М’ясо по-купецькому з грибами
Незважаючи на те, що достовірних джерел про походження такої страви немає, м’ясо по-купецькому відносять до російської кухні. Його подають в ресторанах, але приготувати цей смачний кулінарний шедевр можна і в домашніх умовах. Для виконання класичного рецепту знадобиться не так багато інгредієнтів, але ми будемо готувати страву з додаванням грибів, які зроблять його більш ситним і ароматним.
Інгредієнти:
- 600 г свинини;
- 350 г печериць;
- три томата;
- склянки сметани;
- 200 г сиру;
- олія, спеції.
Спосіб приготування:
- Свинячу вирізку нарізаємо порційними шматочками, відбиваємо і натираємо сумішшю з солі і перцю.
- Помідори ошпарюємо окропом і подрібнюємо нетовстими слайсами. Гриби ріжемо на тонкі пластини, сир тремо на крупній тертці.
- На змащене маслом деко викладаємо шматочки свинини і просочуємо їх сметаною. Зверху кладемо кружечки помідор і трохи присипаємо їх сиром. Потім розподіляємо гриби і робимо «шубу» з сиру і сметани.
- Готуємо страву 20 хвилин при температурі 200°С, в останні 5 хвилин збільшуємо жар на 30 градусів.