Макарони в мультиварці — 7 рецептів приготування

Макарони в мультиварці – швидке блюдо для всієї родини. Готуючи його таким чином, ви можете бути впевнені, що вироби не злипнуться і не розваряться. Звичайно, якщо дотримуватися покрокову інструкцію.

Як зварити макарони в мультиварці на гарнір?

Хочете отримати смачне і просте блюдо? Спробуйте зварити макарони в мультиварці. Звичайно, на плиті цей процес проходить швидше, зате в мультиварці зручніше.

Необхідні продукти:

  • сіль і масло вершкове на свій смак;
  • будь-які макарони – 200 грам;
  • чиста вода – 0,35 літра.

Процес приготування:

  • Вибрані макаронні вироби поміщаємо в чашу, заливаємо їх гарячою водою, яка щойно закипіла. Її рівень повинен зовсім трохи прикривати вміст, десь на один сантиметр. Сюди ж кладемо масло, якщо ви вирішили готувати з ним, і сіль.
  • Включаємо прилад в режим «Плов» або «Варка на пару», або, якщо є, можна поставити «Макарони» і час на 8 хвилин.
  • Після закінчення цього часу вміст перемішуємо, пробуємо на смак і, при необхідності, готуємо ще трохи.

Особливу зручність такого способу приготування в тому, що вода повністю випаровується, її не доводиться зливати, а готову страву не потрібно промивати.

По-флотськи

Макарони по-флотськи в мультиварці – самостійно блюдо, яке підійде на вечерю для всієї родини. А процес приготування не займе багато зусиль.

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг фаршу;
  • сіль і перець;
  • 250 грам будь-яких макаронів;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • Включаємо прилад в режим «Випічка», відправляємо в чашу дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо його протягом п’яти хвилин.
  • Потім туди ж викладаємо фарш і тримаємо його разом з цибулею в цьому ж режимі, але встановивши час на 10 хвилин. Продукти на цьому етапі можна приправити спеціями.
  • Засипаємо макарони, додаємо воду так, щоб вона трохи покривала всі інгредієнти, і доводимо до готовності в режимі «Рис», поставивши час на 20 хвилин.
Дивіться також:  Філе качки – 7 смачних рецептів приготування

Макарони з куркою

Ще один спосіб легко і просто отримати ситний обід або вечерю.

До того ж, якщо використовувати макаронні вироби з твердих сортів пшениці і куряче філе, то така страва вийде досить легким.

Необхідні продукти:

  • різні спеції;
  • 0,8 кг будь-яких курячих частин;
  • зубчик часнику;
  • один цибулю і моркву;
  • макарони – 0,4 кг

Процес приготування:

  • Курку потрібно промити, прибрати з неї все зайве і нарізати на шматочки невеликого розміру. Присипте їх обраними спеціями, натріть і дайте трохи постояти. Якщо є можливість, можна поставити курятину маринуватися на кілька годин.
  • Викладіть підготовлене м’ясо в чашу, увімкніть прилад у режим «Смаження» на п’ять хвилин. Шматочки повинні стати рум’яними і «схопитися» з усіх сторін.
  • Потім продовжите роботу режиму ще на пару хвилин і з’єднайте м’ясо з подрібненою цибулею і тертою морквою.
  • Зверху засипаємо сухі макарони і заливаємо їх обов’язково тільки гарячою водою. Додаємо приправи, нічого не перемішуючи. Готуємо 20 хвилин в режимі «Плов».

З тушонкою – покроково

Хто не любить макарони з тушонкою? Це блюдо знають і люблять майже всі, навіть діти. Його легко можна зробити в мультиварці, а виходить воно набагато смачніше, ніж в каструлі.

Необхідні продукти:

  • спеції;
  • банку хорошою тушонки;
  • цибуля – одна штука;
  • 350 грам макаронів.

Процес приготування:

  • Відокремте від тушонки жир, викладіть його в чашу і нагрійте в режимі «Випічка».
  • Додайте туди нарізану цибулю і смажте його на цій же програмі до золотистого кольору. Потім так само поступите і з тушонкою. Готуйте, поки вона не почне ділитися на шматочки.
  • Зверху покриваємо всі обраними макаронами і наливаємо воду так, щоб вона покривала вміст чаші. Перемішуємо і додаємо приправи.
  • Включаємо мультиварку в режим «Плов» або, якщо є, «Макарони». Час встановлюємо не більше 10 хвилин. Залишається тільки чекати готовності.
Дивіться також:  Соковиті котлети з мішаного фаршу — 5 рецептів приготування в духовці на сковороді

Спагетті карбонара в мультиварці

Виявляється, приготувати цю смачну пасту можна і в мультиварці. Обов’язково спробуйте!

Необхідні продукти:

  • 0,25 кг спагеті;
  • спеції;
  • 0,2 літра вершків;
  • 200 грам бекону;
  • два зубчики часнику;
  • 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Відразу включаємо режим «Випічка» на годину, кладемо туди подрібнений часник і нарізаний бекон, смажимо близько 10 хвилин до красивого кольору.
  • Вливаємо сюди ж вершки, заправляємо спеціями за смаком і тримаємо, поки маса не стане густою, схожою на соус.
  • Засипаємо до інгредієнтів натертий сир, чекаємо, коли він розтане, і акуратно покриваємо зверху спагетті. Заливаємо водою і тримаємо, поки вони не стануть м’якими. Перемішуємо і перемикаємо прилад в режим «Плов». Блюдо готове вже хвилин через 10.

Запіканка з фаршем

Макарони з фаршем можна приготувати і трохи по-іншому, наприклад, у вигляді запіканки.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг фаршу;
  • 100 грам сиру;
  • одне яйце і цибулина;
  • 300 грам макаронів;
  • 0,2 літра вершків;
  • приправи.

Процес приготування:

  • Включаємо мультиварку в режим «Смаження» і відправляємо в чашу нарізану цибулю, щоб він обжарился до гарного кольору.
  • Викладаємо туди ж вказане кількість фаршу і тримаємо, поки він злегка не побіліє. При цьому його треба постійно помішувати, щоб не було грудок.
  • Після цього можна засипати макаронні вироби, бажано короткі, а не спагетті. Залити гарячою водою (вона повинна покривати продукти приблизно на два сантиметри), додати приправи і готувати в режимі «Варка» 15 хвилин.
  • Окремо з’єднати збите яйце з вершками, перцем, сіллю і тертим сиром. Цим соусом залити макарони в чаші. Тримати 15 хвилин в режимі «Випічка».

Паста болоньєзе в мультиварці

Макарони з м’ясом – це завжди дуже смачно. Так чому б не приготувати таку пасту?

Дивіться також:  Тісто для мантів – класичний рецепт по-узбецьки

Необхідні продукти:

  • 200 грамів спагетті;
  • 0,3 кг м’яса або готового фаршу;
  • приправи;
  • два зубчики часнику;
  • два помідора і 2 ложки томатної пасти;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • Поставити режим «Випічка» на 35 хвилин. Опустити в чашу нарізану цибулю, злегка обсмажити, додати туди ж часник шматочками і тримати, поки він не стане золотистого кольору.
  • Туди ж відправити шматочки помідорів, все перемішати, а через п’ять хвилин викласти томатну пасту.
  • Ще через дві хвилини можна викладати фарш, заливши його невеликою кількістю киплячої води і заправивши спеціями.
  • Залишилося тільки додати в чашу спагетті і переключити режим на «Макарони» або «Паста». Часу на приготування знадобиться близько 8 хвилин.

Прокрутка до верху