Макарони – найпростіше блюдо, яке перше приходить на розум, якщо ви не знаєте, що приготувати. Зробіть макарони з грибами, і нехитра страва перетвориться на смачний, ніжний і делікатесний обід.
Макарони з грибами у вершковому соусі
Вершки зробить макарони ніжними, приємними на смак і приховає їх сухість.
Вам знадобиться:
- вершки – 0,3 л;
- три часникові часточки;
- макарони – 0,4 кг;
- сіль за смаком;
- гриби печериці – 0,3 кг;
- олія оливкова за смаком;
- цибуля – 1 шт.;
- дві пучечки чорного перцю;
- шматок вершкового масла – 110 гр.
Готуємо покроково:
- Розігріваємо обидва види олії на сковороді.
- Видаляємо з часникових зубчиків лушпиння і продавлюємо їх у пресі. Кришимо в розігріте масло.
- Три хвилини обсмажуємо часник, після чого викладаємо в чашку.
- Відшкрібаємо печериці від забруднень і шкірки, ріжемо пластиками і засипаємо в сковороду.
- Рубаємо дрібно цибулину і, як тільки вода з грибів випарується, висипаємо в сковороду цибульні шматочки.
- Готуємо, поки цибуля не покриється золотистою скоринкою. Наливаємо вершки, насипаємо сіль і мелений перець.
- Тушкуємо продукти 10 хвилин. Якщо соус виходить дуже густим – влийте трохи кип’яченої води.
- Паралельно ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо сіль і чекаємо, поки рідина закипить.
- Кидаємо у вируючу воду макарони, слідом можна налити трохи оливкової олії.
- Коли макарони зваряться, обробіть їх в друшляку. Після додайте шматочок вершкового масла.
- Кладіть макарони на тарілку і заливайте їх ніжним, ароматним вершковим соусом. Приємного апетиту!
Рецепт приготування з куркою
Макарони з куркою вийдуть більш смачними та поживними.
Список інгредієнтів:
- пучок зеленої цибулі;
- філе курки – 0,4 кг;
- рослинне масло – 18 мл;
- макаронні вироби – 0,4 кг;
- сіль за смаком;
- печериці – 0,4 кг;
- чорний перець за смаком.
Як приготувати макарони з куркою і грибами:
- Помиту і підсушену курку порубати невеликими кубиками.
- Кидаємо їх у розігріту олію на сковороді. Готуємо до утворення скоринки золотистого відтінку.
- Очищені гриби порізати середніми шматочками і покришити до курки.
- Обсмажуємо інгредієнти, поки грибна рідина не піде. Тоді насипаємо перець і сіль.
- Окремо варимо в киплячій воді макарони до м’якості. Не забудьте додати сіль.
- Споліскуємо макарони в друшляку і проціджуємо воду.
- Висипаємо в сковороду і прогріваємо протягом 4 хвилин.
- В кінці кришимо дрібно порізану зелену цибулю. Страва готова.
В сметанному соусі
Основні продукти:
- соєвий соус – 20 мл;
- черепашки макарони – 300 гр.;
- олія соняшникова сорту – 35 мл;
- печериці – 0,3 кг;
- сметана – 80 гр.;
- сіль і спеції за смаком;
- цибуля – 1 шт.
Як готуються макарони з грибами в сметанному соусі:
- Прогріваємо сковороду з соняшниковою олією.
- Почищену цибулину дрібно нашаткувати. Вивалюємо шматочки на сковороду.
- Оброблені гриби ріжемо кубиками середніх розмірів. Якщо гриби маленькі, то різати не потрібно.
- Як тільки цибуля набуде рожевий відтінок, додаємо до нього гриби.
- Через 10 хвилин насипаємо сіль, наливаємо соєвий соус.
- Додаємо сметану і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи продукти.
- У каструлі окремо варимо макарони у воді, додаємо сіль.
- Як тільки вони зваряться, перекладаємо їх у друшляк і споліскують водою.
- Викладаємо до макаронів вміст сковороди і перемішуємо.
- Можна подавати апетитне м’яке страву до столу.
Готуємо з додаванням сиру
Ніжний, плавлений сир покриє страву смачною молочної скоринкою.
Склад рецепта:
- одна цибулина;
- ріжки – 130 гр.;
- сіль за смаком;
- вершки 20% — 0,2 л;
- чорний перець — 8 гр.;
- плавлений сирок – 90 гр.;
- свіжі гриби шампіньйони – 250 гр.;
- дві часточки часнику.
