Навіть таке просте блюдо, як макарони з овочами, можна приготувати оригінально і вишукано. Поєднання сиру, томатів і пасти припаде до душі будь-якому гурману.
Простий і швидкий рецепт макаронів з овочами
Тим, хто шукає простий і швидкий рецепт для вечері, підійде пісне страву з макаронів з овочами.
Готують його з наступних продуктів:
- макарони в кількості 180 г;
- один кабачок ранній;
- одна морквина;
- цибулина;
- один томат;
- олія соняшникова;
- сіль;
- мелений сушений часник.
Покроковий рецепт:
- Відварюємо макарони в підсоленій воді. Готуємо їх, орієнтуючись на рекомендації виробника.
- Паралельно миємо й чистимо овочі.
- Тремо моркву і тушкуємо її в сотейнику з маслом.
- Слідом за нею відправляємо подрібнену цибулю, пасеруємо, помішуючи.
- Далі нарізаємо кубиками кабачок і відправляємо його в сотейник.
- Аналогічно нарізаємо помідори і складаємо до овочів.
- Трохи солимо, і присмачує меленим часником. Тушкуємо близько семи хвилин.
- Готові макаронні вироби відкидаємо на друшляк. Тримаємо трохи під струменем холодної води і відправляємо до тушкованим овочам.
Така страва чудово підходить в якості ситного гарнір для м’яса або птиці.
З м’ясним фаршем в духовці
Макарони з овочами і фаршем можна приготувати в духовці.
Для цього беремо 250 г трубочок або пір’я, а також інші компоненти:
- 300 г фаршу;
- дві столові ложки олії;
- два перцю;
- два томата;
- ріпчаста цибуля;
- два курячих яйця;
- зелень зі спеціями;
- 200 г сиру;
- чотири великих ложки сметани.
Приготування в духовці:
- Пасеруємо шінкованной цибулю і натерту моркву. Додаємо кубики перцю.
- Разом з овочами обсмажуємо фарш до готовності. Всипаємо до нього нарізані квадратиками помідори й тушкуємо дві хвилини.
- Пересипаємо вміст сковороди в миску, приправляємо спеціями, змішуємо з рубаною зеленню.
- Яйця збиваємо з сіллю і сметаною.
- Форму змащуємо маслом і викладаємо макарони відварені до напівготовності.
- Зверху маємо овочі і фарш.
- Заливає все яєчно-сметанної зеленню.
- Ставимо в духовку на 25 хвилин.
- За п’ять хвилин до закінчення посипаємо тертим сиром.
Подаємо страву з фаршем і овочами гарячим.
Готуємо в мультиварці
Приготувати макарони швидко і легко допоможе мультиварка.
Необхідні компоненти:
- 300 г макаронних виробів;
- цибульна головка;
- морквина;
- дві головки брокколі;
- три часникового зубчики;
- 100 мл жирних вершків;
- дві склянки води;
- сіль з перцем.
Дізнаємося, як приготувати в мультиварці:
- Подрібнену цибулю і часник пасеруємо п’ятнадцять хвилин на режимі «Смаження».
- Всипаємо брокколі і шматочки моркви. Смажимо ще чотири хвилини.
- Вливаємо воду, додаємо макарони.
- Виставляємо режим «Мультиповар» і варимо десять хвилин.
- В кінці вливаємо вершки, сиплемо сіль.
Перед подачею посипаємо тертим сиром.
Італійський рецепт
Готують макарони по-італійськи з помідорами, перцем, баклажанами і сиром.
Точна кількість продуктів:
- 350 г макаронних виробів;
- дві цибулини;
- 300 г томатів;
- два солодких перцю;
- 400 г баклажанів;
- половина головки часнику;
- соняшникова олія;
- сіль з перцем;
- петрушка.
Процес приготування:
- Баклажани кришимо соломкою.
- Цибулю подрібнюємо і пасеруємо разом з баклажанами на олії.
