Маффіни класичні – 10 простих рецептів у домашніх умовах

Маффіни – пишна та ніжна випічка невеликого розміру. У техніці приготування тіста є кілька моментів, які необхідно врахувати. Всі продукти повинні бути кімнатної температури, а тісто не варто довго вимішувати, щоб не втратити пишність та правильну кремову текстуру. У нашій статті ви обов’язково знайдете рецепт до душі та зможете пригостити близьких чарівною випічкою.

Класичні мафіни в домашніх умовах

Класичні мафіни в домашніх умовах готують у різний спосіб. Але завжди хочеться, щоб випічка вийшла пишною та смачною, для цього потрібен перевірений рецепт. Також вам знадобляться невеликі формочки із щільного пекарського паперу або силікону.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Молоко коров’яче – 240 мл.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • Лимон – 1 шт. (або лайм)

Процес приготування:

Класичні маффіни легко можна приготувати в домашніх умовах. Підготуйте об’ємну миску, всипте в неї сухі інгредієнти: борошно пшеничне, розпушувач для тіста, цукор і сіль. Добре помийте лимон або лайм, просушіть і натріть на дрібній тертці цедру. Її додайте в миску.

На повільному вогні розтопіть вершкове масло|мастило|, трохи остудіть його. В окремій ємності змішайте курячі яйця, молоко, топлене масло та ванільний екстракт.

Далі з’єднайте сухі компоненти та рідку частину тесту.

Вимісіть тісто до однорідного стану, розбийте всі грудки.

Тісто розлийте формочками. Наповнюйте їх приблизно на 2/3 від обсягу.

Надішліть форми в духовку, розігріту до 180 градусів. Маффіни повинні добре зарум’янитися і підрости.

Маффіни вийміть із форми. За бажання можна посипати їх цукровою пудрою. Смачного!

Шоколадні мафіни в духовці

Шоколадні мафіни в духовці – чудова випічка, одна з найпопулярніших і найвідоміших. При цьому тісто для маффінів невибагливо та легко готується. А якщо додати в нього шоколадну крихту, то випічка буде ще смачнішою, ніжнішою та таючішою.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Молоко – 140 грн.
  • Олія вершкове – 120 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Шоколад чорний – 60 грн.
  • Розпушувач для тесту – 1,5 ч.л.
  • Ванілін – 1,5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь увімкніть духовку та розігрійте її до 200 градусів. Підготуйте усі продукти за списком.

Крок 2. Вершкове масло розтопіть у каструлі на плиті або в мікрохвильовій печі.

Крок 3. Палену олію трохи остудіть, влийте до неї молоко і додайте ванілін, перемішайте. Відставте суміш убік.

Крок 4. У миску просійте борошно пшеничне, розпушувач для тіста і какао. Додайте цукор та дрібку солі. Все добре перемішайте, перевірте, щоб не залишилося грудок. Можна додатково просіяти суміш через сито.

Крок 5. Шоколад нарізати ножем на дрібні шматочки. Якщо ви любите більш солодкий смак, можна використовувати плитку молочного шоколаду.

Крок 6. В об’ємній мисці з’єднайте сухі інгредієнти та вершкове молоко. Маса має бути однорідною, але не варто довго вимішувати.

Крок 7. Далі в тісто додайте|добавляйте| шоколадну крихту, перемішайте.

Крок 8. Тісто готове, розкладіть його у форми. Наповнюйте їх не до верху, тісто в процесі випікання зросте.

Крок 9. Випікайте шоколадні мафіни протягом 20 хвилин. Готовність перевіряйте проколом дерев’яної зубочистки. Трохи остудіть випічку і можна куштувати. Смачного!

