Макарони з креветками – 7 рецептів приготування

Макарони з креветками – дуже просте, але одночасно вишукана і ніжна страва. Приготувати його можна за пів години, але пере смаком таких макаронів не встоїть ніхто.

Найпростіший рецепт

Що потрібно взяти:

  • оливкової масло сорти для піджарки;
  • макарони – 270 г;
  • сіль за смаком;
  • креветки – 0,25 кг;
  • щіпка чорного перцю;
  • часникові часточки – 4 шт;
  • помідор – 1 шт;
  • базилік.

Поетапне приготування:

  • Томат необхідно спочатку опустити в окріп, потім у холодну воду. Так до нього простіше зняти шкірку. М’якоть помідора ріжемо невеликими шматочками.
  • Часник звільніть від лушпиння пропустіть через прес.
  • Якщо у вас свіжі креветки, їх необхідно почистити. Паралельно розпочинаємо і варити макарони і підливу.
  • Для соусу в сковороду з нагрітою олією насипте часник і пасеруйте до утворення на ньому золотистої скоринки.
  • Виймаємо підготовлений продукт зі сковороди, а на його місце викладаємо креветки.
  • Дочекайтеся, поки з креветок вийде рідина, продовжуйте далі обсмажувати протягом 10 хвилин.
  • Слідом додаємо шматочки помідора і тушкуємо, додайте сіль і насипте трохи меленого перцю. Варимо ще 5 хвилин.
  • За цей час макарони повинні зваритися. Беремо від них трохи води і переливаємо в підливу на сковороді. Після цього перекладаємо промиті макарони.
  • Перед подачею кладемо для прикраси пару листочків базиліка.

У вершковому соусі

Список інгредієнтів:

  • пармезан – 30 г;
  • цибуля – 12 шт;
  • макарони – 350 г;
  • вершки – 200 мл;
  • петрушка – 4 гілочки;
  • креветки – 40 шт;
  • чорний перець – 20 р;
  • шматок масла – 45 г;
  • чотири часникового зубчики.

Як зробити макарони з креветками у вершковому соусі:

  • У каструлі з водою варимо макарони в теченіе15-20 хвилин. Не забудьте посолити воду. Споліскуємо макарони чистою водою.
  • На сковорідку кидаємо шматок масла і розтоплюємо його.
  • У ньому пасеруємо подрібнену половину цибулини і часникові часточки до м’якості.
  • Насипаємо до овочів креветки, додаємо вогонь і смажимо хвилину.
  • Наливаємо вершки і готуємо підливу, поки вона не стане густою.
  • Приготовлені макаронні вироби розкладаємо по тарілках і поливають вершковим соусом з креветками. Смакота!
Дивіться також:  7 рецептів люля-кебаб на шампурах: свинина, курка, яловичина

З королівськими креветками

Що потрібно взяти:

  • оливкова олія – 30 мл;
  • лимон – 1 шт;
  • перець чорний – пара пучок;
  • креветки королівські – 12 шт;
  • гілочки петрушки;
  • макаронні вироби – 200 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • масло вершкового сорту – 50 г;
  • сіль – 10 р.

Алгоритм дій:

  • Очищені зубчики часнику ріжемо на великі скибочки.
  • Зніміть з креветок панцир, голови і видаліть нутрощі.
  • У сковороду додайте вершкове і оливкове масло. На суміші олії починаємо обсмажувати креветки і шматочки часнику.
  • Влийте сік з одного лимони і продовжуйте смажити протягом однієї хвилини.
  • У каструлі зваріть макарони або пасту, відкиньте.
  • У каструлю поверніть макарони, залийте її соусом, перемішайте і подавайте на стіл. Приємного апетиту!

Макарони з креветками в вершково-часниковому соусі

Склад рецепта:

  • петрушка свіжа – 25 г;
  • креветки – 0,2 кг;
  • сіль – 20 г;
  • цибуля – 50 р;
  • макарони – 0.25 кг;
  • вершки – 0,15 л;
  • дві часникові часточки;
  • масло вершкове – 20 г;
  • мелений перець за смаком.