Як приготувати макарони з грибами і сиром:
- Наливаємо в каструлю воду, насипаємо сіль. Чекаємо, поки рідина досягне стану кипіння.
- Коли продукт стане м’яким, зливаємо з каструлі в чашку трохи води. Вона знадобиться, якщо соус буде дуже густим.
- Решту виливаємо, а макарони обробляємо в друшляку.
- Під час приготування пасти, можна зайнятися грибами, почистити і обрізати на шматочки середнього розміру.
- Цибулину дрібно рубаємо.
- Обсмажимо гриби на розпеченій сковороді з додаванням солі. Масла не наливати. Коли рідина випарується, виливаємо трохи олії і насипаємо чорний перець.
- Через 8 хвилин додаємо вершки, доводимо до кипіння і готуємо ще 3 хвилини.
- Плавлений сир проводимо через тертку і зсипаємо в сковороду.
- Через 2 хвилини викладаємо в сирний соус макарони, все перемішуємо.
- У разі потреби наливаємо заздалегідь припасену воду від макаронів.
- Залишаємо страву на 2 хвилини і подаємо, прикрасивши за бажанням зеленню.
З фаршем і грибами
Компоненти рецепту:
- сир – 60 гр.;
- гриби – 0,2 кг;
- часник – 4 зубчики;
- макаронні вироби – 0.2 кг;
- фарш яловичий – 0,2 кг;
- сіль – 4 гр.;
- зелена цибуля – 5 стрілок;
- мелений перець – 3 гр.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- сметана – 0,2 л.
Як приготувати макарони з фаршем і грибами:
- Спочатку відварюємо макарони в підсоленій воді до стану м’якості.
- Паралельно подрібнюємо ножем почищені часточки часнику.
- Висипаємо його на підігріту сковороду з оливковою олією.
- Кришимо туди ж подрібнену цибулю, додаємо фарш і пластинки грибів.
- Обсмажуємо до тих пір, поки фарш не посвітлішає. Насипаємо сіль і перемішуємо.
- Через 5 хвилин заливаємо все сметаною і насипаємо чорний перець.
- Через 3 хвилини кришимо подрібнений стрілки зеленої цибулі.
- Вимикаємо і завантажуємо в сковороду оброблений в друшляку макарони. Змішуємо.
- Розкладаємо страва по тарілочках і посипаємо тертим сиром.
З додаванням томатів
Вам знадобиться:
- цибуля – 150 гр.;
- сіль за смаком;
- макаронні вироби – 150 гр.;
- мелений чорний перець за смаком;
- гриби – 300 гр.;
- масло рослинне для піджарки;
- помідори – 300 гр.
Поетапне приготування:
- Шматує очищений цибулю ножем на маленькі шматочки.
- Ту ж операцію проробляємо з грибами.
- Помідори нашаткувати кубиками.
- Пасеруємо на рослинній олії цибулю. Через 3 хвилини додаємо до нього пластинки грибів.
- Готуємо з додаванням солі і перцю ще 5 хвилин.
- Викладаємо кубики помідорів і обсмажуємо ще 6 хвилин.
- Паралельно з грибами варимо макарони до м’якості.
- Залишилося перекласти їх в сковороду, перемішати всі продукти.
- Простеньке, але дуже смачне і ніжне блюдо готове.
Макарони з грибами і шинкою
Якщо у вас немає часу возитися з м’ясом, то просто поріжте шинку або ковбасу.
Що потрібно взяти:
- вершки – 0,2 л;
- яйце – 4 шт.;
- локшина – 250 гр.;
- свіжий кріп – 50 гр.;
- цибуля – 1 шт.;
- шинка – 100 гр.;
- шматочок масла – 30 гр.;
- два часникового зубчики;
- сир молочний – 150 гр.;
- печериці – 100 гр.
Готуємо покроково:
- Ставимо локшину або варитися макарони в підсоленій воді. А поки займемося соусом.
- На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла.
- Підсмажити дрібно порізану цибулю і часник.
- Шинку і очищені печериці рубаємо довільними шматочками.
- Викладаємо їх до овочів і обсмажуємо до випаровування рідини.
- Відокремте сирі жовтки, з’єднайте їх з тертим сиром і вершками і збийте.
- Додайте в суміш перець і сіль. Збивайте ще раз.
- Заливаємо яєчною масою вміст сковороди і перемішайте.
- Через 4 хвилини додайте приготовлену локшину. Все ще раз перемішайте і можна подавати, зверху посипавши рубаною зеленню.