Якщо в будинку є шматочок м’яса і будь-які макаронні вироби, смачний ситний обід в італійському стилі можна приготувати всього за півгодини. Макарони з куркою можна доповнювати свіжими або тушкованими овочами, різними соусами, приправами.
Макарони з куркою, запечені в духовці
Поживне друге блюдо стане ідеальним рішенням для швидкого обіду. Рецепт завжди можна доповнити, щоразу створюючи частування з новим смаком.
Знадобиться:
- 0,5 кг курячої грудки;
- 400 р макаронів;
- цибулина;
- 3 яйця;
- 70 мл молока;
- 150 г нежирної сметани;
- пісне масло для обсмажування;
- сіль і чорний перець за смаком.
Кроки приготування.
- М’ясо відварюють 40 хвилин у підсоленій воді, охолоджують, очищають від кісточок і шкірки, нарізають шматочками.
- Макарони варять до напівготовності.
- Нашатковану цибулину обсмажують в олії протягом 3 хвилин, додають грудинку і смажать ще 5 хвилин, весь час помішуючи.
- Форму для запікання промащують маслом.
- Викладають половину макаронів, потім цибульно-м’ясний шар і знову макарони.
- Готують соус: збивають яйця, молоко, сметану, сіль і перець.
- Вийшла заправкою заливають запіканку.
- Макарони з куркою в духовці готують 30 хвилин при 190°С.
- Запіканку подають гарячою, попередньо розрізавши на порції.
В мультиварці
Кухонна техніка дозволяє приготувати дуже смачне поживне блюдо за кілька хвилин.
Знадобиться:
- 350 г курячої грудинки;
- 300 г макаронів;
- 1 велика цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- сіль і базилік;
- 30 мл рослинного масла.
Спосіб приготування.
- Курку нарізають тонкими скибочками і змішують з базиліком.
- У каструлю наливають масло, включають програму «Смаження» і готують м’ясо до золотистої скоринки.
- Цибулину ріжуть полуколечками, часник дрібно кришать. Додають до курки і готують чверть години на програмі «Гасіння».
- Макарони відварюють окремо, закладають в чашу приладу, солять, перемішують.
- Макарони з куркою в мультиварці готують на програмі «Гасіння» ще 15 хвилин.
Макарони, смажені на сковороді з куркою
Пікантна засмажена курочка з макаронами стане улюбленим блюдом для всієї сім’ї. У цьому рецепті не потрібно попередньо відварювати м’ясо, що значно скорочує час приготування.
Список продуктів:
- 400 г макаронних виробів;
- 350 г курячого філе;
- 2 невеликі цибулини;
- 10 г сушеного базиліка;
- 3 часникового зубчики;
- 60 мл соняшникової олії;
- за смаком сіль.
Етапи готування.
- Філе нарізують акуратними шматочками (можна використовувати трохи підморожене м’ясо: з ним простіше працювати).
- У добре розігріте на сковороді олію кладуть курку і обсмажують протягом 10 хвилин.
- Додають подрібнену цибулю і смажать ще 3 хвилини.
- Вміст сковороди солять, приправляють базиліком і тиском часником.
- Зі спеціями курку обсмажують ще 5 хвилин, постійно перемішуючи.
- Протягом 6 хвилин відварюють макарони.
- Потім їх додають до ароматного м’яса і готують під кришкою на середньому вогні близько 10 хвилин, періодично змішуючи. При необхідності підливають масло.
У вершковому соусі
Приготувати найніжніші макарони з куркою в вершковому соусі під силу навіть початківцю кулінару.
Необхідні компоненти:
- 400 г спагеті;
- 400 г курячого м’яса;
- 4 часникового зубчики;
- 40 г вершкового масла;
- 200 г вершків середньої жирності;
- сіль і суміш італійських трав за смаком;
- 60 мл оливкової олії.
Рецепт покроково.
- У киплячій підсоленій воді з додаванням ложки оливкової олії відварюють макарони до готовності.
- М’ясо очищають від плівок і кісток, нарізають кубиками, солять і приправляють травами.
- Пряну курку обсмажують на розігрітому оливковому маслі, періодично перевертаючи шматочки.
- Зарумяненное м’ясо переміщують у сотейник, а на сковороді в залишках олії обсмажують рубаний часник, через 5 хвилин додають вершки і тушкують ще 5 хвилин.
- Відварені спагетті додають до курки, кладуть шматочок масла і заливають часниково-вершковим соусом.
- Блюдо тушкують під кришкою 2 хвилини і відразу подають.
Паста з куркою і грибами — покроково
В Італії існує безліч рецептів приготування макаронів з різними добавками і соусами. Одним з найбільш смачних страв є паста з куркою і грибами.
Список інгредієнтів:
- 160 г філе курки;
- 200 г пасти;
- 130 г свіжих печериць;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 100 г вершкового масла;
- 40 мл соняшникової олії;
- 15 г кропу;
- сіль.
Покроковий рецепт.
- Курку, печериці та цибулю нарізають кубиками.
- В олії смажать спочатку цибулю, через 4 хвилини додають м’ясо, ще через 5 хвилин — гриби. Всі солять і обсмажують до випаровування рідини. В кінці приготування додають вершкове масло.
- Пасту варять у солоній воді 10 хвилин і відправляють до решти інгредієнтів.
- Вміст сковороді обсмажують протягом 3 хвилин і приправляють рубаним кропом.