Сирні мафіни

Сирні мафіни – смачний десерт для буднів та свят. Для буденного чаювання випічку можна посипати цукровою пудрою. А для святкового десерту, сирні мафіни доповнюють шапочками з крем-чизу і свіжими ягодами.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Порції – 12-16.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Олія вершкове – 120 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Горіхи грецькі очищені – 50 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 250 гр.
  • Сіль кухонна – на кінчику ножа.
  • Розпушувач для тесту – 10 гр.
  • Пудра цукрова – для декору.
Дивіться також:  Млинці на молоці з окропом - 8 рецептів тонких заварних млинців з дірочками

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і залиште при кімнатній температурі півгодини. За цей час воно підтане і стане м’яким.

Крок 2. Сир протріть через дрібне сито або пробийте занурювальним блендером. Ядра волоських горіхів просушити на сковороді і порубати ножем.

Розбийте в миску курячі яйця, всипте обидва види цукру і збийте інгредієнти міксером до однорідної пишної маси. Сирну масу додайте до м’якого вершкового масла і змішайте ці продукти занурювальним блендером.

Крок 4. Потім з’єднайте яєчну та сирну маси. Борошно просійте через сито, разом із сіллю та розпушувачем для тіста. Потім отриману суміш частинами додайте|добавляйте| в тісто і щоразу перемішуйте міксером.

Крок 5. В останню чергу додайте горіхи. Розкладіть тісто за формами. Випікайте мафіни при 180 градусах протягом 20-25 хвилин.

Крок 6. Випічку злегка остудіть, посипте цукровою пудрою та подавайте до чаю. Смачного!

Маффіни на кефірі

Маффіни на кефірі – досить проста випічка. Тісто виходить ніжним, без яскраво вираженого смаку, тому завжди можна додати будь-які ягоди та сухофрукти. Тоді мафіни будуть пишними та соковитими, від них неможливо буде відірватися.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Олія вершкове – 120 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце куряче велике – 2 шт.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 250 гр.
  • Розпушувач для тесту – 2 ч. л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Усі інгредієнти для тесту мають бути кімнатної температури. Відразу увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів.

Крок 2. На повільному вогні розтопіть вершкове масло. Потім остудіть його до кімнатної температури.

Крок 3. У широку миску розбийте курячі яйця і збийте їх міксером до світлої маси середньої швидкості міксера.

Крок 4. Не припиняючи потроху збивати всипайте цукор у збиті яйця і ванілін.

Крок 5. Працюйте міксером протягом 5-8 хвилин, збита маса нагадуватиме щільну світлу піну.

Крок 6. Тепер у отриману масу влийте топлену олію кімнатної температури, перемішайте.

Крок 7. Не можна додавати в тісто холодний або гарячий кефір. Його слід або заздалегідь дістати з холодильника, або підігріти на повільному вогні та остудити. Влийте кефір у тісто і добре перемішайте.

Крок 8. Борошно пшеничне, сіль і розпушувач для тіста змішайте в окремій ємності.

Крок 9. Суміш сухих інгредієнтів додайте до рідкої частини тіста, перемішуйте повільними акуратними рухами, щоб не збити пишність яєчної маси.

Крок 10. При цьому не повинно залишитися борошняних грудок.

Крок 11. Тісто викладайте у спеціальні форми столовою ложкою, наповнюйте їх на 2/3 об’єму.

Крок 12. Випікайте мафіни протягом 20-25 хвилин. Готовність випічки перевіряйте зубочисткою, після проколу вона має залишитися сухою.

Крок 13. Готові мафіни остудіть на решітці і подавайте як десерт до чаю. Смачного!

Маффіни в силіконових формах у духовці

Маффіни в силіконових формах в духовці виходять пишними і рум’яними, до того ж тісто не прилипає до стін і дна. Такі міні-кекси готуються просто і швидко, рецепт можна використовувати, коли гості на порозі, дітки захотіли солодкого або потрібно збагнути щось для ссобойки.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти :

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Олія без запаху – 50 мл.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 1 ст.
  • Журавлина сушена – 100 гр.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Увімкніть духовку та прогрійте її до 180 градусів. Силіконові форми змочіть водою. Курячі яйця збивайте з цукром та ваніліном до пишної світлої піни протягом 5 хвилин на максимальній швидкості.

Крок 2. Продовжуючи збивати влийте в масу рослинне масло тонким цівком.

