З курячим фаршем
Готується так само, як і в попередніх рецептах.
На півкілограма курячого фаршу береться:
- 400-грамова пачка макаронів;
- три-чотири ложки рослинного масла;
- одна цибулина середнього розміру;
- і спеції.
В обсмажену цибулю додається фарш, спеції, а потім відварені макарони. Деякі господарки, щоб урізноманітнити смак і вигляд страви, обсмажують разом із цибулею і терту на крупній тертці моркву, а в готову страву всипають щедру жменю нарізаного свіжого кропу.
З додаванням томатної пасти
Трохи гостріше і виражено смак виходить при додаванні в фарш томатної пасти або помідорів.
Робиться це так:
- Цибулину дрібно нарізати і обсмажити хвилин п’ять на розігрітому рослинному маслі (2 ст. л.). Додати пару зубчиків розчавленого часнику.
- У сковороду з цибулею перекласти фарш (600 г) і, перемішуючи лопаткою, готувати 10 хвилин. Всі грудочки повинні зникнути, а фарш — трохи обсмажитися до рум’яності.
- У фарш покласти дві ст. ложки томатної пасти і розмішати. Прогрів пару хвилин м’ясо з пастою, влити півсклянки води, всипати сіль з перцем за смаком і дати покипіти на слабкому вогні хвилин п’ять.
- Все змішати з відвареними макаронами.
Подаючи, посипати страву тертим сиром і прикрасити рубаною петрушкою.