Макарони з грибами – 7 рецептів в домашніх умовах

Макарони – найпростіше блюдо, яке перше приходить на розум, якщо ви не знаєте, що приготувати. Зробіть макарони з грибами, і нехитра страва перетвориться на смачний, ніжний і делікатесний обід.

Макарони з грибами у вершковому соусі

Вершки зробить макарони ніжними, приємними на смак і приховає їх сухість.

Вам знадобиться:

  • вершки – 0,3 л;
  • три часникові часточки;
  • макарони – 0,4 кг;
  • сіль за смаком;
  • гриби печериці – 0,3 кг;
  • олія оливкова за смаком;
  • цибуля – 1 шт.;
  • дві пучечки чорного перцю;
  • шматок вершкового масла – 110 гр.

Готуємо покроково:

  • Розігріваємо обидва види олії на сковороді.
  • Видаляємо з часникових зубчиків лушпиння і продавлюємо їх у пресі. Кришимо в розігріте масло.
  • Три хвилини обсмажуємо часник, після чого викладаємо в чашку.
  • Відшкрібаємо печериці від забруднень і шкірки, ріжемо пластиками і засипаємо в сковороду.
  • Рубаємо дрібно цибулину і, як тільки вода з грибів випарується, висипаємо в сковороду цибульні шматочки.
  • Готуємо, поки цибуля не покриється золотистою скоринкою. Наливаємо вершки, насипаємо сіль і мелений перець.
  • Тушкуємо продукти 10 хвилин. Якщо соус виходить дуже густим – влийте трохи кип’яченої води.
  • Паралельно ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо сіль і чекаємо, поки рідина закипить.
  • Кидаємо у вируючу воду макарони, слідом можна налити трохи оливкової олії.
  • Коли макарони зваряться, обробіть їх в друшляку. Після додайте шматочок вершкового масла.
  • Кладіть макарони на тарілку і заливайте їх ніжним, ароматним вершковим соусом. Приємного апетиту!

Рецепт приготування з куркою

Макарони з куркою вийдуть більш смачними та поживними.

Список інгредієнтів:

  • пучок зеленої цибулі;
  • філе курки – 0,4 кг;
  • рослинне масло – 18 мл;
  • макаронні вироби – 0,4 кг;
  • сіль за смаком;
  • печериці – 0,4 кг;
  • чорний перець за смаком.
Дивіться також:  Рулет з фаршу – 7 рецептів приготування з начинкою в духовці

Як приготувати макарони з куркою і грибами:

  • Помиту і підсушену курку порубати невеликими кубиками.
  • Кидаємо їх у розігріту олію на сковороді. Готуємо до утворення скоринки золотистого відтінку.
  • Очищені гриби порізати середніми шматочками і покришити до курки.
  • Обсмажуємо інгредієнти, поки грибна рідина не піде. Тоді насипаємо перець і сіль.
  • Окремо варимо в киплячій воді макарони до м’якості. Не забудьте додати сіль.
  • Споліскуємо макарони в друшляку і проціджуємо воду.
  • Висипаємо в сковороду і прогріваємо протягом 4 хвилин.
  • В кінці кришимо дрібно порізану зелену цибулю. Страва готова.

В сметанному соусі

Основні продукти:

  • соєвий соус – 20 мл;
  • черепашки макарони – 300 гр.;
  • олія соняшникова сорту – 35 мл;
  • печериці – 0,3 кг;
  • сметана – 80 гр.;
  • сіль і спеції за смаком;
  • цибуля – 1 шт.

Як готуються макарони з грибами в сметанному соусі:

  • Прогріваємо сковороду з соняшниковою олією.
  • Почищену цибулину дрібно нашаткувати. Вивалюємо шматочки на сковороду.
  • Оброблені гриби ріжемо кубиками середніх розмірів. Якщо гриби маленькі, то різати не потрібно.
  • Як тільки цибуля набуде рожевий відтінок, додаємо до нього гриби.
  • Через 10 хвилин насипаємо сіль, наливаємо соєвий соус.
  • Додаємо сметану і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи продукти.
  • У каструлі окремо варимо макарони у воді, додаємо сіль.
  • Як тільки вони зваряться, перекладаємо їх у друшляк і споліскують водою.
  • Викладаємо до макаронів вміст сковороди і перемішуємо.
  • Можна подавати апетитне м’яке страву до столу.

Готуємо з додаванням сиру

Ніжний, плавлений сир покриє страву смачною молочної скоринкою.