- Окремо обсмажуємо перець, нарізаний соломкою.
- Томати ошпарюємо окропом і очистити від шкірки. Нарізаємо їх кубиками і додаємо до перцю. Тушкуємо дві хвилини.
- З’єднуємо овочі, кришимо до них часник, зелень. Додаємо перець і сіль.
- Борошняні вироби відварюємо до готовності і відправляємо до овочів. Тушкуємо п’ять хвилин.
Розкладаємо макарони з овочами по тарілках і посипаємо сиром.
Покрокове приготування на сковороді
Деякі господині вважають за краще обсмажувати макарони з овочами на сковорідці. Це дозволяє використовувати мінімальну кількість посуду, адже все готується в одній ємності.
Необхідні складові:
- 400 р макаронів;
- головка цибулі;
- морквина;
- часниковий зубчик;
- спеції;
- столова ложка томатної пасти;
- олія для обсмажування.
Покроковий рецепт на сковороді:
- Раскаливаем масло на сковороді і кладемо сирі макарони. Краще всього брати для цього пасту.
- Обсмажуємо їх до рум’яного кольору.
- Заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покрила.
- Прибираємо вогонь на мінімум і тушкуємо під кришкою до повного поглинання води.
- Якщо макарони не зварилися, додаємо ще рідини.
- Додаємо подрібнені овочі і приправляємо їх спеціями з сіллю. Обсмажуємо всі продукти на сковороді протягом п’яти хвилин.
- Додаємо пасту з томатів, тушкуємо ще п’ять хвилин і вимикаємо вогонь.
Подаємо смажені макарони з овочами гарячими, прикрасивши зеленню.
З куркою і вершковим соусом
Деякі господині вважають за краще готувати з куркою черепашки, спіральки або ріжки. Найкраще для такого рецепта підходить паста. Вид виробів підбирають за своїм бажанням.
Необхідні інгредієнти:
- 250 г пасти;
- філе курки;
- три скибочки бекону;
- 300 мл вершків (20 %);
- 50 г твердого сиру;
- цибулина;
- рослинна олія;
- базилік;
- сіль з меленим перцем;
- три літри води;
- чайна ложка борошна з пшениці.
Покрокове приготування:
- Ставимо на вогонь ємність з трьома літрами води. Як тільки вона закипить, додаємо сіль і викладаємо макарони. Готуємо згідно порад на упаковці.
- З філе знімаємо шкіру і нарізаємо шматочками середніх розмірів.
- Скибочки бекону кришимо кубиками, а часник пропускаємо через прес.
- На гарячу сковороду наливаємо олії, викладаємо курку і обсмажуємо пару хвилин на сильному вогні.
- Додаємо до філе бекон і цибулю. Обсмажує хвилину.
- Всі інгредієнти перемішуємо і додаємо борошно.
- Через хвилину вливаємо вершки і готуємо страву, поки соус не загусне.
- Сир дрібно трьом і засипаємо в соус.
- Додаємо часник і спеції.
- Готову пасту перекладаємо до вершкової суміші з куркою, перемішуємо і тушкуємо протягом однієї хвилини.
- Подаємо страву відразу після приготування, присипавши базиліком.
Головне – не переварити макарони.
Макарони з замороженими овочами
У багатьох господинь овочі запасені на зиму в морозилці. Такі продукти підходять в якості інгредієнта для наступного рецепта.
Знадобляться:
- 400 грам макаронів;
- сіль за смаком;
- 350 г заморожених овочевих продуктів.
Готуємо макарони з замороженими овочами:
- Відварюємо борошняні вироби до готовності.
- Розморожуємо овочеву суміш і викладаємо на розігріту сковороду.
- Додаємо 50 мл рідини і тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
- Знімаємо кришку і тушкуємо близько десяти хвилин.
- Перекладаємо до овочів макаронні вироби, сиплемо сіль і перець.
Подаємо страву, посипавши зеленню.