Дивіться також:  Пиріжки з цибулею та яйцем – 10 смачних рецептів пиріжків з начинкою з цибулі та яйця

Крок 3. Пшеничне борошно просійте через сито і невеликими частинами всипайте до збитих яєць. Тісто перемішуйте лопаткою повільними рухами знизу нагору.

Крок 4. Сушені журавлини помийте і просушіть. Цей інгредієнт додавайте за бажанням, також можна замінити журавлину іншими сухофруктами. Додайте журавлину до тіста і перемішайте його.

Крок 5. Потім розкладіть тісто для мафінів за силіконовими формами. Форми з тестом розташуйте на деку і відправте в розігріту духовку на 25-30 хвилин.

Крок 6. Маффіни остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!

Маффіни з сиром

Маффіни з сиром – це оригінальна і дуже поживна випічка, яку можна спекти на сніданок або подати як закуску на святковий стіл. Сир можна брати абсолютно будь-який на ваш розсуд, він багато в чому визначає смак маффінів.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти :

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 грн.
  • Борошно пшеничне вищого гатунку – 1 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Сіль кухонна – ¼ ч.л.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Паприка мелена – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Кунжут – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Твердий сир натріть на тертці з|із| дрібними отворами.

Крок 2. У глибоку миску просійте борошно пшеничне, додайте до неї розпушувач для тіста, паприку і мелений червоний перець.

Крок 3. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника і залиште при кімнатній температурі півгодини-годину. Потім підталу олію змішайте з яйцем і молоком. До отриманої маси додайте сухі інгредієнти, перемішайте. Потім всипте сирну стружку, добре перемішайте тісто.

Крок 4. Розкладіть сирне тісто у силіконові форми та посипте зверху кунжутом. Випікати при 200 градусах протягом 15-20 хвилин.

Крок 5. Готова випічка дуже легко витягується з форм і виходить рум’яною та ароматною. Подавайте сирні мафіни з чаєм або, наприклад, з курячим бульйоном. Смачного!

Бананові мафіни

Бананові мафіни – випічка з яскравим смаком та вологим м’якушем. Маффін зазвичай випікають у спеціальних силіконових формочках. Принадність цієї випічки в її простоті та швидкості приготування. Тому мафіни так часто готують саме на сніданок.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти :

  • Банан стиглий – 1 шт.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Яйце куряче велике – 1 шт.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 130 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте всі продукти за списком, помийте банан гарячою водою.

Крок 2. Банан натріть на тертці або розімніть вилкою, якщо він дуже стиглий і м’який. До бананової маси додайте цукор та куряче яйце, добре перемішайте.

Крок 3. Вершкове масло натріть на тертці з великими отворами. Викладіть стружку в миску.

Крок 4. Просійте через сито пшеничне борошно та розпушувач для тіста. Всипте суміш у миску з бананом та олією, перемішайте тісто до однорідної консистенції.

Крок 5. У невеликі силіконові форми розкладіть отримане тісто. Наповнюйте їх у 2/3 обсягу. Потім випікайте мафіни в духовці за 180 градусів протягом 20 хвилин.

Крок 6. Готові бананові маффіни остудіть на ґратах і подавайте до чаю на стіл. Смачного!

Маффіни з шоколадом усередині

Маффіни з шоколадом усередині – випічка із сюрпризом. Це особливі мафіни, які готуються по-особливому. Для начинки ви можете вибрати будь-який вид шоколаду: білий, молочний або чорний – який більше до вподоби.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти :

  • Кефір 3,2% – 1 ст.
  • Екстракт ванільний – ½ ч.л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Какао-порошок – 1 ст.
  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 250 гр.
  • Плитка шоколаду молочного – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти, шоколад можна взяти будь-який на ваш смак.

Дивіться також:  Бананові оладки – 10 простих рецептів приготування оладок з бананів

Крок 2. У миску для замісу тіста розбийте курячі яйця, всипте цукор і збийте інгредієнти віночком.

