М’ясо, запечене в духовці — 17 рецептів приготування

Свинина на шпажках, запечена в банку

Оригінальним способом приготування є запікання м’яса в банку. У цьому випадку можна зробити шашлички, але не замочувати їх заздалегідь, а готувати прямо в маринаді.

Для такої страви знадобиться літрова банка, шпажки і нижчеперелічені продукти.

  • свинина – 800 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • соус соєвий – 2 ст. л.;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • сіль і перець.

За такої технології м’ясо можна приготувати і з будь-яким улюбленим маринадом.

Важливо пам’ятати, що для приготування такої страви розігрівати духовку заздалегідь не можна. Банку ставиться в холодну піч і нагрівається разом з нею. Інакше скло лопне!

  • Цибулю необхідно дрібно нарізати.
  • Соєвий соус змішати з гірчицею, цибулею і спеціями.
  • Шматочки м’яса ретельно обмазати цією сумішшю і насадити на шпажки.
  • Потім шашлички вертикально укладаються в банку і зверху ємність накривається фольгою.

Температура для запікання — 170º с, час — 1 година. Після приготування духовку потрібно вимкнути, а фольгу зняти і залишити м’ясо в гарячій духовці ще на 10 хвилин.

Дивіться також:  Котлети з курячого філе – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху