецептів приготування в духовці, в казані і мультиварці

Айву не смачно вживати в сирому вигляді. Однак блюдо з її використанням виходять дуже ароматними і дивовижними на смак. Пропонуємо найкращі рецепти м’яса з айвою.

М’ясо, тушковану з айвою в казані

У казані м’ясо пропікається рівномірно і виходить м’яким, завдяки айві набуває особливий аромат і насичений смак.

Інгредієнти:

• перець;
• цибуля – 1 шт.;
• картопля – 2 шт.;
• сіль;
• часник – 3 зубчики;
• лимонний сік – 0,4 гуртки;
• вода – 3 гуртки;
• оливкова олія – 0,4 гуртки;
• айва – 3 плоду;
• свинина – 1100 м;
• томатне пюре – 1 кружка.

Приготування:

1. Нашаткувати цибулю. Залити в казан оливкова олія. Помістити цибульні півкільця. Нашаткувати часникові зубчики і додати в цибулю, коли він стане золотистим.
2. М’ясний шматок порізати. Отримані великі шматки у вигляді соломки помістити в казан. Потримати до золотистого забарвлення скоринки.
3. Посипати сіллю і перцем. Залити водою. Додати томатне пюре.
4. Порізати айву. Порізати картоплю. Відправити в казан. Залити лимонним соком. Накрити кришкою. Тушковане м’ясо з айвою буде готове через годину.

Покрокове приготування в горщиках

Страви з айвою і м’ясом завжди ароматні і смачні. Щоб блюдо вийшло соковитим, пропонуємо приготувати в горщиках. Продукти просочаться соком, який виділяється при тепловій обробці, що зробить страву особливо ніжним і апетитним.

Інгредієнти:

• оливкова олія – 4 ст. ложки;
• червоне вино – 230 мл;
• червоний цибуля – 2 шт.;
• лаврове листя – 2 шт.;
• часник – 3 зубки;
• сіль;
• томатна паста – 2 ст. ложки;
• айва – 2 шт.;
• томати – 420 г;
• яловичина – 2 кг.

Приготування:

1. Нашаткувати часникові зубки. Обсмажити в олії на сковорідці.
2. Айву нарізати. Додати в сковорідку і обсмажити. Нашаткувати цибулю. Покласти у сковорідку. Засмажити. Викласти в горщики.
3. Яловичину порізати. Повинні вийти великі кубики. Розкласти по горщикам. Викласти порубані томати. Залити тістом. Помістити лаврушку. Посипати сіллю. Полити вином і залити до верху водою.
4. Накрити кришкою. Помістити в духову піч. Запікати годину. Режим 180 градусів.

Готуємо в мультиварці

В мультиварці продукти рівномірно пропікаються. Завдяки приладу ви тільки витратите час на підготовку компонентів, а все інше за вас зробить мультиварка.

Інгредієнти:

• свинина – 1100 м;
• перець;
• айва – 4 плода;
• сіль;
• цукор – 1,5 ст. ложки;
• вода – 20 г;
• цибуля – 3 шт.

Приготування:

1. Нарізати на порційні шматки м’ясної шматок. Нашаткувати цибулю. Необхідні півкільця. Айва знадобиться часточками. Середину вирізати.
2. Помістити в чашу цибульні півкільця (половину). Частина айви. Посипати цукром. Розкласти м’ясні шматки. Підсолити і поперчити. Злегка збризнути водою.
3. Вкрити цибулею. Зверху розмістити айву. Посипати цукром. Підсолити.
4. Виставити режим «Гасіння». Таймер – 3 години.

Щоб блюдо вийшло смачним, вибирайте плоди жовтого рівномірного забарвлення. На поверхні не повинно бути вм’ятин та плям.

Узбецький плов з айвою і м’ясом

Ароматне і дивовижне блюдо, яке припаде до смаку усій родині.

Інгредієнти:

• рослинна олія – 240 мл;
• баранина – 1100 м;
• вода;
• цибуля – 2 шт.;
• спеції;
• морква – 1 шт.;
• перець;
• айва – 2 шт.;
• сіль;
• рис – 2 гуртки пропарений.

