Цей простий, але дивно смачний рецепт, потрапив до нас з Англії. Можна подавати до столу макарони з сиром і як самостійне блюдо, і як ситний гарнір. А різні соуси зроблять страву більш апетитним.
Макарони з сиром — самий простий рецепт
Інгредієнти: половина стандартної пачки будь-яких макаронів, 110-130 г твердого сиру, кам’яна сіль, шматочок вершкового або топленого масла.
- Вибрані макарони варяться до готовності в солоній рідини. Головне, не перетримати їх.
- Готові макаронні вироби не промиваються, а гарячими укладаються в сковорідку. До них додається вершкове масло і дрібно тертий сир.
- Інгредієнти потрібно вимішувати до тих пір, поки сир добре не розплавиться.
За смаком у частування додаються будь-які приправи.
Як приготувати по-американськи?
Інгредієнти: 230 г спагетті, половина склянки дуже жирних вершків, 130 г твердого сиру, 2 ч. ложки кухонної солі, суміш перців, 60 г масла вершкового.
- Спагетті варяться в солоній воді 6-8 хвилин. Вони повинні вийти трохи твердуватими, щоб продукт остаточно приготувався вже в гарячому соусі.
- Сир треться на тертці з самими дрібними поділками. Краще всього використовувати пармезан.
- У сотейник відправляються залишилися компоненти. Вариться маса, поки масло повністю не розчиниться, але доводити її до кипіння не слід.
- Спагетті заливаються соусом і залишають на пару хвилин.
Подаються макарони по-американськи до столу як самостійне блюдо.
Варіант з фаршем та сиром
Інгредієнти: 360 г макаронних виробів, 2 л фільтрованої води, 35 г вершкового масла, сіль, 230 г свинячого фаршу, зубок часнику, 70 г твердого сиру, будь-які спеції для м’яса.
- У солоному окропі до готовності варяться макарони.
- В цей час в сковорідці обсмажується м’ясний фарш. В нього відразу ж додається сіль і вибрані спеції. Можна взяти спеціальну ароматну суміш, призначену спеціально для свинини.
- Спочатку в готові макарони відправляється шматочок вершкового масла. Цей інгредієнт запобігає їх злипанню.
- Далі в каструлю до макаронних виробів викладається смажене м’ясо. Компоненти добре перемішуються.
Готові макарони з фаршем та сиром подаються до столу гарячими. Після розкладання їх по тарілках кожна порція рясно посипається сиром.
З додаванням плавленого сиру
Інгредієнти: 220 г макаронних виробів, 170 г плавленого сиру без добавок, 50-60 г вершкового або топленого масла, сіль.
- В жерстяній каструлі в підсоленій воді до повної готовності відварюються вибрані макаронні вироби. Далі вони відкидаються на друшляк, але не промиваються.
- Гарячі макарони перекладаються в сковорідку з розігрітим на ній маслом.
- Через кілька хвилин сюди ж відправляється нарізаний дрібними кубиками плавлений сир. Ще зручніше використовувати рідковату вершкову масу з пластикових «ванночок». В такому випадку гарячі макарони з маслом просто змащуються сиром. За смаком можна додати до них і подрібнений часник.
Вироби подають до столу з плавленим сиром, прикрашені подрібненою зеленню.
З сиром і яйцем
Інгредієнти: 320 г макаронних виробів будь-якої форми, 230 г твердого сиру, велике куряче яйце, сіль, суміш мелених перчиком.
- Макарони варяться у солоному окропі до готовності. Відмінно підійдуть для цього рецепта спагетті з твердих сортів.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Яєчко окремо збивається віночком з сіллю і сумішшю перчиком.
Далі приготувати макарони з сиром і яйцем можна двома способами: або викласти їх у сковорідку, залити яйцем і обсмажити до готовності, або ж відправити у форму, залити яєчною сумішшю і запікати 15-17 хвилин в духовій шафі. В обох варіантах за пару хвилин до готовності частування посипається тертим сиром.
З шинкою або ковбасою
Інгредієнти: 620 г ріжків або спіральок (макарони), 230 г шинки, 330 г твердого сиру, сіль, зубчик часнику, оливкова олія, пучок свіжої петрушки, жменя помідорів чері. Як приготувати макарони з шинкою і сиром, розповідається далі.
- Спочатку на оливковій олії обсмажуються половинки помідорів. Через кілька хвилин до них додаються невеликі шматочки шинки і подрібнений будь-яким зручним чином часник. Сюди ж висипається мелкорубленая зелень. Маса солиться.
- Макарони варяться до готовності з великою ложкою оливкової олії. Це захистить їх від злипання.
- Готові гарячі ріжки або спіральки викладаються в сковорідку до обсмаженою компонентів. Залишилося все присипати тертим сиром і прогріти до того моменту, поки він не розплавиться.
За аналогічним рецептом можна приготувати макарони з ковбасою та сиром.
Запіканка з макаронів з сиром в духовці
Інгредієнти: 470 г макаронних виробів, сіль, 270 г твердого сиру, 3 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, 1,5 ст. жирного молока, щіпка солі.
- У закипілу солону воду опускаються макарони варяться 3-4 хвилини, після чого відкидаються на друшляк, але не промиваються.
- Окремо готується соус. Для цього в невеликій каструльці розтоплюється несолоне вершкове масло, на ньому 2-3 хв. обсмажується пшеничне борошно до золотистого відтінку. Суміш потрібно постійно помішувати, щоб не утворювалися грудочки.
- У соус вливається тонкою цівкою молоко. Триває помішування. Можна використовувати для соусу солодку мелену паприку, мускатний горіх та інші ароматні спеції.
- У соус всипається тертий сир. Невелика кількість останнього відкладається в сторону. Потрібно також масу посолити за смаком.
- З жароміцної ємності розподіляються макарони і розрівнюються. Зверху виливається соус.
- Залишається посипати частування тертим сирком і відправити в духовку приблизно на 25 хвилин.
Макарони, запечені з сиром в духовці, будуть готові, коли на їх поверхні з’явиться золотава скоринка.
Рецепт з вершками
Інгредієнти: 130 г пасти, 80 мл жирних вершків, сіль, 60 г сиру, по дрібці сушеного базиліка і мускатного горіха (можна вибирати і інші цікаві приправи).
- Макаронні вироби тримають у воді на 2 хвилини менше часу, ніж зазначено на упаковці.
- У сковорідку виливаються вершки, додаються всі спеції і сіль.
- Суміш доводиться до кипіння, вогонь під ємністю вимикається.
- В отриманий соус викладається готова паста. Зверху висипається тертий сир.
Частування перемішується і залишають на декілька хвилин. За цей час соус майже повністю вбереться в макарони.