Рецепт запікання м’яса одним шматком
Для того щоб свинина в духовці одним шматком була повністю пропеченою і смачною, попередньо її слід правильно замаринувати. Для такої страви краще брати нежирну шию вагою приблизно 1,5 — 1,7 кг
Інгредієнти для маринаду:
- рослинна олія – 50 мл;
- тертий часник — 1 ч. л.;
- сіль велика – ½ ч. л.;
- перець білий – щіпка.
В олії слід розмішати всі інгредієнти. Наколоти свинину тримером, густо намазати її з усіх боків, а потім помістити в рукав для запікання.
- Якщо в будинку є ветчинница, то після того, як шматок буде замаринований, варто відразу ж помістити його в пристрій і поставити в холодильник.
- Якщо такого пристрою немає, то треба обмотати свинину шматком тканини, щільно обв’язати навколо мотузкою і також помістити в холодильник. Перед готуванням тканину і мотузку потрібно зняти, м’ясо перекласти в каструлю, зверху поставити гніт і випікати.
У холодильнику м’ясо варто витримати не менше години, а ще краще відправити його на холод з вечора. Запікати заготівлю потрібно при температурі близько 220ºС до 1,5 годин. Якщо є термометр для м’яса, то готовність страви можна перевіряти з його допомогою.
Залишивши м’ясо остигати під гнітом протягом 12 годин, вранці можна буде нарізати на тонкі порційні шматочки.
До речі, з одного шматка яловичини, приготованого таким чином, можна зробити ще дві страви:
- салат з яловичиною;
- ростбіф.