Запіканка з макаронів з сосисками в духовці
Більш цікавим, але не менш швидким та простим є рецепт приготування запіканки.
Інгредієнти:
- Макарони 300-400 грам;
- Сосиски 3-4 шт.;
- Сир – 100 грам;
- Яйця – 2-3шт.;
- Вершки – 150 мл;
- Цибуля – 1 велика шт.;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Томатна паста, сіль, цукор за смаком;
- Рослинне масло.
Саме перша дія – варіння макаронів. Дуже важливо, щоб вони були якісні, з твердих сортів пшениці, інакше їх природна форма не збережеться, і вони злипнуться. Відварюємо макарони до стану Аль-денте, щоб вони не перетворилися на кашу.
Далі дістаємо сосиски і ріжемо їх на маленькі кружечки. Беремо сковорідку, наливаємо трохи олії, щоб сосиски не стали занадто жирними, і викладаємо сосиски. Близько 10 хвилин підсмажуємо їм до апетитної скоринки. Як тільки макарони зваряться – виливаємо воду і кладемо їх на друшляк, щоб зайва волога скла. Змішуємо запашні сосиски з вареними макаронами і кладемо їх у форму, в якій вони будуть запікатися.
У цьому рецепті дуже важливо приготування соусу, оскільки він наситить їжу приємним смаком і неповторним ароматом. Для підливи беремо часник і цибулю чистимо їх, моєму і дрібно нарізаємо. Кладемо на підігріту сковороду і обсмажуємо до золотистого відтінку, періодично помішуючи лопаткою. Потім кладемо кетчуп або томатну пасту, додаємо води. Консистенція повинна бути, як у сметани. Помішуємо протягом семи хвилин, потім кладемо сіль, цукор, спеції. Як тільки соус загусне, прибираємо її з плити.
В окремій ємності збиваємо яйця з вершками і збиваємо до легкої пінки. Додаємо яєчну суміш до соусу і ретельно перемішуємо. Отриманої субстанцією заливаємо макарони з сосисками. Зверху за бажанням посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку, підігріту до 180-200 градусів. Макарони з сосисками будуть готові через 30-40 хвилин, в залежності від потужності духовки.