Макарони з яйцем – 7 рецептів приготування на сковороді

Макарони з яйцем на сковороді готуються швидко та майже без зусиль. При використанні домашніх яєць з яскравим жовтком, блюдо вийде особливо рум’яним і апетитним.

Макарони з яйцем на сковороді

Інгредієнти для простого рецепту:

  • стандартна пачка макаронів;
  • курячі яйця – 4 штуки;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

Інструкція до приготування:

  • Макарони відправити в каструлю з підсоленим окропом і перемішувати, поки вода не закипить. Після цього зменшити вогонь і варити близько 5 хвилин.
  • Макарони відкинути на друшляк і промити під краном холодною водою, злити її повністю.
  • Розжарити сковорідку з олією і помістити туди частину макаронів. Трохи прогріти, весь час помішуючи. Для любителів хрусткого страви потримати подовше.
  • Яйця розбити в окрему ємність, вилити частину до макаронів і обсмажити до готовності, весь час помішуючи. Довго на плиті не затримувати.
  • Готову страву зняти з плити і вживати гарячим відразу. Буде дуже смачно з кетчупом.

Важливо: така кількість макаронів рекомендується готувати в 2-3 підходу. Інакше вони не просмажаться однаково, частина буде м’яка і разварившаяся, частина може підгоріти.

З додаванням сиру

Складові:

  • макаронні вироби – 200 г;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • масло вершкове – 1 столова ложка;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 велика цибулина;
  • перець, сіль.

Як зробити макарони з яйцем і сиром:

  • Яйця спінити, посолити і поперчити. Сир дрібно потерти.
  • Половину сиру з’єднати з яйцями і розмішати. Подрібнити кубиками цибулю.
  • Зварити макарони звичайним способом в киплячій воді до готовності. Не солити, так як сіль вже є в яєчної заливці і сир солоний.
  • Масло розтопити на сковороді і підсмажити цибулю до підрум’янення. Додати макарони і готувати 2 хвилини, помішуючи.
  • Вилити сирно-яєчну масу і готувати близько хвилини. Весь час помішувати.
  • Розкласти їжу по тарілках і присипати залишками сиру. Можна подавати до столу.
Дивіться також:  Рулетики з курячого філе з начинкою — 9 рецептів приготування

З помідорами

Продукти для рецепта:

  • макарони 200 г;
  • 1 великий помідор;
  • 2 яйця;
  • пучок зелені;
  • рослинне масло.

Як посмажити на сковороді блюдо з помідорами:

  • Макарони відварити і вимити. Залишити, щоб вся зайва вода стікала. Помідор дрібно нарізати.
  • Масло прогріти і відправити на сковороду макарони. Відразу вбити яйця і готувати 5 хвилин. Заважати весь час.
  • Кинути до вмісту сковороди помідори, ретельно розмішати і накрити. Вимкнути плиту.
  • Через 3-4 хвилини страва буде готове. Розкласти по тарілках і прикрасити зеленню, можна подавати з майонезом.

Запіканка з макаронів з яйцем на сковороді

Складові для макаронної запіканки:

  • 0,3 кг макаронів;
  • 3 яйця;
  • 50 г сиру;
  • ложка вершкового і дві рослинного масла;
  • жменя кропу;
  • сіль.

Як зробити запіканку з макаронів з яйцем:

  • Макарони проварити до готовності в солоній воді. Промити холодною водою.
  • Вершкове і рослинне масло розігріти на сильному вогні. Помістити туди макарони і підсмажити пару хвилин.
  • Спінити і посолити яйця. Макарони на сковорідці залити яєчної рідиною. Потерти сир на крупній тертці і присипати поверх усього.
  • Вогонь переключити на мінімальний рівень і залишити на 5 хвилин. Готову запіканку розділити і прикрасити кропом перед подачею.

З копченою ковбасою

Що знадобиться для цього методу:

  • 300 г макаронів;
  • 200 г сирокопченої ковбаси;
  • сир твердий – 100 г;
  • 2 курячі яйця;
  • по ложці вершкового і рослинного масел;
  • сіль.

Як приготувати макарони з яйцем і ковбасою:

  • Воду закип’ятити і посолити, повністю зварити макарони. Промити і полити вершковим маслом, накрити каструлю. На час прибрати в сторону.
  • Ковбасу позбавити від шкірки. Порізати кругляком, а кожен з них – на 4 частини.
  • На сильному вогні розігріти сковороду з олією. Викласти макарони і ковбасні шматочки. Накрити і хвилинку почекати.
  • В цей час збити яйця і потерти сир. Залити макарони і перемішати, зробити мінімальний вогонь. Накрити на пару хвилин кришкою. Потім зверху додати сирної стружки.
  • Знову накрити і протягом 5 хвилин готувати. Вживати в гарячому вигляді.
Дивіться також:  Пшоняна каша в мультиварці – 5 рецептів

Рецепт з фаршем

Інгредієнти для страви:

  • пачка макаронів;
  • по 2 яйця і цибулини;
  • 0,4 кг фаршу з яловичини і свинини;
  • 3 ложки томатного соусу;
  • рослинна олія;
  • перець і сіль.

Як посмажити на сковороді макарони з фаршем:

  • Макарони проварити в солоній киплячій воді, поки не приготуються і промити. Залишити, щоб рідина стекла по максимуму.
  • В прогріту з маслом сковороду викласти фарш, рівномірно розподілити і закрити. Протушкувати на слабкому вогні 3 хвилини.
  • Цибулю дуже дрібно нашаткувати, кинути до фаршу, додати перець з сіллю. Добре розмішати і готувати під кришкою до м’якості цибулі і зарум’янювання фаршу.
  • У мисці розбовтати яйця до однорідного стану і відправити їх на сковороду, перемішати. Налити томатний соус і перемішати ще раз. Через хвилину зняти з плити.
  • Кинути туди макарони, розмішати до рівномірності. Можна відразу подавати до обіду.

Як приготувати макарони з яйцем

Продукти для приготування:

  • 0,3 кг вермішелі;
  • 3 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 4 сосиски;
  • 4 ложки молока;
  • вершкове масло – 90 г;
  • по 3 г перцю і солі;
  • олія рослинна.

Покрокове приготування з вермішеллю:

  • Відварити макарони до напівготовності в солоній воді.
  • Спінити яйця і молоко, зробити рівномірну рідина. Поперчити і посолити. Подрібнити кубиками цибулю, сосиски порізати кружечками середньої товщини.
  • Сковороду прогріти з маслом і підсмажити цибулю, через хвилину відрядити до нього сосиски. Готувати до золотистого рум’яного кольору продуктів.
  • Вермішель відправити на сковорідку, все добре розмішати. Вилити яєчний складу.
  • Готувати на мінімальному вогні під кришкою не менше 10 хвилин. Після готовності можна присипати тертим сиром або улюбленої зеленню.
  • Вживати вермішель з яйцями в гарячому вигляді.

Важливо: тонка вермішель вариться швидше, ніж звичайні макарони. Після закипання потрібно відміряти менше часу.

Дивіться також:  Як приготувати пиріжки з капустою в духовці на сковороді – 10 дуже смачних рецептів

Макарони з яйцем стануть прекрасним обідом або вечерею, коли немає часу готувати. Страва смачна і ситна, подавати його можна з кетчупом, майонезом або будь-яким соусом.

Прокрутка до верху