Макарони по флотськи в мультиварці практично не відрізняються від приготовлених звичайним способом. Хіба що блюдо виходить менш водянистим, смак яскравіше виражений, та й клопоту з таким рецептом менше. Тому незайвим буде дізнатися, як приготувати макарони по-флотськи в мультиварках різних марок і різними способами.
Макарони по-флотськи з фаршем в мультиварці
Всі основні компоненти звичайні — це свіжий фарш, цибулю, макарони і вода.
Щоб блюдо вийшло не дуже калорійним, додаємо мінімум масла і робимо домашній фарш з нежирних сортів м’яса. Нехай це буде суміш яловичини і нежирної свинини в пропорції один до одного.
Приготуємо продукти:
- півкіло фаршу;
- головка цибулі-ріпки;
- масло рослинне для смаження — буквально пару ложок;
- макаронні вироби «пір’я» або інші вироби — 200 г;
- спеції, сіль;
- окріп.
Готуємо:
- У чашу мультиварки кладемо нарізану дрібними кубиками цибулю і фарш. Додаємо олії і ставимо мультиварку в режим випічки на 10 хвилин.
- Не закриваючи кришку, доводимо цибулю з фаршем до стану легкої обжарювання і далі зверху кладемо сухі макаронні вироби. Солимо, перчимо, заливаємо окропом, ледь прикриваючи макарони, — більше не варто, щоб не перетворити блюдо в макаронну кашу.
- Ставимо режим приготування плову і чекаємо. Через стандартне час страва готова.
Важливо: Не варто додавати занадто багато води. Тоді макарони з фаршем в мультиварці вийдуть в міру провареними і не мокрими, а м’ясо соковитим, але не водянистою.
З яловичиною
Цей рецепт всі пам’ятають з дитинства, дітям мами завжди готують макарони по-флотськи з відвареної яловичини. Дуже швидко і просто зробити все те ж саме і в мультиварці. Особливо якщо знаєте, як готується тушкована яловичина в мультиварці. Якщо вона відварити заздалегідь, то процес займе зовсім небагато часу. Якщо ні — доведеться варити.
Приготуємо:
- макарони — 300 г, можуть бути будь-які, але все твердих сортів пшениці;
- відварна яловичина — 400 г;
- цибуля — 1 шт.;
- 20 г вершкового масла;
- стільки ж рослинного;
- перець і сіль, а також зелень петрушки за смаком.
Хід справи:
- Відварену яловичину слід пропустити через м’ясорубку. Можна і просто дрібно порізати, але якщо готуєте дітям, то їм жувати простіше перемелене яловиче м’ясо.
- В мультиварку потрібно покласти макарони, всипати сіль, залити окропом, щоб він на палець покрив вміст, і покласти шматочок масла. Виставити режим «Паста».
- Тим часом на сковорідку пора налити рослинне масло, на ньому обсмажити дрібно нарізаний цибулю і фарш з вареної яловичини.
- Готові макарони бажано промити, викласти назад в каструлю і засипати фаршем. Перемішавши, трохи прогріти і подавати до столу. Для прикраси і смаку можна посипати страву кропом. Це краще зробити в кінці приготування, прогріваючи страву в мультиварці, але можна і безпосередньо перед подачею на стіл.
З курячим фаршем
Фарш з птиці дозволяє істотно знизити калорійність страви, при цьому курячий фарш значно дешевше яловичого. Щоб збагатити смак макаронів з куркою, можете додати трохи грибів — буде смачніше і цікавіше.
Щоб приготувати макарони по флотськи, візьміть:
- 400 р макаронів;
- 350 г курячого фаршу;
- грибів (наприклад, печериць) — 300 г;
- цибуля — 100 г;
- масла вершкового і рослинного — по 40 г;
- сіль і перець на свій смак, можна додати прованські трави.
