Макарони по-флотськи з тушонкою – 6 рецептів, як приготувати

Хіба знайдеться така людина, яка хоча б раз в житті не пробував макарони по-флотськи з тушонкою? Це максимально простий в плані приготування страву, але, тим не менш, дуже ситна. Його можна урізноманітнити і зробити практично шедевр кулінарії.

Класичні макарони по-флотськи з тушонкою

Якщо ви хочете приготувати макарони по флотськи з тушонкою, але не знаєте, як правильно, то скористайтеся наступним покроковим рецептом.

Що знадобиться:

  • макарони будь – 100 г;
  • тушонка яловича – 1 банка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • слив. масло – 30 г;
  • сіль;
  • спеції.

В першу чергу набираємо в каструлю воду, щоб вона повністю покривала макарони і відправляємо її на плиту закипати. Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на середній тертці. Після розтину банки з тушонкою, необхідно зняти верхній шар жиру. Саме м’ясо викладіть в глибоку тарілку, і розімніть вилкою на дрібні шматочки.

Коли вода закипить, покладіть сіль за смаком, увімкніть на плиті середній вогонь і висипте макарони. Час варіння займе приблизно 10 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб вироби не прилипали до дна каструлі. Після того, як макарони зваряться, відкиньте їх на друшляк і залиште на пару хвилин охолонути. Потім перекладіть їх в окрему тарілку з шматочком масла і перемішайте.

На плиту ставиться сковорода з рослинним маслом. Зачекайте, поки воно трохи нагріється і розподілиться по всьому дну. Покладіть туди спочатку цибулю, потім моркву і в самому кінці тушонку. Обсмажуйте суміш 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Потім макарони змішуються з засмажкою і їх можна подавати до столу.

В мультиварці

Макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці приготувати ще простіше, ніж за класичним рецептом.

Дивіться також:  Батат – що це таке? Рецепти, як приготувати солодку картоплю Батат

Що знадобиться:

  • макарони – 200 г;
  • тушонка будь – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль;
  • перець.

Розкрийте баночку з тушонкою і верхній шар жиру викладіть в каструлю, а потім пасеруйте в ньому дрібно нарізану цибулю в режимі «Смаження» 10-15 хвилин. Слідом додаємо м’ясо, попередньо розім’яте виделкою в дрібні шматочки і продовжуємо обсмажувати ще 10 хвилин із закритою кришкою.

Викладаємо в каструлю до тушенке макарони, солимо і перчимо. Наливаємо окріп, щоб той повністю покривав суміш і виставляємо в мультиварці режим «Гасіння» на 10 хвилин. Не включайте підігрів і не готуйте з закритою кришкою, інакше макарони злипнуться, і страва буде зіпсовано.

Готуємо з додаванням сиру

Що знадобиться:

  • макарони – 300 г;
  • тушонка – 1 банка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сир – 150 г;
  • сіль;
  • перець.

Набираємо в каструлю воду і залишаємо її закипати на плиті. В цей же час відкрийте банку з тушонкою, зніміть верхній шар жиру і відкладіть його. Цибулю дрібно шинкуется і обсмажується на сковороді або з маслом, або з тим самим жиром з тушонки. М’ясо розминається за допомогою вилки в однорідну консистенцію, що нагадує пюре, але з невеликими грудочками і кладуть на сковороду з цибулею.

До того моменту, коли вода закипить, додайте в неї сіль і висипте макарони. Їх варіння займе 7-10 хвилин. Після цього змішайте макарони з обсмаженої тушонкою, додайте сіль і перець. Поки ще гаряче блюдо, посипте його зверху сиром, натертим на дрібній або середній тертці.

У томатному соусі

Що знадобиться:

  • макарони -300 г;
  • тушонка – 1 банка;
  • тому. паста – 4 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень;
  • сіль;
  • спеції.
Дивіться також:  Варена картопля: калорійність, 3 способи варіння і 3 рецепта страв з вареної картоплі

Ставимо кип’ятитися воду на плиту, розрахувавши її кількість таким чином, щоб вона повністю покривала макарони. Розкриваємо банку з тушонкою і знімаємо верхній шар жиру. Дрібно нарізаємо цибулю і відправляємо його пассироваться на сковороду на середньому вогні. Пізніше додаємо туди томатну пасту. Тушонку розминаємо виделкою до стану пюре, але при цьому не однорідного – повинні бути присутні грудочки. Також додаємо її на сковороду і обсмажуємо протягом 10-ти хвилин.

Заливаємо макарони у киплячу воду, зменшуємо вогонь до середнього і варимо їх 7-10 хвилин. До того часу як раз вже приготується м’ясна частина. Відкидаємо зварені макарони на друшляк, даємо їм трохи охолонути і з’єднуємо з тушонкою і томатним соусом. Не забудьте посолити і додати улюблені спеції.

Запечений варіант в духовці

Що знадобиться:

  • макарони – 0,5 кг;
  • тушонка – 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • тому. паста – 4 ст. ложки;
  • твердий сир – 150 г;
  • сіль;
  • спеції.

Макарони варяться в підсоленій воді до стану напівготовності. Це дуже важливий момент. Стежте, щоб вони не зварилися і не прилипли до дна каструлі. Після варіння відкиньте макарони на друшляк і перемішайте в каструлі з невеликою кількістю масла.

Лук ріжеться півкільцями, а часник подрібнюється в часникодавці. Відкриваємо банку з тушонкою і знімаємо верхній шар жиру. Він нам не знадобиться. Змішуємо м’ясо з овочами і обсмажуємо на сковороді, додавши трохи води, 3-5 хвилин. Томатна паста змішується зі спеціями, можна додати зелень і щіпку цукру.

Беремо форму для випічки і викладаємо шарами м’ясо й макарони, постійно чергуючи, поки обидва інгредієнта не закінчаться. Заливаємо все це зверху повністю отриманим томатним соусом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духову піч на 10 хвилин. В цей час необхідно натерти на середній тертці сир. Виймаємо форму з духовки, посипаємо сиром і ставимо назад готуватися до кінця ще на 10 хвилин. Після цього страву потрібно злегка остудити і можна подавати до столу.

Дивіться також:  Біфштекс з яйцем – 6 рецептів приготування

Як вибрати смачну тушонку?

На жаль, на сьогоднішній день виробники тушонки настільки недобросовісні, що вони готові вкласти в банку все що завгодно, при цьому додавши абсолютно мізерна кількість м’яса. Нерідко там можуть попастися жили, хрящики, соєві замінники м’яса і все це маскується під ароматизаторами і підсилювачами смаку.

 

При виборі хорошої тушонки в першу чергу потрібно звертати увагу на регіон, де вона виробляється. Там повинна бути розвинена інфраструктура тваринництва і хороші пасовища. Варто віддати перевагу сибірським і алтайським виробникам.

Другий момент – це назва. Привертають увагу «Тушеночка», «Супер тушонка», «Справжня армійська тушонка» не підходять. На упаковці повинно бути коротко і ясно написано або свинина тушкована, або яловичина.

Ну і третє – це стандарти. На всі продукти поширюється ГОСТ. Якщо ж ви бачите, що на банку замість омріяної абревіатури вказано ТУ, то можна сміливо ставити її назад на полицю. За державним стандартам справжня тушонка повинна містити в собі м’ясо, цибулю, жир, перець, сіль і лавровий лист.

Прокрутка до верху