Печеня в горщиках в духовці
Вже не одне століття люди готують м’ясо в горщиках. Саме такий спосіб приготування дозволяє насолодитися неймовірно смачним м’ясним блюдом.
Для рецепта можна використовувати будь-яке м’ясо і приправи, але свинина краще всього поєднується з кмином, базиліком і шавлією, яловичина – з естрагоном і розмарином, а для баранини ідеально підходить фенхель і орегано.
Інгредієнти:
- 800 г м’яса;
- 700 г грибів;
- дві цибулини;
- три моркви;
- сім зубчиків часнику;
- 200 г сиру;
- майонез;
- 500 мл бульйону;
- зелень, спеції, вершкове масло.
Спосіб приготування:
- Свинину нарізаємо невеликими кубиками, цибулю, часник і зелень дрібно подрібнюємо, морква шаткуємо на крупній тертці, картоплю ріжемо соломкою, а шампіньйони – скибочками.
- На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо шматочки м’яса до рум’яної скоринки.
- Окремо пасеруємо цибулю, потім додаємо до нього моркву і гриби, тушкуємо пару хвилин.
- На дно горщика викладаємо м’ясо і додаємо спеції. Потім розподіляємо овочеву засмажку з грибами, часник, картоплю і знову трохи приправ. Зверху кладемо трохи вершкового масла, приправляємо зеленню, вливаємо бульйон і посипаємо сиром.
- Готуємо страву в духовці приблизно годину при температурі 180 градусів.