Крок 3. Додати розпушувач для тесту. Його можна замінити гашеною оцтом содою.

Крок 4 У збиті яйця влийте кефір і додайте екстракт ванілі, перемішайте.

Крок 5. До тіста додайте просіяне через сито пшеничне борошно.

Крок 6. Тісто розділіть на дві частини, додайте в одну какао і добре перемішайте.

Крок 7. У силіконові форми влийте до половини тісто біле. У кожну форму покладіть по шматочку шоколадки.

Крок 8. Зверху влийте шоколадне тісто, щоб воно покрило шматочки шоколаду.

Крок 9. Випікайте мафіни в духовці за 200 градусів 20-25 хвилин. Готовність випічки перевіряйте проколом зубочистки. Перед тим, як подати мафіни з шоколадом до чаю, остудіть їх. Смачного!

ПП морквяні мафіни

ПП морквяні мафіни дозволять вам харчуватися смачно і дотримуватися всіх принципів правильного харчування. Але випічка сподобається не лише тим, хто стежить за споживанням зайвих калорій, а й ласунам. Морквина надає мафінам неповторного смаку і яскравого кольору.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти :

  • Морквина – 100 гр.
  • Кефір знежирений – 80 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне цільнозернове – 90 гр.
  • Мед натуральний – 1 ст.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Розпушувач для тесту – 0,5 ч.л.
  • Олія – ​​1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть і помийте моркву, підготуйте решту продуктів за списком.

Крок 2. На дрібній тертці натріть морквину. У миску розбийте куряче яйце, влийте кефір і викладіть моркву подрібнену.

Крок 3. Додайте столову ложку натурального меду та щіпку солі.

Крок 4. Змішайте цільнозернове борошно з розпушувачем для тесту.

Крок 5. Просійте борошно з розпушувачем через сито в миску. Вимісіть морквяне тісто до однорідності.

Крок 6. Форми для маффінів змастіть олією. Потім розподіліть у них морквяне тісто. Випікайте мафіни в духовці за 180 градусів 20-25 хвилин.

Крок 7. Апетитні, корисні та шалено смачні морквяні маффіни готові, подавайте їх на стіл після того, як вони трохи охолонуть. Смачного!

Маффіни з вишнею

Маффіни з вишнею – пишна випічка зі збалансованим кисло-солодким смаком. Звичайно, ягоди використовувати потрібно без кісточок, свіжі чи заморожені. З таким печеним десертом ваше чаювання чи кава-пауза стане справжньою казкою.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 24.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі великі – 3 шт.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 380-400 гр.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Сода харчова – 1/2 ч.л.
  • Сіль кухонна – ½ ч.л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Сметана – 350 грн.
  • Вишня без кісточок – 180 гр.
  • Екстракт ванільний – 1 ч.л.
  • Цукор – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На повільному вогні розтопіть вершкове масло і остудіть його. Яйця також заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб прогрілися до кімнатної температури. Увімкніть духовку та прогрійте її до 170 градусів.

Крок 2. У формочки для маффінів вкладіть паперові вкладки і змастіть їх олією. У миску просійте через дрібне сито пшеничне борошно, розпушувач для тіста, харчову соду, мелену корицю та сіль.

Крок 3. В іншій, більшій за обсягом мисці, змішайте яйця і цукор за допомогою міксера. Потім у повітряну масу влийте топлене вершкове масло|мастило|, викладете сметану і додайте|добавляйте| ванільний екстракт.

Крок 4. Далі з’єднайте суміш сухих інгредієнтів та рідку частину тесту. В отриману однорідну масу викладіть вишню без кісточок, перемішайте.

Крок 5. Формочки для мафінів наповніть тестом на 2/3 їхнього обсягу. Розподіліть форми на деку.

Крок 6. Випікайте мафіни з вишнею в духовці протягом 20-30 хвилин. Вийміть їх із духовки та залиште на 5 хвилин, щоб трохи охолонули. Потім вийміть їх з форм на грати, щоб вони повністю охолонули. Смачного!

Прокрутка до верху