М’ясо з грибами – 9 рецептів, як приготувати в духовці, мультиварці і на сковороді

Печеня в горщиках в духовці

Вже не одне століття люди готують м’ясо в горщиках. Саме такий спосіб приготування дозволяє насолодитися неймовірно смачним м’ясним блюдом.

Для рецепта можна використовувати будь-яке м’ясо і приправи, але свинина краще всього поєднується з кмином, базиліком і шавлією, яловичина – з естрагоном і розмарином, а для баранини ідеально підходить фенхель і орегано.

Інгредієнти:

  • 800 г м’яса;
  • 700 г грибів;
  • дві цибулини;
  • три моркви;
  • сім зубчиків часнику;
  • 200 г сиру;
  • майонез;
  • 500 мл бульйону;
  • зелень, спеції, вершкове масло.

Спосіб приготування:

  • Свинину нарізаємо невеликими кубиками, цибулю, часник і зелень дрібно подрібнюємо, морква шаткуємо на крупній тертці, картоплю ріжемо соломкою, а шампіньйони – скибочками.
  • На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо шматочки м’яса до рум’яної скоринки.
  • Окремо пасеруємо цибулю, потім додаємо до нього моркву і гриби, тушкуємо пару хвилин.
  • На дно горщика викладаємо м’ясо і додаємо спеції. Потім розподіляємо овочеву засмажку з грибами, часник, картоплю і знову трохи приправ. Зверху кладемо трохи вершкового масла, приправляємо зеленню, вливаємо бульйон і посипаємо сиром.
  • Готуємо страву в духовці приблизно годину при температурі 180 градусів.
Дивіться також:  Печінка яловича в сметані – 5 приголомшливих рецептів
Прокрутка до верху