Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування

Чим хороші макарони з тушонкою? В першу чергу простотою приготування. Баночку тушонки в запасі мати потрібно, щоб приготувати смачний гарячий вечерю домочадцям. Рецепт ніколи не набридне, якщо вміти урізноманітнити його сиром, томатами та іншими інгредієнтами. Розповімо кращі варіанти приготування макаронів з тушонкою.

Класичні макарони по-флотськи з тушонкою

Макарони по-флотськи чудово просте і смачне блюдо. Коли категорично не вистачає часу, а годувати домочадців потрібно, зробіть макарони з тушонкою і не прогадаєте. Також блюдо оцінять всі любителі активного відпочинку на природі: у казані на багатті макарони виходять ароматними і відлітають в одну мить!

Секрет страви — хороша тушонка: краще, якщо вона буде нежирної і яловичої; хоча і свинячий продукт зовсім не поганий, тільки макаронів важливо додати більше, особливо, якщо попався жирний складу.

Для приготування нам знадобиться:

  • пачка макаронів (краще типу «спіральки» або «ріжки»);
  • цибулина;
  • банку тушонки;
  • сіль, перець за смаком.

Відварюємо макарони до стану «альденте», відкидаємо на друшляк і промиваємо. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії (олії кладемо мало, адже тушонка завжди містить жир), додаємо тушонку і знову все обсмажуємо поки рідина злегка не випарується. Кладемо на м’ясо з цибулею відварені макарони, і знову готуємо всі разом. Кілька хвилин достатньо, щоб компоненти «одружилися» — перетримувати на вогні не треба, інакше макарони переваряться. Ну, ось і все – страва готова! Залишилося тільки посипати все зеленню і їсти з хлібом і гарячим чаєм.

Ідеальна пряність для страви – зелений лук.

На природі рецепт буде іншим: в похідному казанку кип’ятимо воду, засипаємо макарони і через 5 хвилин відкриваємо тушонку і кладемо в казанок. Варимо до готовності пасти, а перед подачею – посипаємо зеленню, а ще краще – розкладемо зелень пучками поруч, щоб можна було їсти її вприкуску.

Рецепт приготування в мультиварці

Макарони з тушонкою в мультиварці легко приготувати за півгодини: мудрості тут немає. Головне – придбати якісну пасту, яка збереже форму.

Варити все дуже просто:

  • На режимі «Паста» готуємо макарони.
  • Додаємо в них тушонку.
  • Підігріваємо все, щоб блюдо придбало однорідність.
  • Додаємо зелень за смаком.
  • Макарони з мультиварки вийдуть смачніше, якщо додати трохи води або бульйону: регулюйте густоту на свій розсуд. Є макарони краще з чорним хлібом і зеленню.

    З додаванням сиру

    Приготувати макарони з тушонкою на сковороді можна за кілька хвилин. Будь тертий сир зробить блюдо ще смачніше, лише б тушонка не була надто жирною.

    Готуємо так:

  • Варимо макарони до напівготовності.
  • Змішуємо їх на сковорідці з тушонкою.
  • Прогріваємо: так інгредієнти віддадуть один одному аромати, і страва вийде смачніше.
  • Натираємо сир.
  • Нарізаємо зверху зелень.
  • Подаємо до столу з білим хлібом або тостами, змазаними часником. Макарони з сиром вийдуть прекрасними з тушонкою з яловичини: головне заважати все акуратно, щоб зберегти цілісність шматочків м’яса.

    У томатному соусі

    Макарони з тушонкою чудово поєднуються з будь-яким томатним соусом. Звичайно, легко приготувати все з кетчупом або томатною пастою, але ми пропонуємо смачні і цікавий варіант – макарони з помідорами у власному соку.

    Найкраща приправа даної страви: орегано.

    Як приготувати макарони з помідорами:

  • Відварюємо спагетті до напівготового стану.
  • Трьом помідори на крупній тертці.
  • Виливаємо томатний соус в сотейник і прогріваємо до стану легкого кипіння.
  • Викладаємо до помідорів банку тушонки (краще зняти зверху весь видимий жир).
  • Перемішуємо.
  • Додаємо спагетті.
  • Прогріваємо блюдо.
  • Макарони з томатом можна готувати з рідким соусом чи густим – досить додати більше томатів. Обов’язково спробуйте страву на сіль, і використовуйте велику кам’яну. Такі макарони подають салат з морської капусти або свіжими овочами.

    Запечений варіант в духовці

    Макарони з тушонкою легко запекти, так вони набудуть рум’яну золотисту скоринку і легкий хрусткий смак (якщо запекти їх на режимі гриль). Для такої запіканки на швидку руку краще взяти велику пасту у вигляді трубочок або великі черепашки: їх можна нафарширувати.

    Приготуємо запіканку таким способом:

  • Відваримо макарони до стану «альденте».
  • Викладемо у форму для запікання, змащену олією.
  • Зверху викладемо тушонку.
  • Разровняем все одним шаром.
  • Засипаємо твердим сиром.
  • Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Запікаємо, поки сир не розплавиться і не стане золотисто-підсмаженою.
  • Запіканці важливо дати трохи охолонути, а тільки потім нарізати на порції. Їмо з хлібом, солоними і запиваємо теплим чаєм з лимоном і травами.

    Як вибрати смачну тушонку для макаронів?

    Жоден рецепт не буде вдалим, якщо не навчитися вибирати якісну тушонку. Розповімо про правила вибору.

    Перше, що важливо зробити: вивчити етикетку. Краща тушонка продається в жерстяних і скляних банках, де легко побачити вміст своїми очима. Банки повинні бути без сколів, вм’ятин та інших пошкоджень.

    На кришці добросовісний виробник завжди вкаже термін придатності, дату виготовлення і поставить свій унікальний номер: по ньому легко обчислити працівника, який закочував м’ясо в банку.

    Маркування виглядає як «чеканка» у три ряди:

    • дата виготовлення;
    • номер партії (виробничої лінії);
    • унікальний номер.

    Буде правильним обирати консерви з літерою А – вона говорить про те, що виробник спеціалізується саме на м’ясних консервах, а не робить все підряд (букви О і Р говорять про те, що на заводі працюють з овочами та іншими рослинами).

     

    Ну, а склад хорошою тушонки простий: тільки м’ясо, цибулю і спеції. Сьогодні багато роблять консерви на власний розсуд, змінюючи пропорції м’яса і жиру. Найкраще зарекомендував себе ГОСТ 32125-2013 (для свинячих консервів) і ГОСТ Р 54033-2010 (для яловичих), інші просто не варті своїх грошей.

    Вибирайте тільки якісну продукцію. Адже, правда, ми не настільки багаті, щоб викидати гроші на вітер. Готуйте із задоволенням, майте апетит до життя, не бійтеся експериментувати на кухні.

    Прокрутка до верху