Макарони з сосисками – 7 рецептів приготування

Коли немає можливості витратити на приготування декілька годин, проте й голодувати – не вихід, на розум приходять самі прості рецепти, які передаються з покоління в покоління. До таких належать і макарони з сосисками. До них можна подавати різні соуси, салати, піджарки і спеції, які додадуть цікавий смак і не залишать нікого байдужим.

Простий рецепт

Інгредієнти:

  • Половина пачки макаронів будь-якого типу;
  • 4-5 сосисок;
  • 1 стакан води;
  • Сіль;
  • Томатна паста, спеції за смаком.

На початку готування потрібно налити воду в каструлю, дочекатися її кипіння і покласти сухі макарони. Традиційно відварюємо їх, солимо за смаком. В іншу ємність налити води, покласти сосиски і як тільки закипить вода – відрахувати 10-15 хвилин. Як тільки всі інгредієнти будуть зварені, можна подавати їх до столу. За бажанням полити макарони кетчупом, сиром або іншими наповнювачами і насолоджуватися смачним і простим вечерею.

Це найпростіший варіант, оскільки він не вимагає смаження, тушкування та чіткого спостереження за приготуванням їжі.

Однак навіть швидкий рецепт можна урізноманітнити – додати моркву, попередньо посмажену з цибулею, або топлений сир.

Запіканка з макаронів з сосисками в духовці

Більш цікавим, але не менш швидким та простим є рецепт приготування запіканки.

Інгредієнти:

  • Макарони 300-400 грам;
  • Сосиски 3-4 шт.;
  • Сир – 100 грам;
  • Яйця – 2-3шт.;
  • Вершки – 150 мл;
  • Цибуля – 1 велика шт.;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Томатна паста, сіль, цукор за смаком;
  • Рослинне масло.

Саме перша дія – варіння макаронів. Дуже важливо, щоб вони були якісні, з твердих сортів пшениці, інакше їх природна форма не збережеться, і вони злипнуться. Відварюємо макарони до стану Аль-денте, щоб вони не перетворилися на кашу.

Дивіться також:  Корюшка: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 смачних рецептів

Далі дістаємо сосиски і ріжемо їх на маленькі кружечки. Беремо сковорідку, наливаємо трохи олії, щоб сосиски не стали занадто жирними, і викладаємо сосиски. Близько 10 хвилин підсмажуємо їм до апетитної скоринки. Як тільки макарони зваряться – виливаємо воду і кладемо їх на друшляк, щоб зайва волога скла. Змішуємо запашні сосиски з вареними макаронами і кладемо їх у форму, в якій вони будуть запікатися.

У цьому рецепті дуже важливо приготування соусу, оскільки він наситить їжу приємним смаком і неповторним ароматом. Для підливи беремо часник і цибулю чистимо їх, моєму і дрібно нарізаємо. Кладемо на підігріту сковороду і обсмажуємо до золотистого відтінку, періодично помішуючи лопаткою. Потім кладемо кетчуп або томатну пасту, додаємо води. Консистенція повинна бути, як у сметани. Помішуємо протягом семи хвилин, потім кладемо сіль, цукор, спеції. Як тільки соус загусне, прибираємо її з плити.

В окремій ємності збиваємо яйця з вершками і збиваємо до легкої пінки. Додаємо яєчну суміш до соусу і ретельно перемішуємо. Отриманої субстанцією заливаємо макарони з сосисками. Зверху за бажанням посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку, підігріту до 180-200 градусів. Макарони з сосисками будуть готові через 30-40 хвилин, в залежності від потужності духовки.

У томатному соусі

Для даного рецепту необхідно відварити макарони, а в окремій ємності посмажити сосиски до апетитної скоринки. До сосисок додається томатна паста, два лаврових листа і кілька дрібок солі. З сіллю акуратніше – її дозування залежить від смаку доданої вами томатної пасти. Готуємо близько 7 хвилин піджарку сосисок з томатом на середньому вогні, а потім вимикаємо плиту і змішуємо макарони з підливою. Зверху їжі можна посипати тертим сиром, який трохи розплавиться і додасть соковитість і терпкість рецептом. Після можна подавати до столу.

Дивіться також:  Манти – 10 рецептів приготування смачних мантів в домашніх умовах

Макарони з сосисками і сиром в сковороді

Інгредієнти:

  • Макарони;
  • Сосиски;
  • Сіль;
  • Сир;
  • Вершки;
  • Рослинна олія;
  • Яйце – 1 шт;
  • Молоко 3 ст. л.

Першим кроком необхідно зварити макарони. В окремій ємності посмажити сосиски протягом 5 хвилин, а після додати варені макарони і ретельно перемішати. Зверху залити яйцем, змішаним з вершками і молоком, посолити і залишити під кришкою до семи хвилин. Після вимкнути газ, додати тертий сир і насолоджуватися смачним і простим вечерею.

Рецепт в мультиварці

Рецепт приготування макаронів з сосисками в мультиварці аналогічний рецептом приготування в духовці. В мультиварці на програмі «смаження» готуємо сосиски 10 хвилин, попередньо порізані на маленькі шматочки. Потім додаємо кетчуп або інший соус, солимо і кладемо сухі макарони. Заливаємо їм половиною склянки води, перемішуємо і залишаємо на програмі «плов» на 20 хвилин. Після оповещающего сигналу зливаємо воду і розкладаємо макарони з сосисками по тарілках.

Смачна підлива з сосисок до пасти

Інгредієнти:

  • Сосиски 4-5 шт.;
  • Морква – 1шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Томатна паста;
  • Борошно – 1 ст. л.;
  • Сіль, зелень – за смаком;
  • Рослинна олія;
  • Вода.

Моркву і цибулю моєму, очищаємо і тремо на тертці. Цибулю можна порізати кільцями. Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло і кладемо на смаження цибулю з морквою. Коли виділиться сік овочів, додаємо сосиски, порізані на шматочки, томат, борошно і сіль. Борошно необхідна для загустіння підливи, тому, чим більше ви покладете, тим густіше буде соус. Готуємо близько 10-15 хвилин. Підливу з сосисок можна подавати до м’яса, гарнірів і салатів. Вона універсальна і дуже смачна.

Цікавий рецепт «Восьминіжки»

Цей рецепт відрізняємо цікава подача їжі.

Для приготування потрібно:

  • Сосиски «Молочні» — 300 грам;
  • Тонкі спагетті – 350 грам;
  • Вершкове масло;
  • Сіль, соус за смаком.
Дивіться також:  Як швидко зварити буряк – 7 рецептів

Сосиски повинні бути довгими і тонкими. Очищаємо їх і ріжемо на три рівних частини. Потім ми протикаємо сосиски сухими спагетті, можна сказати, нашпиговываем їх, як шашлик. У каструлю додаємо води, солимо її, чекаємо кипіння і кладемо макарони з сосисками. Необхідно домогтися того, щоб макарони повністю втоплені у воді. Варити без кришки близько 10 хвилин. Після варіння обережно кладемо на друшляк, зливаємо воду і насолоджуємося красивій подачею. Зверху макарони можна обмазати маслом для смаку. Що примітно – після приготування макарони не будуть розвалюватися і «вистрибувати» з сосисок, так що збережеться і смак, і форма подачі страви. Поливаємо зверху улюбленими добавками, начебто кетчупу і сиру, і насолоджуємося їжею.

Прокрутка до верху