Макарони з креветками – дуже просте, але одночасно вишукана і ніжна страва. Приготувати його можна за пів години, але пере смаком таких макаронів не встоїть ніхто.
Найпростіший рецепт
Що потрібно взяти:
- оливкової масло сорти для піджарки;
- макарони – 270 г;
- сіль за смаком;
- креветки – 0,25 кг;
- щіпка чорного перцю;
- часникові часточки – 4 шт;
- помідор – 1 шт;
- базилік.
Поетапне приготування:
- Томат необхідно спочатку опустити в окріп, потім у холодну воду. Так до нього простіше зняти шкірку. М’якоть помідора ріжемо невеликими шматочками.
- Часник звільніть від лушпиння пропустіть через прес.
- Якщо у вас свіжі креветки, їх необхідно почистити. Паралельно розпочинаємо і варити макарони і підливу.
- Для соусу в сковороду з нагрітою олією насипте часник і пасеруйте до утворення на ньому золотистої скоринки.
- Виймаємо підготовлений продукт зі сковороди, а на його місце викладаємо креветки.
- Дочекайтеся, поки з креветок вийде рідина, продовжуйте далі обсмажувати протягом 10 хвилин.
- Слідом додаємо шматочки помідора і тушкуємо, додайте сіль і насипте трохи меленого перцю. Варимо ще 5 хвилин.
- За цей час макарони повинні зваритися. Беремо від них трохи води і переливаємо в підливу на сковороді. Після цього перекладаємо промиті макарони.
- Перед подачею кладемо для прикраси пару листочків базиліка.
У вершковому соусі
Список інгредієнтів:
- пармезан – 30 г;
- цибуля – 12 шт;
- макарони – 350 г;
- вершки – 200 мл;
- петрушка – 4 гілочки;
- креветки – 40 шт;
- чорний перець – 20 р;
- шматок масла – 45 г;
- чотири часникового зубчики.
Як зробити макарони з креветками у вершковому соусі:
- У каструлі з водою варимо макарони в теченіе15-20 хвилин. Не забудьте посолити воду. Споліскуємо макарони чистою водою.
- На сковорідку кидаємо шматок масла і розтоплюємо його.
- У ньому пасеруємо подрібнену половину цибулини і часникові часточки до м’якості.
- Насипаємо до овочів креветки, додаємо вогонь і смажимо хвилину.
- Наливаємо вершки і готуємо підливу, поки вона не стане густою.
- Приготовлені макаронні вироби розкладаємо по тарілках і поливають вершковим соусом з креветками. Смакота!
З королівськими креветками
Що потрібно взяти:
- оливкова олія – 30 мл;
- лимон – 1 шт;
- перець чорний – пара пучок;
- креветки королівські – 12 шт;
- гілочки петрушки;
- макаронні вироби – 200 г;
- часник – 4 зубчики;
- масло вершкового сорту – 50 г;
- сіль – 10 р.
Алгоритм дій:
- Очищені зубчики часнику ріжемо на великі скибочки.
- Зніміть з креветок панцир, голови і видаліть нутрощі.
- У сковороду додайте вершкове і оливкове масло. На суміші олії починаємо обсмажувати креветки і шматочки часнику.
- Влийте сік з одного лимони і продовжуйте смажити протягом однієї хвилини.
- У каструлі зваріть макарони або пасту, відкиньте.
- У каструлю поверніть макарони, залийте її соусом, перемішайте і подавайте на стіл. Приємного апетиту!
Макарони з креветками в вершково-часниковому соусі
Склад рецепта:
- петрушка свіжа – 25 г;
- креветки – 0,2 кг;
- сіль – 20 г;
- цибуля – 50 р;
- макарони – 0.25 кг;
- вершки – 0,15 л;
- дві часникові часточки;
- масло вершкове – 20 г;
- мелений перець за смаком.
Алгоритм дій:
- Дрібно шаткуємо часник з цибулею. Обсмажуємо нарізані овочі на розтопленому маслі в сковороді.