Макарони по-флотськи з куркою
Улюблені багатьма макарони по-флотськи можна зробити не тільки з фаршем, але і з соковитими шматочками курки. Страва готується дуже просто, зіпсувати його практично неможливо.
Потрібно:
- 300 г макаронних виробів;
- 300 г курятини;
- 100 г пір’я зеленої цибулі;
- 1 велика морква;
- сіль і мелений перець;
- олія для обсмажування.
Технологія приготування.
- Курку варять 20 хвилин, у теплому стані ріжуть на кубики. Бульйон не виливаємо.
- Моркву подрібнюють на дрібній тертці.
- Цибулю нарізають кільцями.
- На бульйоні, що залишився, варять макарони.
- Підготовлену курятину обсмажують в олії до рум’яного кольору не більше 8 хвилин, щоб не пересушити м’ясо.
- На сковороду додають цибулю з морквою і смажать разом з куркою 3 хвилини.
- Обжарку солять, перчать.
- У сковороду викладають макарони.
- Блюдо перемішують і пару хвилин готують під кришкою.
З додаванням сиру
Дуже апетитне вишукане блюдо підійде не тільки для повсякденного обіду, але і для святкового столу.
Список інгредієнтів:
- 600 г черепашок;
- 350 г курки;
- 150 мл рідкої сметани;
- 120 г голландського сиру;
- по 10 г кропу і петрушки;
- 10 г суміші прованських трав;
- сіль;
- рослинне масло.
Етапи готування.
- Курку розбирають на шматочки, обсмажують в маслі і прованських травах 10 хвилин.
- Черепашки відварюють в солоній воді до напівготовності.
- Макарони і м’ясо з’єднують, солять, викладають на змащений маслом деко і заливають сметаною.
- Лист відправляють в розігріту до 190°С духовку.
- Через 15 хвилин деко виймають, вміст посипають натертим сиром і рубаною зеленню.
- Страву готують ще 15 хвилин і подають гарячим.
Спагетті з куркою в томатному соусі
Любителям італійської кухні обов’язково сподобається це апетитне блюдо. Рецепт можна спростити, включивши замість свіжих помідорів томат-пасту.
Необхідні компоненти:
- 400 г філе курки;
- 300 р спагеті;
- 1 часниковий зубчик;
- 0,5 кг стиглих томатів;
- 5 г сушеного базиліка;
- оливкова олія;
- сіль.
Покроковий рецепт.
- Спагетті варять до напівготового стану.
- Курку нарізають невеликими пластинами, обсмажують на оливковій олії по 2 хвилини з кожного боку.
- До м’яса додають дрібно нарізаний часник, сіль і базилік. Смажать ще 2 хвилини до рум’яного відтінку.
- Приготовану курку перекладають в контейнер з кришкою, щоб не підсохла.
- Помідори без шкірки, труть на крупній тертці і смажать на сковороді до появи соку.
- Курку додають до томатів, перемішують і тримають під кришкою 5 хвилин (на вимкненій плиті).
- Спагетті з’єднують з вмістом сковороди і обсмажують під кришкою близько 5 хвилин.
Ситна паста з курячим філе та соєво-медовим соусом
Пікантний соус, ароматні приправи дозволять приготувати дуже смачне екзотичне блюдо з простих інгредієнтів.
Потрібно:
- 500 г італійської пасти;
- 600 р філе курки;
- 2 моркви;
- 80 мл соєвого соусу;
- 50 г меду;
- сіль;
- рослинне масло.
Кроки приготування.
- Моркву натирають і тушкують у маслі 7 хвилин.
- Якщо мед густий, його трохи підігрівають і з’єднують з соєвим соусом.
- Курку розбирають на шматочки і маринують в отриманому складі.
- М’ясо в медово-соєвому маринаді додають до моркви і засмажують на сильному вогні протягом 5 хвилин.
- Пасту відварюють до готовності, перекладають в сковороду і витримують під кришкою на слабкому вогні 5 хвилин.
Незвичайна ніжна лазанья з куркою
Якщо під рукою немає листів лазаньї, приготувати традиційне італійське блюдо можна і з бюджетних продуктів.
Список компонентів:
- 500 г курятини;
- 200 г макаронних виробів;
- 2 цибулини;
- 3 помідори;
- 1 великий болгарський перець;
- 50 г вершкового масла;
- 50 г білого борошна;
- 100 г м’якого сиру;
- 500 мл молока;
- 20 мл соняшникової олії;
- сіль і перчик запашний за смаком.
Технологія приготування.
- Цибулю нарізають подрібніше і обсмажують в ложці олії до рум’яного кольору.
- Додають дрібно нарізану курку, сіль, перчик і смажать 8 хвилин.
- Помідори очищають і мнуть виделкою.
- Солодкий перець ріжуть кубиками.
- До м’яса додають помідори з перцем і обсмажують ще 7 хвилин.
- Готують соус «Бешамель»: у сотейнику вершкове масло розтоплюють, частинами всипають борошно, безперервно помішуючи. Тонкою цівкою заливають молоко, намагаючись не допускати появи грудочок. Соус доводять до консистенції густої сметани і прибирають з плити.
- Відварені макаронні вироби викладають на деко. Зверху розміщують м’ясну начинку і заливають соусом.
- Лазанью готують при 180°С 25 хвилин, потім посипають натертим сиром і допікають ще протягом 5 хвилин.
Рецептів макаронів з куркою безліч. Експериментуючи з інгредієнтами і соусами, можна кожен день створювати нове блюдо.