Макарони з яйцем на сковороді готуються швидко та майже без зусиль. При використанні домашніх яєць з яскравим жовтком, блюдо вийде особливо рум’яним і апетитним.
Макарони з яйцем на сковороді
Інгредієнти для простого рецепту:
- стандартна пачка макаронів;
- курячі яйця – 4 штуки;
- соняшникова олія;
- сіль.
Інструкція до приготування:
- Макарони відправити в каструлю з підсоленим окропом і перемішувати, поки вода не закипить. Після цього зменшити вогонь і варити близько 5 хвилин.
- Макарони відкинути на друшляк і промити під краном холодною водою, злити її повністю.
- Розжарити сковорідку з олією і помістити туди частину макаронів. Трохи прогріти, весь час помішуючи. Для любителів хрусткого страви потримати подовше.
- Яйця розбити в окрему ємність, вилити частину до макаронів і обсмажити до готовності, весь час помішуючи. Довго на плиті не затримувати.
- Готову страву зняти з плити і вживати гарячим відразу. Буде дуже смачно з кетчупом.
Важливо: така кількість макаронів рекомендується готувати в 2-3 підходу. Інакше вони не просмажаться однаково, частина буде м’яка і разварившаяся, частина може підгоріти.
З додаванням сиру
Складові:
- макаронні вироби – 200 г;
- курячі яйця – 2 штуки;
- масло вершкове – 1 столова ложка;
- 150 г твердого сиру;
- 1 велика цибулина;
- перець, сіль.
Як зробити макарони з яйцем і сиром:
- Яйця спінити, посолити і поперчити. Сир дрібно потерти.
- Половину сиру з’єднати з яйцями і розмішати. Подрібнити кубиками цибулю.
- Зварити макарони звичайним способом в киплячій воді до готовності. Не солити, так як сіль вже є в яєчної заливці і сир солоний.
- Масло розтопити на сковороді і підсмажити цибулю до підрум’янення. Додати макарони і готувати 2 хвилини, помішуючи.
- Вилити сирно-яєчну масу і готувати близько хвилини. Весь час помішувати.
- Розкласти їжу по тарілках і присипати залишками сиру. Можна подавати до столу.
З помідорами
Продукти для рецепта:
- макарони 200 г;
- 1 великий помідор;
- 2 яйця;
- пучок зелені;
- рослинне масло.
Як посмажити на сковороді блюдо з помідорами:
- Макарони відварити і вимити. Залишити, щоб вся зайва вода стікала. Помідор дрібно нарізати.
- Масло прогріти і відправити на сковороду макарони. Відразу вбити яйця і готувати 5 хвилин. Заважати весь час.
- Кинути до вмісту сковороди помідори, ретельно розмішати і накрити. Вимкнути плиту.
- Через 3-4 хвилини страва буде готове. Розкласти по тарілках і прикрасити зеленню, можна подавати з майонезом.
Запіканка з макаронів з яйцем на сковороді
Складові для макаронної запіканки:
- 0,3 кг макаронів;
- 3 яйця;
- 50 г сиру;
- ложка вершкового і дві рослинного масла;
- жменя кропу;
- сіль.
Як зробити запіканку з макаронів з яйцем:
- Макарони проварити до готовності в солоній воді. Промити холодною водою.
- Вершкове і рослинне масло розігріти на сильному вогні. Помістити туди макарони і підсмажити пару хвилин.
- Спінити і посолити яйця. Макарони на сковорідці залити яєчної рідиною. Потерти сир на крупній тертці і присипати поверх усього.
- Вогонь переключити на мінімальний рівень і залишити на 5 хвилин. Готову запіканку розділити і прикрасити кропом перед подачею.
З копченою ковбасою
Що знадобиться для цього методу:
- 300 г макаронів;
- 200 г сирокопченої ковбаси;
- сир твердий – 100 г;
- 2 курячі яйця;
- по ложці вершкового і рослинного масел;
- сіль.
Як приготувати макарони з яйцем і ковбасою:
- Воду закип’ятити і посолити, повністю зварити макарони. Промити і полити вершковим маслом, накрити каструлю. На час прибрати в сторону.
- Ковбасу позбавити від шкірки. Порізати кругляком, а кожен з них – на 4 частини.
- На сильному вогні розігріти сковороду з олією. Викласти макарони і ковбасні шматочки. Накрити і хвилинку почекати.
- В цей час збити яйця і потерти сир. Залити макарони і перемішати, зробити мінімальний вогонь. Накрити на пару хвилин кришкою. Потім зверху додати сирної стружки.
- Знову накрити і протягом 5 хвилин готувати. Вживати в гарячому вигляді.
Рецепт з фаршем
Інгредієнти для страви:
- пачка макаронів;
- по 2 яйця і цибулини;
- 0,4 кг фаршу з яловичини і свинини;
- 3 ложки томатного соусу;
- рослинна олія;
- перець і сіль.
Як посмажити на сковороді макарони з фаршем:
- Макарони проварити в солоній киплячій воді, поки не приготуються і промити. Залишити, щоб рідина стекла по максимуму.
- В прогріту з маслом сковороду викласти фарш, рівномірно розподілити і закрити. Протушкувати на слабкому вогні 3 хвилини.
- Цибулю дуже дрібно нашаткувати, кинути до фаршу, додати перець з сіллю. Добре розмішати і готувати під кришкою до м’якості цибулі і зарум’янювання фаршу.
- У мисці розбовтати яйця до однорідного стану і відправити їх на сковороду, перемішати. Налити томатний соус і перемішати ще раз. Через хвилину зняти з плити.
- Кинути туди макарони, розмішати до рівномірності. Можна відразу подавати до обіду.
Як приготувати макарони з яйцем
Продукти для приготування:
- 0,3 кг вермішелі;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 4 сосиски;
- 4 ложки молока;
- вершкове масло – 90 г;
- по 3 г перцю і солі;
- олія рослинна.
Покрокове приготування з вермішеллю:
- Відварити макарони до напівготовності в солоній воді.
- Спінити яйця і молоко, зробити рівномірну рідина. Поперчити і посолити. Подрібнити кубиками цибулю, сосиски порізати кружечками середньої товщини.
- Сковороду прогріти з маслом і підсмажити цибулю, через хвилину відрядити до нього сосиски. Готувати до золотистого рум’яного кольору продуктів.
- Вермішель відправити на сковорідку, все добре розмішати. Вилити яєчний складу.
- Готувати на мінімальному вогні під кришкою не менше 10 хвилин. Після готовності можна присипати тертим сиром або улюбленої зеленню.
- Вживати вермішель з яйцями в гарячому вигляді.
Важливо: тонка вермішель вариться швидше, ніж звичайні макарони. Після закипання потрібно відміряти менше часу.
Макарони з яйцем стануть прекрасним обідом або вечерею, коли немає часу готувати. Страва смачна і ситна, подавати його можна з кетчупом, майонезом або будь-яким соусом.