Макарони з куркою в вершковому соусі – 8 рецептів

Смачно приготовані макарони з куркою в вершковому соусі можна подати не тільки до повсякденного обіду, але і до святкового столу. Апетитна підлива просочить гарнір і м’ясо, зробивши їх особливо ніжними. Склад соусу можна змінювати на свій смак, додаючи в нього сир, часник, гриби, томатний соус і інші відповідні компоненти.

Класичні макарони з куркою у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 250 г широкої пасту (макарони);
  • 4 курячі гомілки;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 мл жирних вершків;
  • 2 – 3 гілочки свіжої петрушки;
  • ½ Ст. тертого Пармезану;
  • ½ Ч. л. борошна;
  • мускатний горіх, сіль і перець.

Пасту варто вибирати широку і довгу. Особливо добре підходять до такої страви її яєчні сорту.

Приготування:

  • Вимити гомілки курки, зняти з них шкіру. Гострим ножем зрізати все м’ясо і порубати його на скибочки.
  • Зварити Пасту до стану аль денте.
  • Розтопити на сковорідці вершкове масло і смажити на ньому курячі шматочки до рум’янцю.
  • До м’яса відправити кубики цибулі, додати сіль і всі спеції.
  • Смажити інгредієнти до повної готовності.
  • Всипати в сковорідку борошно, добре все перемішати і смажити ще трохи.
  • Влити вершки, досолити і томити масу на повільному вогні до бажаної консистенції соусу.
  • Викласти у нього пасту і готувати страву ще пару хвилин.
  • Петрушку перебити блендером з Пармезаном. Отриману масу розкласти поверх порцій пасти.

Рецепт приготування з сиром

Інгредієнти:

  • 300 г філе курки;
  • 250 г макаронних виробів;
  • 1 повний стакан вершків середньої жирності;
  • 100 – 150 г вже тертого сиру;
  • вода;
  • сіль;
  • італійські трави;
  • масло оливи;
  • пара зубчиків свіжого часнику.

Приготування:

  • Шматочки часнику обсмажити на олії оливи до рум’яності. Далі викинути їх або за бажанням залишити. Вони використовувалися для надання маслу специфічного аромату.
  • Влити вершки. Після закипання засипати сир, перемішати продукти і томити до повного розплавлення останнього.
  • Додати дрібні шматочки філе, посолити масу і присмачити спеціями. Залишити її на вогні до готовності курятини.
  • Зварити макарони до готовності. Не промивати їх!
  • Викласти макарони порціями на тарілки і щедро полити готовим соусом з сковороди.
Дивіться також:  М’ясо по-французьки з грибами – 5 рецептів

З курячою грудкою

Інгредієнти:

  • 350 – 450 г пасти;
  • 300 г курячої грудинки;
  • 400 мл нежирних вершків (10%);
  • 50 г вже тертого напівтвердого/твердого сиру;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • чорний мелений перець;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • сушений базилік.

Приготування:

  • Пасту зварити до повної готовності.
  • Курятину зняти з кістки, порізати брусочками і обсмажити до легкої рум’яності на розігрітому маслі.
  • Додати сіль, базилік, перець. Влити вино і тушкувати до випаровування рідини.
  • Ввести вершки і тушкувати масу ще 6 – 8 хвилин. За цей час соус повинен загуснути.
  • Викласти пасту на тарілку і полити порцією соусу з курячим м’ясом. Зверху присипати тертим сиром і одразу подати страву до обіду.

У вершково-часниковому соусі

Інгредієнти:

  • 4 – 5 курячих грудок;
  • 4 – 6 зубків часнику;
  • 2 ст. жирного молока;
  • 50 г в’ялених помідорів в маслі;
  • 3 ст. л. просіяного борошна;
  • 100 г среднежирной сметани;
  • 400 г макаронних виробів;
  • сіль і рослинне масло для обсмажування.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо з курячої грудки дрібними кубиками. Так само і часник порубати.
  • Обсмажити курятину на розігрітій олії до освітлення. Всипати часникові кубики.
  • Додати борошно, в’ялені помідори і пару великих ложок олії від них. Перемішати продукти.
  • Влити вершки, додати сметану і сіль. Можна використовувати улюблені спеції.
  • Максимально зменшити вогонь і тушкувати соус на самому повільному вогні до потрібної густоти.
  • Зварити макарони і відправити в каструлю з куркою. Перемішати і залишити страву на вогні 1 хвилину.
  • Розкласти частування по тарілках. За смаком можна прикрасити його рубаною зеленню.

