Макарони з овочами – 7 смачних рецептів приготування на сковороді, в мультиварці та духовці

Навіть таке просте блюдо, як макарони з овочами, можна приготувати оригінально і вишукано. Поєднання сиру, томатів і пасти припаде до душі будь-якому гурману.

Простий і швидкий рецепт макаронів з овочами

Тим, хто шукає простий і швидкий рецепт для вечері, підійде пісне страву з макаронів з овочами.

Готують його з наступних продуктів:

  • макарони в кількості 180 г;
  • один кабачок ранній;
  • одна морквина;
  • цибулина;
  • один томат;
  • олія соняшникова;
  • сіль;
  • мелений сушений часник.

Покроковий рецепт:

  • Відварюємо макарони в підсоленій воді. Готуємо їх, орієнтуючись на рекомендації виробника.
  • Паралельно миємо й чистимо овочі.
  • Тремо моркву і тушкуємо її в сотейнику з маслом.
  • Слідом за нею відправляємо подрібнену цибулю, пасеруємо, помішуючи.
  • Далі нарізаємо кубиками кабачок і відправляємо його в сотейник.
  • Аналогічно нарізаємо помідори і складаємо до овочів.
  • Трохи солимо, і присмачує меленим часником. Тушкуємо близько семи хвилин.
  • Готові макаронні вироби відкидаємо на друшляк. Тримаємо трохи під струменем холодної води і відправляємо до тушкованим овочам.

Така страва чудово підходить в якості ситного гарнір для м’яса або птиці.

З м’ясним фаршем в духовці

Макарони з овочами і фаршем можна приготувати в духовці.

Для цього беремо 250 г трубочок або пір’я, а також інші компоненти:

  • 300 г фаршу;
  • дві столові ложки олії;
  • два перцю;
  • два томата;
  • ріпчаста цибуля;
  • два курячих яйця;
  • зелень зі спеціями;
  • 200 г сиру;
  • чотири великих ложки сметани.

Приготування в духовці:

  • Пасеруємо шінкованной цибулю і натерту моркву. Додаємо кубики перцю.
  • Разом з овочами обсмажуємо фарш до готовності. Всипаємо до нього нарізані квадратиками помідори й тушкуємо дві хвилини.
  • Пересипаємо вміст сковороди в миску, приправляємо спеціями, змішуємо з рубаною зеленню.
  • Яйця збиваємо з сіллю і сметаною.
  • Форму змащуємо маслом і викладаємо макарони відварені до напівготовності.
  • Зверху маємо овочі і фарш.
  • Заливає все яєчно-сметанної зеленню.
  • Ставимо в духовку на 25 хвилин.
  • За п’ять хвилин до закінчення посипаємо тертим сиром.
Дивіться також:  Гусак в духовці – 9 рецептів приготування

Подаємо страву з фаршем і овочами гарячим.

Готуємо в мультиварці

Приготувати макарони швидко і легко допоможе мультиварка.

Необхідні компоненти:

  • 300 г макаронних виробів;
  • цибульна головка;
  • морквина;
  • дві головки брокколі;
  • три часникового зубчики;
  • 100 мл жирних вершків;
  • дві склянки води;
  • сіль з перцем.

Дізнаємося, як приготувати в мультиварці:

  • Подрібнену цибулю і часник пасеруємо п’ятнадцять хвилин на режимі «Смаження».
  • Всипаємо брокколі і шматочки моркви. Смажимо ще чотири хвилини.
  • Вливаємо воду, додаємо макарони.
  • Виставляємо режим «Мультиповар» і варимо десять хвилин.
  • В кінці вливаємо вершки, сиплемо сіль.

Перед подачею посипаємо тертим сиром.

Італійський рецепт

Готують макарони по-італійськи з помідорами, перцем, баклажанами і сиром.

Точна кількість продуктів:

  • 350 г макаронних виробів;
  • дві цибулини;
  • 300 г томатів;
  • два солодких перцю;
  • 400 г баклажанів;
  • половина головки часнику;
  • соняшникова олія;
  • сіль з перцем;
  • петрушка.

