Макарони з сосисками – 7 рецептів приготування

Запіканка з макаронів з сосисками в духовці

Більш цікавим, але не менш швидким та простим є рецепт приготування запіканки.

Інгредієнти:

  • Макарони 300-400 грам;
  • Сосиски 3-4 шт.;
  • Сир – 100 грам;
  • Яйця – 2-3шт.;
  • Вершки – 150 мл;
  • Цибуля – 1 велика шт.;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Томатна паста, сіль, цукор за смаком;
  • Рослинне масло.

Саме перша дія – варіння макаронів. Дуже важливо, щоб вони були якісні, з твердих сортів пшениці, інакше їх природна форма не збережеться, і вони злипнуться. Відварюємо макарони до стану Аль-денте, щоб вони не перетворилися на кашу.

Далі дістаємо сосиски і ріжемо їх на маленькі кружечки. Беремо сковорідку, наливаємо трохи олії, щоб сосиски не стали занадто жирними, і викладаємо сосиски. Близько 10 хвилин підсмажуємо їм до апетитної скоринки. Як тільки макарони зваряться – виливаємо воду і кладемо їх на друшляк, щоб зайва волога скла. Змішуємо запашні сосиски з вареними макаронами і кладемо їх у форму, в якій вони будуть запікатися.

У цьому рецепті дуже важливо приготування соусу, оскільки він наситить їжу приємним смаком і неповторним ароматом. Для підливи беремо часник і цибулю чистимо їх, моєму і дрібно нарізаємо. Кладемо на підігріту сковороду і обсмажуємо до золотистого відтінку, періодично помішуючи лопаткою. Потім кладемо кетчуп або томатну пасту, додаємо води. Консистенція повинна бути, як у сметани. Помішуємо протягом семи хвилин, потім кладемо сіль, цукор, спеції. Як тільки соус загусне, прибираємо її з плити.

В окремій ємності збиваємо яйця з вершками і збиваємо до легкої пінки. Додаємо яєчну суміш до соусу і ретельно перемішуємо. Отриманої субстанцією заливаємо макарони з сосисками. Зверху за бажанням посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку, підігріту до 180-200 градусів. Макарони з сосисками будуть готові через 30-40 хвилин, в залежності від потужності духовки.

Дивіться також:  Баранина в духовці у фользі – 7 рецептів, як смачно запекти баранину
Прокрутка до верху