Алгоритм дій:

  • Дрібно шаткуємо часник з цибулею. Обсмажуємо нарізані овочі на розтопленому маслі в сковороді.
  • Через 2 хвилини зсипаємо очищені креветки і готуємо всі разом близько трьох хвилин.
  • Насипаємо 10 грамів солі і пару щіпок чорного перцю.
  • Додаємо вершки і чекаємо, поки соус закипить.
  • Кришимо дрібно порізану петрушку. Підлива готова, можна вимикати газ.
  • Разом з соусом в сусідній каструлі готуємо макарони, промиваємо під краном.
  • Змішуємо макарони і підливу і подаємо гарячою.

З додаванням грибів

Список продуктів:

  • прованські трави – 10 г;
  • креветки очищені – 0,45 кг;
  • оливкової масло сорту – 70 мл;
  • пармезан – 100 г;
  • гірчиця – 25 г;
  • макарони – 450 г;
  • печериці – 0,35 кг;
  • три часточки часнику;
  • вершки – 300 мл;
  • борошно – 40 р.
Дивіться також:  Китайська локшина – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Варіант приготування:

  • Ставимо закипати воду для макаронів, попередньо солимо її і вливаємо 20 мл оливкової олії.
  • Залишки масла виливаємо в сковороду, обсмажуємо на ньому дрібно нашатковану часник.
  • Через 4 хвилини додаємо порізані гриби і пасеруємо ще 7 хвилин.
  • Тим часом вода в каструлі повинна закипіти – закидаємо туди макарони.
  • У сковороду додаємо креветки, через хвилини наливаємо вершки, кладемо гірчицю, прянощі.
  • Насипаємо борошно і перемішуємо всі інгредієнти.
  • Якщо суміш здалася вам недосоленою, підсолюємо. Чекаємо, поки соус почне закипати на малій потужності вогню.
  • Злегка недоварені макарони промиваємо чистою водою і викладаємо їх до підливі, все перемішати.
  • При подачі посипаємо блюдо тертим пармезаном. Приємного апетиту!

У томатному соусі

Вам знадобиться:

  • два помідора;
  • два лайма;
  • макарони – 0,3 кг;
  • сіль за смаком;
  • креветки – 0,5 кг;
  • базилік сушений – 10 г;
  • головка часнику;
  • щіпка чорного перцю;
  • томатна паста – 20 р.

Покрокова інструкція:

  • Креветки необхідно відварити і почистити.
  • Перекладаємо продукт в чашу, насипаємо туди ж дрібно нарізані зубчики часнику (3 шт), сіль, наливаємо лаймовий сік і додаємо чорний перець. Суміш закриваємо в холодильнику на 20 хвилин.
  • Зваримо макарони, опрацюємо водою, перекладаємо назад в посуд і наливаємо трохи оливкової олії.
  • Подрібнюємо 5 часточок часнику і обсмажуємо в останньому оливковій олії.
  • З помідор видаляємо шкірку, м’якоть нарізаємо шматочками і додаємо до часнику.
  • Насипаємо базилік, сіль з перцем, додаємо мариновані креветки і томатну пасту.
  • Варимо соус протягом 5 хвилин і заливаємо їм макарони. Приємного апетиту!

Макарони з тигровими креветками

Компоненти рецепту:

  • одна цибулина;
  • пармезан – 50 г;
  • бульйон – 100 мл;
  • коньяк – 18 мл;
  • 8 тигрових креветок;
  • сметана – 25 г;
  • макарони – 0,3 кг;
  • часточка часнику;
  • сіль морська – 15 г;
  • зелень і інші прянощі за смаком.
Дивіться також:  Як смачно приготувати минтай? 11 рецептів

Готуємо покроково:

  • Варимо креветки, викладаємо їх окремо і чистимо. Бульйон ж проціджуємо і перелити в окремий посуд.
  • Дрібно посічену цибулину тушкуємо 2 хвилини в маслі.
  • До йому перекладаємо креветки, сметану, наливаємо коньяк, додаємо спеції.
  • Наливаємо бульйон і тушкуємо страва під кришкою 5 хвилин.
  • Насипаємо подрібнений часник і вимикаємо вогонь.
  • Зваримо макарони з додаванням солі і 20 мл оливкової олії, викладаємо в сковороду і варимо разом з соусом близько 5 хвилин. Готову страву прикрашаємо тертим пармезаном. Приємного апетиту!
Прокрутка до верху