Приготування:

1. Нарізати м’ясо побільше. Залити в казан масло. Розжарити і засипати м’ясні шматки.
2. Нашаткувати цибулю і відправити до м’яса. Томити до золотистого відтінку лука.
3. Закип’ятити воду і залити в казан. М’ясо повинно бути повністю покрито рідиною. Загасити чверть години.
4. Порубати морквину. Додати до м’яса. Розрізати айву. Дістати серцевину. Помістити в казан.
5. Підлити за необхідності воду. Посипати перцем. Потомити п’ять хвилин. Насипати рисові зерна. Посипати сіллю.
6. Долити воду. Рідина повинна бути вище рису на два сантиметри. Тушкувати до готовності.

Рецепт від Сталика Ханкишиева

На перший погляд непоєднувані продукти, перетворюються на чудове на смак блюдо. Солодкувата морква, кисла айва і солоне м’ясо роблять страву неймовірно соковитим і тане в роті.

Для приготування використовуйте м’ясо кастрованого і обов’язково молодого барана. В такому випадку страва не придбає неприємний аромат.

Інгредієнти:

• голяшка бараняча – 4 шт.;
• рослинна олія – 2 ст. ложки;
• сік з 0,5 лимона;
• морква – 3 шт.;
• перець;
• часник – 4 головки;
• сіль;
• айва – 4 шт.;
• чабер – 1 ч. ложка;
• вода – 1 л;
• зіра – 1 ч. ложка;
• цукор – 1 ч. ложка.

Приготування:

1. Прогріти казан. Порубати морквину. Повинні вийти великі кубики. Помістити в казан. Засипати зіру. Посипати цукром. Смажити в олії.
2. Викласти ляшки. Підсолити. Посипати перцем. Додати спеції і очищені часникові зубчики.
3. Залити водою. Накрити кришкою. Готувати півтори години в духовій печі.
4. Нарізати на часточки айву. Полити лимонним соком. Викласти шаром в казан. Накрити кришкою і запікати півгодини.

Печеня з чорносливом

Страва набуває неповторний аромат і присмак завдяки ідеальному тандему айви і чорносливу.

Інгредієнти:

• свиняча вирізка – 550 г;
• чорнослив – 7 шт.;
• айва – 1 шт.;
• перець;
• морква – 1 шт.;
• сіль;
• цибуля – 1 шт.;
• пісне масло – 3 ст. ложки;
• імбир – 0,3 ч. ложки порошку;
• яблучний сік – 125 мл

Приготування:

1. Свинина знадобиться брусками. Посипати сіллю і імбиром. Полити яблучним соком. Промаринувати. Знадобиться годину.
2. Вирізати серединку у айви. Нарізати часточками.
3. Очистити і порубати морквину. Нашаткувати цибулю.
4. Помістити м’ясо в сковорідку і смажити. Перемістити до ємність. Додати айву в сковорідку і смажити. Прибрати в ємність. Покласти підготовлені овочі і прожарити.
5. Відправити запашні компоненти в сотейник. Викласти чорнослив. Присипати сіллю. Додати перець. Залити маринадом від м’яса. Накрити кришкою і потомити чверть години.

Айва, фарширована м’ясом в духовці

Приготувати м’ясо з айвою в духовці дуже легко, якщо знати тонкощі приготування. Пропонуємо перевірений і дуже вдалий варіант.

Інгредієнти:

• айва – 6 шт.;
• сіль;
• картопля – 6 шт.;
• бараняче м’ясо – 550 г;
• коріандр – 10 г;
• курдючний жир – 140 г;
• зіра – 10 г;
• цибуля – 240 р.

Приготування:

1. Нарізати дрібно м’ясної шматок. Тонко подрібнити курдючний жир.
2. Нашаткувати цибулю. Очистити картоплю.
3. Зрізати верхівку з айви. Видалити насіння і серцевину. Вискобліть невелику кількість м’якоті.
4. М’ясо, частина курдючного жиру і цибулю відправити в м’ясорубку. Отриману масу підсолити. Посипати спеціями.
5. Помістити начинку в айву. Добре утрамбувати. Закрити відрізаною верхівкою.
6. На дно форми викласти решту курдюк. Помістити айву. Між заготівками розмістити картоплю. Накрити кришкою.
7. Відправити запікатися в духову шафу. Режим 180 градусів. Час – годину.

Прокрутка до верху