Процес приготування:

  • Баклажани кришимо соломкою.
  • Цибулю подрібнюємо і пасеруємо разом з баклажанами на олії.
  • Окремо обсмажуємо перець, нарізаний соломкою.
  • Томати ошпарюємо окропом і очистити від шкірки. Нарізаємо їх кубиками і додаємо до перцю. Тушкуємо дві хвилини.
  • З’єднуємо овочі, кришимо до них часник, зелень. Додаємо перець і сіль.
  • Борошняні вироби відварюємо до готовності і відправляємо до овочів. Тушкуємо п’ять хвилин.

Розкладаємо макарони з овочами по тарілках і посипаємо сиром.

Покрокове приготування на сковороді

Деякі господині вважають за краще обсмажувати макарони з овочами на сковорідці. Це дозволяє використовувати мінімальну кількість посуду, адже все готується в одній ємності.

Необхідні складові:

  • 400 р макаронів;
  • головка цибулі;
  • морквина;
  • часниковий зубчик;
  • спеції;
  • столова ложка томатної пасти;
  • олія для обсмажування.

Покроковий рецепт на сковороді:

  • Раскаливаем масло на сковороді і кладемо сирі макарони. Краще всього брати для цього пасту.
  • Обсмажуємо їх до рум’яного кольору.
  • Заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покрила.
  • Прибираємо вогонь на мінімум і тушкуємо під кришкою до повного поглинання води.
  • Якщо макарони не зварилися, додаємо ще рідини.
  • Додаємо подрібнені овочі і приправляємо їх спеціями з сіллю. Обсмажуємо всі продукти на сковороді протягом п’яти хвилин.
  • Додаємо пасту з томатів, тушкуємо ще п’ять хвилин і вимикаємо вогонь.
Дивіться також:  Як гасити капусту на сковороді – 6 рецептів

Подаємо смажені макарони з овочами гарячими, прикрасивши зеленню.

З куркою і вершковим соусом

Деякі господині вважають за краще готувати з куркою черепашки, спіральки або ріжки. Найкраще для такого рецепта підходить паста. Вид виробів підбирають за своїм бажанням.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 г пасти;
  • філе курки;
  • три скибочки бекону;
  • 300 мл вершків (20 %);
  • 50 г твердого сиру;
  • цибулина;
  • рослинна олія;
  • базилік;
  • сіль з меленим перцем;
  • три літри води;
  • чайна ложка борошна з пшениці.

Покрокове приготування:

  • Ставимо на вогонь ємність з трьома літрами води. Як тільки вона закипить, додаємо сіль і викладаємо макарони. Готуємо згідно порад на упаковці.
  • З філе знімаємо шкіру і нарізаємо шматочками середніх розмірів.
  • Скибочки бекону кришимо кубиками, а часник пропускаємо через прес.
  • На гарячу сковороду наливаємо олії, викладаємо курку і обсмажуємо пару хвилин на сильному вогні.
  • Додаємо до філе бекон і цибулю. Обсмажує хвилину.
  • Всі інгредієнти перемішуємо і додаємо борошно.
  • Через хвилину вливаємо вершки і готуємо страву, поки соус не загусне.
  • Сир дрібно трьом і засипаємо в соус.
  • Додаємо часник і спеції.
  • Готову пасту перекладаємо до вершкової суміші з куркою, перемішуємо і тушкуємо протягом однієї хвилини.
  • Подаємо страву відразу після приготування, присипавши базиліком.

Головне – не переварити макарони.

Макарони з замороженими овочами

У багатьох господинь овочі запасені на зиму в морозилці. Такі продукти підходять в якості інгредієнта для наступного рецепта.

Знадобляться:

  • 400 грам макаронів;
  • сіль за смаком;
  • 350 г заморожених овочевих продуктів.

Готуємо макарони з замороженими овочами:

  • Відварюємо борошняні вироби до готовності.
  • Розморожуємо овочеву суміш і викладаємо на розігріту сковороду.
  • Додаємо 50 мл рідини і тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
  • Знімаємо кришку і тушкуємо близько десяти хвилин.
  • Перекладаємо до овочів макаронні вироби, сиплемо сіль і перець.
Дивіться також:  Хумус класичний – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Подаємо страву, посипавши зеленню.

Прокрутка до верху