Свинина на шпажках, запечена в банку
Оригінальним способом приготування є запікання м’яса в банку. У цьому випадку можна зробити шашлички, але не замочувати їх заздалегідь, а готувати прямо в маринаді.
Для такої страви знадобиться літрова банка, шпажки і нижчеперелічені продукти.
- свинина – 800 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- соус соєвий – 2 ст. л.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- сіль і перець.
За такої технології м’ясо можна приготувати і з будь-яким улюбленим маринадом.
Важливо пам’ятати, що для приготування такої страви розігрівати духовку заздалегідь не можна. Банку ставиться в холодну піч і нагрівається разом з нею. Інакше скло лопне!
- Цибулю необхідно дрібно нарізати.
- Соєвий соус змішати з гірчицею, цибулею і спеціями.
- Шматочки м’яса ретельно обмазати цією сумішшю і насадити на шпажки.
- Потім шашлички вертикально укладаються в банку і зверху ємність накривається фольгою.
Температура для запікання — 170º с, час — 1 година. Після приготування духовку потрібно вимкнути, а фольгу зняти і залишити м’ясо в гарячій духовці ще на 10 хвилин.