Паста з копченою куркою

Інгредієнти:

  • 200 г копченої курячої грудки;
  • 1/3 ст. нежирних вершків;
  • 100 г плавленого сиру;
  • ½ Головки ріпчастої цибулі;
  • 200 г пасти;
  • 2 зубки часнику;
  • масло оливи;
  • сіль;
  • 1 щіпка прованських трав.
Дивіться також:  Фарширована скумбрія – 8 рецептів запікання

Приготування:

  • Зварити пасту, але не до повної готовності.
  • Цибулю і часник дрібно порубати, обсмажити на добре розігрітій олії.
  • Додати засмажку невеликі шматочки копченої курячої грудки.
  • Через 2 – 3 хвилини готування перемістити в сковорідку плавлений сир і вилити вершки. Відразу масу посолити і додати спеції.
  • Дочекатися, коли сир розплавиться, і відправити в соус макаронні вироби.
  • Готувати пасту з копченою куркою на повільному вогні ще пару хвилин. Подати до столу гарячою.

З додаванням грибів

Інгредієнти:

  • 300 г свіжих печериць;
  • 2 філе курки;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 ст. вершків (20%);
  • 150 г вже тертого сиру;
  • сіль, сушений базилік;
  • рослинна олія;
  • 1 стандартна пачка спагетті.

Приготування:

  • Відразу зварити спагетті до готовності по інструкції на упаковці.
  • Дрібні шматочки цибулі обсмажити з пластинками очищених печериць. Готувати інгредієнти потрібно до тих пір, поки з сковороди не випарується вся рідина, що виділилася з грибів.
  • Додати до засмажки невеликі шматочки м’ясного філе. Посолити масу і присипати базиліком. Смажити 5 – 6 хвилин.
  • Залити все вершками, накрити кришкою і томити на невеликому вогні 17 – 20 хвилин.
  • Додати сир, дочекатися його повного розплавлення і перекласти в сковороду спагетті. Готувати масу ще 3 – 4 хвилини.
  • Розкласти блюдо порційно. Подати зі свіжими овочами.

Макарони з куркою під вершково-томатним соусом

Інгредієнти:

  • 6 курячих стегон;
  • 400 г феттучині;
  • 1 ст. среднежирных вершків;
  • 400 г помідорів у власному соку;
  • 1 середня цибулина;
  • 2 солодких перцю;
  • сіль;
  • жир для обсмажування.

Приготування:

  • Зварити феттучині до готовності.
  • Вирізати з курячих стегон всі кістки. Решту частини обсмажити до рум’яного кольору і готовності на будь-якому жирі. Перекласти на тарілку.
  • У що залишився після курятини жирі обсмажити дрібні цибульні кубики.
  • Додати шматочки перцю і готувати продукти разом 7 – 8 хвилин.
  • Томати разом з рідиною з банки перемолоти в блендері і відправити на сковороду.
  • Туди ж викласти обсмажені стегна і посолити інгредієнти.
  • Томити масу під кришкою на середньому вогні 20 – 25 хвилин.
  • Готову курку розкласти по тарілках.
  • У соус вилити вершки, довести до кипіння і вимкнути.
  • На тарілки до курки відправити макарони. Зверху залити все соусом.
Дивіться також:  Котлети із буряків – 7 рецептів, як швидко приготувати смачні котлети бурякові

Як смачно приготувати в мультиварці

Інгредієнти:

  • 400 г спагеті;
  • 200 г філе курки;
  • 1 головка часнику;
  • 1 пучок свіжого зеленого лука;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 100 г жирної сметани;
  • 100 мл курячого бульйону;
  • сіль;
  • масло;
  • кріп.

Приготування:

  • В окремих каструлях зварити спагетті і куряче філе. Від м’яса бульйон залишити.
  • У чаші приладу розігріти масло і обсмажити на ньому шматочки вареної курки. Посолити.
  • Змішати борошно із сметаною і бульйоном. Додати сіль.
  • Всипати в соус подрібнений кріп за смаком і вилити його на курку.
  • Активувати режим гасіння на 20 хвилин.
  • Викласти на тарілки готові макарони і зверху розкласти шматочки курки в сметанному соусі.
  • Подати обід гарячим овочевим салатом.

Для приготування такої страви можна використовувати будь-які частини курки – стегна, філе, крила. Філе зробить частування більш дієтичним. За бажанням, можна змінити рецепт і готувати соус, наприклад, на основі м’яса індички.