М’ясо в горщиках з картоплею
Соковите і ароматне страву, улюблене багатьма з дитинства, – це м’ясо в горщиках.
- сортова картопля, призначений для запікання – 400 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- зелений горошок заморожений – 200 г;
- помідори – 2 шт.;
- солоний огірки – 3 шт.;
- маслини без кісточок – 1 банка;
- свинина – 300 г;
- яловичина – 300 г;
- бекон – 4 смужки.
Кількість інгредієнтів розрахована на 4 горщика, обсяг яких повинен бути не менше 0,5 літра.
- Свинину і яловичину потрібно порізати на шматки з гранню, приблизно, 1 див.
- Картопля очистити і порізати кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнити півкільцями. Томати теж нарізати кубиками, а солоні огірки потрібно натерти на тертці.
- На сухій сковороді потрібно обсмажити м’ясо до легкої скоринки.
- У кожен горщик продукти укладаються наступним чином: спочатку йде шар м’яса, потім шар томатів та горошку, потім картоплю, потім цибулю, потім додаються маслини і огірки.
- Горщики потрібно накрити і поставити в розігріту до 200 º с духовку. Запікати не менше 1 години.
- Бекон слід трохи обсмажити на тій сковороді, де підготовляли м’ясо.
- Перед подаванням страву посипається беконом.
Якщо домочадці люблять сильно солону їжу, то можна додати щіпку солі. В інших випадках вона буде зайвою, так як солі достатньо в огірках і маслинах. Запечена картопля з м’ясом у духовці, приготована в горщиках, може зберігатися в холодильнику близько п’яти днів.