- Через 2 хвилини зсипаємо очищені креветки і готуємо всі разом близько трьох хвилин.
- Насипаємо 10 грамів солі і пару щіпок чорного перцю.
- Додаємо вершки і чекаємо, поки соус закипить.
- Кришимо дрібно порізану петрушку. Підлива готова, можна вимикати газ.
- Разом з соусом в сусідній каструлі готуємо макарони, промиваємо під краном.
- Змішуємо макарони і підливу і подаємо гарячою.
З додаванням грибів
Список продуктів:
- прованські трави – 10 г;
- креветки очищені – 0,45 кг;
- оливкової масло сорту – 70 мл;
- пармезан – 100 г;
- гірчиця – 25 г;
- макарони – 450 г;
- печериці – 0,35 кг;
- три часточки часнику;
- вершки – 300 мл;
- борошно – 40 р.
Варіант приготування:
- Ставимо закипати воду для макаронів, попередньо солимо її і вливаємо 20 мл оливкової олії.
- Залишки масла виливаємо в сковороду, обсмажуємо на ньому дрібно нашатковану часник.
- Через 4 хвилини додаємо порізані гриби і пасеруємо ще 7 хвилин.
- Тим часом вода в каструлі повинна закипіти – закидаємо туди макарони.
- У сковороду додаємо креветки, через хвилини наливаємо вершки, кладемо гірчицю, прянощі.
- Насипаємо борошно і перемішуємо всі інгредієнти.
- Якщо суміш здалася вам недосоленою, підсолюємо. Чекаємо, поки соус почне закипати на малій потужності вогню.
- Злегка недоварені макарони промиваємо чистою водою і викладаємо їх до підливі, все перемішати.
- При подачі посипаємо блюдо тертим пармезаном. Приємного апетиту!
У томатному соусі
Вам знадобиться:
- два помідора;
- два лайма;
- макарони – 0,3 кг;
- сіль за смаком;
- креветки – 0,5 кг;
- базилік сушений – 10 г;
- головка часнику;
- щіпка чорного перцю;
- томатна паста – 20 р.
Покрокова інструкція:
- Креветки необхідно відварити і почистити.
- Перекладаємо продукт в чашу, насипаємо туди ж дрібно нарізані зубчики часнику (3 шт), сіль, наливаємо лаймовий сік і додаємо чорний перець. Суміш закриваємо в холодильнику на 20 хвилин.
- Зваримо макарони, опрацюємо водою, перекладаємо назад в посуд і наливаємо трохи оливкової олії.
- Подрібнюємо 5 часточок часнику і обсмажуємо в останньому оливковій олії.
- З помідор видаляємо шкірку, м’якоть нарізаємо шматочками і додаємо до часнику.
- Насипаємо базилік, сіль з перцем, додаємо мариновані креветки і томатну пасту.
- Варимо соус протягом 5 хвилин і заливаємо їм макарони. Приємного апетиту!
Макарони з тигровими креветками
Компоненти рецепту:
- одна цибулина;
- пармезан – 50 г;
- бульйон – 100 мл;
- коньяк – 18 мл;
- 8 тигрових креветок;
- сметана – 25 г;
- макарони – 0,3 кг;
- часточка часнику;
- сіль морська – 15 г;
- зелень і інші прянощі за смаком.
Готуємо покроково:
- Варимо креветки, викладаємо їх окремо і чистимо. Бульйон ж проціджуємо і перелити в окремий посуд.
- Дрібно посічену цибулину тушкуємо 2 хвилини в маслі.
- До йому перекладаємо креветки, сметану, наливаємо коньяк, додаємо спеції.
- Наливаємо бульйон і тушкуємо страва під кришкою 5 хвилин.
- Насипаємо подрібнений часник і вимикаємо вогонь.
- Зваримо макарони з додаванням солі і 20 мл оливкової олії, викладаємо в сковороду і варимо разом з соусом близько 5 хвилин. Готову страву прикрашаємо тертим пармезаном. Приємного апетиту!