М’ясо з грибами – 9 рецептів, як приготувати в духовці, мультиварці і на сковороді

М’ясо по-купецькому з грибами

Незважаючи на те, що достовірних джерел про походження такої страви немає, м’ясо по-купецькому відносять до російської кухні. Його подають в ресторанах, але приготувати цей смачний кулінарний шедевр можна і в домашніх умовах. Для виконання класичного рецепту знадобиться не так багато інгредієнтів, але ми будемо готувати страву з додаванням грибів, які зроблять його більш ситним і ароматним.

Інгредієнти:

  • 600 г свинини;
  • 350 г печериць;
  • три томата;
  • склянки сметани;
  • 200 г сиру;
  • олія, спеції.

Спосіб приготування:

  • Свинячу вирізку нарізаємо порційними шматочками, відбиваємо і натираємо сумішшю з солі і перцю.
  • Помідори ошпарюємо окропом і подрібнюємо нетовстими слайсами. Гриби ріжемо на тонкі пластини, сир тремо на крупній тертці.
  • На змащене маслом деко викладаємо шматочки свинини і просочуємо їх сметаною. Зверху кладемо кружечки помідор і трохи присипаємо їх сиром. Потім розподіляємо гриби і робимо «шубу» з сиру і сметани.
  • Готуємо страву 20 хвилин при температурі 200°С, в останні 5 хвилин збільшуємо жар на 30 градусів.
Дивіться також:  Свинина смажена на сковороді шматочками з цибулею – 6 рецептів, як смачно посмажити м’ясо
Прокрутка до верху