М’ясо, запечене в духовці — 17 рецептів приготування

М’ясо в горщиках з картоплею

Соковите і ароматне страву, улюблене багатьма з дитинства, – це м’ясо в горщиках.

  • сортова картопля, призначений для запікання – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • зелений горошок заморожений – 200 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • солоний огірки – 3 шт.;
  • маслини без кісточок – 1 банка;
  • свинина – 300 г;
  • яловичина – 300 г;
  • бекон – 4 смужки.

Кількість інгредієнтів розрахована на 4 горщика, обсяг яких повинен бути не менше 0,5 літра.

  • Свинину і яловичину потрібно порізати на шматки з гранню, приблизно, 1 див.
  • Картопля очистити і порізати кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнити півкільцями. Томати теж нарізати кубиками, а солоні огірки потрібно натерти на тертці.
  • На сухій сковороді потрібно обсмажити м’ясо до легкої скоринки.
  • У кожен горщик продукти укладаються наступним чином: спочатку йде шар м’яса, потім шар томатів та горошку, потім картоплю, потім цибулю, потім додаються маслини і огірки.
  • Горщики потрібно накрити і поставити в розігріту до 200 º с духовку. Запікати не менше 1 години.
  • Бекон слід трохи обсмажити на тій сковороді, де підготовляли м’ясо.
  • Перед подаванням страву посипається беконом.

Якщо домочадці люблять сильно солону їжу, то можна додати щіпку солі. В інших випадках вона буде зайвою, так як солі достатньо в огірках і маслинах. Запечена картопля з м’ясом у духовці, приготована в горщиках, може зберігатися в холодильнику близько п’яти днів.

Дивіться також:  Як готувати кролика – 10 рецептів в сметані, духовці – смачно!
Прокрутка до верху