Приготування макаронів:
- На рослинному маслі обсмажуємо спочатку гриби, нарізані шматочками. Для цього в чашу ллємо олію і виставляємо режим смаження. Выпарив з грибів зайву воду, засипайте нарізану цибулину і продовжуйте смажити.
- Далі в масу закладайте курячий фарш. Злегка обсмажте і його.
- Тепер залишилося в чашу додати макарони і залити туди гарячу воду. Посолити, поперчити вміст і залишити в програмі «Паста» або «Плов» (що є).
- Куряче м’ясо сухувато з-за низького вмісту жиру. Тому для пом’якшення смаку можете долити у воду трохи сметани або вершків і згасити вже разом з усіма компонентами.
Готуємо на швидку руку з тушонкою
Макарони по флотськи з тушонкою — ідеальний варіант холостяцького вечері. Так і в жіночому варіанті зручна штука, якщо немає часу, а хочеться щільного і ситного страви для всієї родини і безпрограшного результату.
Ці макарони люблять багато хто, важливо тільки, щоб тушковане м’ясо з банок було якісними і без добавок.
В мультиварці виходить ще швидше, тому що не треба дивитися, стежити і зливати воду.
Потрібно придбати:
- пачку макаронів (450 г);
- банку тушонки — чим вона більше, тим смачніше страва;
- пару цибулин;
- перець, сіль, інші спеції.
Все простіше нікуди — нарізати дрібно цибулю (якщо бажаєте, можна додати трохи моркви). Відокремити жир від тушонки і на ньому обсмажити в чаші овочі. Якщо мало жиру, влийте олії.
Смажте на режимі «Смаження», потім додайте тушонку і готуйте всі разом. Великі шматочки потрібно розділити на волокна для рівномірності. Далі як завжди — макарони, окріп і спеції. Варимо на режимі «Плов» або «Паста», у кого що є.
Рецепт в томатному соусі
Варіація на тему макаронів по-флотськи — макарони з томатним соусом. Всі компоненти ті ж, плюс додається соус «Краснодарський» або просто столова ложка томатної пасти.
У підсмажену з цибулею фарш можна додати половину півлітрової банки овочевих консервів «Лечо» (магазинних або домашнього приготування).
Після додавання томатної частини пора висипати макарони, залити їх водою, посолити і поставити варитися на звичайному режимі. Вийде смачно, хоч і не схоже на класичні «флотські» макарони.
З креветками
Неймовірно смачна страва з морепродуктів і макаронами.
Потрібно:
- пачка спагетті (500 г);
- півкіло неочищених креветок;
- 100 г будь-якого твердого сиру;
- вершки;
- масло рослинне та вершкове — по одній стіл. ложці;
- зелень (краще базилік, але можна петрушку або кріп);
- 2 зубчики часнику;
- сіль, перець.
Необхідно зварити макарони до стану аль-денте. Тим часом можна приготувати соус. Для нього потрібно розтопити на сковороді масло, трохи обсмажити порізаний часник і, як тільки він дасть аромат, викласти порізану зелень. Ще пара хвилин і додайте очищені креветки. Їх слід потримати на вогні трохи і влити вершки. Як закипить, потрібно туди ж натерти сир. На всі приготування соусу йде максимум 10 хвилин.
В киплячий соус пора додати откинутые макарони, перемішати і прогріти. Блюдо потрібно накрити кришкою і через кілька хвилин розкладати по тарілках.
Різниця в приготуванні в мультиварках Редмонт і Поларіс
Продукція обох брендів схожа, в тому числі за ціною. Американська мультиварка Редмонд виграшніше тільки в тому, що у неї більше потужність, ніж у Полариса, що позначається на часі приготування. Однак різниця теж не катастрофічна. У обох пристроїв майже однакові програми, виняток становить тільки приготування йогурту і пастеризація, які є у моделей Редмонд і не є у марки Поларіс. Все інше практично однаково, в тому числі і автоматичне виставлення часу у відповідності з програмами.