Макарони по-флотськи — класичний рецепт і ще 7 вариантів

З курячим фаршем

Готується так само, як і в попередніх рецептах.

На півкілограма курячого фаршу береться:

  • 400-грамова пачка макаронів;
  • три-чотири ложки рослинного масла;
  • одна цибулина середнього розміру;
  • і спеції.

В обсмажену цибулю додається фарш, спеції, а потім відварені макарони. Деякі господарки, щоб урізноманітнити смак і вигляд страви, обсмажують разом із цибулею і терту на крупній тертці моркву, а в готову страву всипають щедру жменю нарізаного свіжого кропу.

З додаванням томатної пасти

Трохи гостріше і виражено смак виходить при додаванні в фарш томатної пасти або помідорів.

Робиться це так:

  • Цибулину дрібно нарізати і обсмажити хвилин п’ять на розігрітому рослинному маслі (2 ст. л.). Додати пару зубчиків розчавленого часнику.
  • У сковороду з цибулею перекласти фарш (600 г) і, перемішуючи лопаткою, готувати 10 хвилин. Всі грудочки повинні зникнути, а фарш — трохи обсмажитися до рум’яності.
  • У фарш покласти дві ст. ложки томатної пасти і розмішати. Прогрів пару хвилин м’ясо з пастою, влити півсклянки води, всипати сіль з перцем за смаком і дати покипіти на слабкому вогні хвилин п’ять.
  • Все змішати з відвареними макаронами.

Подаючи, посипати страву тертим сиром і прикрасити рубаною петрушкою.

Дивіться також:  Бефстроганов з курки – 5 рецептів
Прокрутка до верху