Склад рецепта:

  • одна цибулина;
  • ріжки – 130 гр.;
  • сіль за смаком;
  • вершки 20% — 0,2 л;
  • чорний перець — 8 гр.;
  • плавлений сирок – 90 гр.;
  • свіжі гриби шампіньйони – 250 гр.;
  • дві часточки часнику.
Дивіться також:  Пастуший пиріг – 7 рецептів приготування

Як приготувати макарони з грибами і сиром:

  • Наливаємо в каструлю воду, насипаємо сіль. Чекаємо, поки рідина досягне стану кипіння.
  • Коли продукт стане м’яким, зливаємо з каструлі в чашку трохи води. Вона знадобиться, якщо соус буде дуже густим.
  • Решту виливаємо, а макарони обробляємо в друшляку.
  • Під час приготування пасти, можна зайнятися грибами, почистити і обрізати на шматочки середнього розміру.
  • Цибулину дрібно рубаємо.
  • Обсмажимо гриби на розпеченій сковороді з додаванням солі. Масла не наливати. Коли рідина випарується, виливаємо трохи олії і насипаємо чорний перець.
  • Через 8 хвилин додаємо вершки, доводимо до кипіння і готуємо ще 3 хвилини.
  • Плавлений сир проводимо через тертку і зсипаємо в сковороду.
  • Через 2 хвилини викладаємо в сирний соус макарони, все перемішуємо.
  • У разі потреби наливаємо заздалегідь припасену воду від макаронів.
  • Залишаємо страву на 2 хвилини і подаємо, прикрасивши за бажанням зеленню.

З фаршем і грибами

Компоненти рецепту:

  • сир – 60 гр.;
  • гриби – 0,2 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • макаронні вироби – 0.2 кг;
  • фарш яловичий – 0,2 кг;
  • сіль – 4 гр.;
  • зелена цибуля – 5 стрілок;
  • мелений перець – 3 гр.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана – 0,2 л.

Як приготувати макарони з фаршем і грибами:

  • Спочатку відварюємо макарони в підсоленій воді до стану м’якості.
  • Паралельно подрібнюємо ножем почищені часточки часнику.
  • Висипаємо його на підігріту сковороду з оливковою олією.
  • Кришимо туди ж подрібнену цибулю, додаємо фарш і пластинки грибів.
  • Обсмажуємо до тих пір, поки фарш не посвітлішає. Насипаємо сіль і перемішуємо.
  • Через 5 хвилин заливаємо все сметаною і насипаємо чорний перець.
  • Через 3 хвилини кришимо подрібнений стрілки зеленої цибулі.
  • Вимикаємо і завантажуємо в сковороду оброблений в друшляку макарони. Змішуємо.
  • Розкладаємо страва по тарілочках і посипаємо тертим сиром.
Дивіться також:  Котлети зі свинячої печінки – 10 рецептів приготування

З додаванням томатів

Вам знадобиться:

  • цибуля – 150 гр.;
  • сіль за смаком;
  • макаронні вироби – 150 гр.;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • гриби – 300 гр.;
  • масло рослинне для піджарки;
  • помідори – 300 гр.

Поетапне приготування:

  • Шматує очищений цибулю ножем на маленькі шматочки.
  • Ту ж операцію проробляємо з грибами.
  • Помідори нашаткувати кубиками.
  • Пасеруємо на рослинній олії цибулю. Через 3 хвилини додаємо до нього пластинки грибів.
  • Готуємо з додаванням солі і перцю ще 5 хвилин.
  • Викладаємо кубики помідорів і обсмажуємо ще 6 хвилин.
  • Паралельно з грибами варимо макарони до м’якості.
  • Залишилося перекласти їх в сковороду, перемішати всі продукти.
  • Простеньке, але дуже смачне і ніжне блюдо готове.

Макарони з грибами і шинкою

Якщо у вас немає часу возитися з м’ясом, то просто поріжте шинку або ковбасу.

Що потрібно взяти:

  • вершки – 0,2 л;
  • яйце – 4 шт.;
  • локшина – 250 гр.;
  • свіжий кріп – 50 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • шинка – 100 гр.;
  • шматочок масла – 30 гр.;
  • два часникового зубчики;
  • сир молочний – 150 гр.;
  • печериці – 100 гр.

Готуємо покроково:

  • Ставимо локшину або варитися макарони в підсоленій воді. А поки займемося соусом.
  • На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла.
  • Підсмажити дрібно порізану цибулю і часник.
  • Шинку і очищені печериці рубаємо довільними шматочками.
  • Викладаємо їх до овочів і обсмажуємо до випаровування рідини.
  • Відокремте сирі жовтки, з’єднайте їх з тертим сиром і вершками і збийте.
  • Додайте в суміш перець і сіль. Збивайте ще раз.
  • Заливаємо яєчною масою вміст сковороди і перемішайте.
  • Через 4 хвилини додайте приготовлену локшину. Все ще раз перемішайте і можна подавати, зверху посипавши рубаною зеленню.

Прокрутка до верху