Готуємо по-корейськи
М’ясо по-корейськи – це поєднання трьох смаків: солодкого, гострого і кислого. Для приготування краще вибрати нежирні шматочки свинини або яловичину.
Традиційно, м’ясо обсмажують в глибокій сковороді- “вок”, але в домашніх умовах його можна приготувати і на звичайній сковороді з товстими стінками.
Інгредієнти:
- 400 г яловичої (свинячий) вирізки;
- п’ять ложок соєвого соусу;
- ложка лайма;
- ложка кунжутного масла;
- 200 г грибів (гливи);
- пучок зеленої цибулі;
- дві ложки цукру;
- чотири зубчики часнику;
- сіль, гострий перець.
Спосіб приготування:
- В соєвий соус вливаємо олію і сік лайма, додати гострий перець і подрібнений часник.
- М’ясо нарізаємо тонкими пластинками, опускаємо в підготовлений маринад, перемішуємо і залишаємо на годину.
- Печериці ріжемо навпіл і обсмажуємо на олії, поки не випарується вся волога.
- У глибокій сковороді сильно розігріваємо масло і швидко обсмажуємо в ньому замариновані шматочки яловичини.
- В готове м’ясо додаємо гриби, зелену цибулю, все перемішуємо, посипаємо кунжутом і подаємо до столу.