Готуємо в гірчично-майонезному соусі
Чудовий смак має свинина, яка запікається під соусом з гірчиці і майонезу. М’ясо в гірчиці без добавок виходить сухим, але якщо збагатити її жирами, то такі шматочки будуть просто танути в роті.
Як обробити свинину — вирішувати господині, а вся родзинка цієї страви в соусі.
- столова гірчиця – 1 ст. л.;
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.;
- майонез – 3 ст. л.;
- лимонний сік – 2 ст. л.;
- каперси – 2 ст. л.;
- хрін столовий – ½ чайної ложки;
- сіль – щіпка.
Дана кількість соусу розраховане на 1 кг м’яса.
- Всі інгредієнти потрібно змішати за допомогою міксера до отримання однорідної маси.
- Шматочки свинини помістити в ємність з соусом і витримати в холодильнику протягом години.
- Потім перевантажити свинину разом з соусом у форму з бортиками і запекти.
- Запікати краще спочатку під кришкою, а потім кришку за 10 хвилин до закінчення приготування зняти.
Відмінним гарніром до такої страви буде відварну картоплю.