Найкорисніші макарони виготовляють з твердих сортів пшениці. Яйця краще брати домашні, вони не тільки корисні, але і мають більш насиченим смаком. При хворому шлунку варто використовувати рецепти запікання, без смаження будь-яких складових.
Макарони з яйцем на сковороді
З чого готувати:
- 200 р макаронів;
- 3 курячих яйця;
- літр води;
- 1 ч. л. солі;
- 3 ст. л. рослинного масла.
Як приготувати:
- Воду на плиті посолити і довести до кипіння, кинути в неї макарони і варити до готовності. Потім промити макарони через друшляк проточною холодною водою і перемішати з ложкою олії.
- На розпечену сковорідку вилити олію, нагріти і викласти макарони.
- В окремій чашці змішати яйце і насипати 1-2 щіпки солі.
- Вилити суміш на сковороду і відразу перемішати. Обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи до готовності яєць. Спочатку можна трохи підсмажити макарони – тоді буде смачна хрустка скоринка. Але якщо перетримати їх, блюдо вийде жорстким.
- Подавати відразу після зняття з плити, можна присипати тертим сиром або зеленню за бажанням.
Простий варіант запіканки
Інгредієнти:
- півкіло макаронних виробів;
- 5 курячих яєць;
- 1 цибулина;
- 0,5 ст. цукру;
- рослинна олія;
- трохи зелені, солі і перцю.
Рецепт запіканки з макаронів з яйцем:
- Закинути в окріп макарони і варити до напівготовності.
- Дрібно порізати цибулю і пасерувати в олії, потім з’єднати з макаронами.
- Маслом змастити форму для запікання і викласти склад. За бажанням додати перець і сіль.
- Збити разом цукор і яйця в окремій мисці, залити цією рідиною вміст форми.
- У попередньо розігріту духовку до поставити деко і запікати 25 хвилин.
- Готову страву посипають зеленню і подають до столу.
З додаванням сиру
Що знадобиться:
- 400 р макаронів;
- 200 г сиру;
- 2 штуки ріпчастої цибулі;
- 3 яйця;
- зубочек часнику;
- оливкова олія;
- приправи і сіль.
Як зробити макарони з яйцем і сиром:
- У підсоленій киплячій воді зварити макарони, злити воду і промити їх.
- Дрібними шматочками нарізати цибулю. Розігріти сковорідку з олією і обсмажити на середньому вогні.
- Збити яйця, додати сіль зі спеціями і добре перемішати.
- В промаслений форму викласти цибулю, поверх нього макарони. Залити яйцем, в самому кінці потерти зверху сир.
- Готувати в духовці при температурі чверть години.
- Подавати до столу відразу ж після готовності.
Локшин ник з макаронів в духовці
Компоненти:
- 400 г спагеті;
- 4 курячих яйця;
- 30 г вершкового масла;
- рослинна олія для змащування;
- 250 мл молока;
- 1 ст. л. сухарів для панірування;
- 2 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Відварити спагетті в киплячій підсоленій воді, промити і змастити рослинним маслом.
- Форму для запікання добре промаслить і насипати панірувальних сухарів. Заповнити її локшиною.
- З’єднати молоко, яйця і сіль, ретельно збити і вилити на лист зверху макаронів.
- Злегка засипати залишками сухарів і залити топленим вершковим маслом.
- Розігріти духовку до і готувати півгодини.
- Відразу після запікання можна приступати до трапези.
З помідорами
Складові:
- 200 р макаронів;
- 3 середніх томата;
- 6 яєць;
- вершкове масло для смаження;
- свіжа зелень, чорний перець і сіль.
Рецепт макаронів з яйцем і помідорами:
- Відварити макарони до готовності. Промити і злити воду повністю.
- Дрібними шматочками томати порізати.
- Розігріти вершкове масло на сковорідці, покласти одночасно помідори і макарони. Смажити суміш до готовності помідорів.
- З’єднати яйця з перцем, сіллю і зеленню, перемішати і збити.
- Залити цим вміст сковороди і накрити кришкою.
- Запікати на повільному вогні до повної готовності яєць.
- Подавати блюдо гарячим, відразу після зняття з плити.
Макарони з ковбасою і яйцем
Інгредієнти:
- півкіло макаронних виробів;
- столова ложка вершкового масла;
- 100 г докторської або ветчинной ковбаси;
- 2 яйця;
- сіль і спеції.
Як приготувати макарони з яйцем і ковбасою:
- Зварити в підсоленому окропі макарони і промити їх.
- Розігріти сковороду з вершковим маслом. Дрібно нарізати ковбасу і обсмажувати до появи легкої скоринки.
- Всипати в сковорідку макарони, перемішати. Збити яйця і залити вміст сковороди, додати сіль і приправи.
- Готувати 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
- Є відразу після зняття з плити.
Як зробити в мікрохвильовці
Що необхідно:
- 300 г макаронних виробів;
- 3 яйця;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 1 пучок кропу;
- перець і сіль.
Спосіб приготування:
- Варити до готовності макарони в підсоленому окропі. Промити і злити воду.
- Змішати яйця з приправами, зеленню і сіллю, ретельно збити.
- Розкласти макарони в глибокі тарілки, призначені для харчування.
- Додати в кожну тарілку трохи вершкового масла і залити складу яйцем. Для однієї тарілки – одне яйце.
- Налаштувати мікрохвильову піч на 800 ватт та готувати страву протягом 4 хвилин.
- При бажанні додати тертого сиру за хвилину до готовності. Подавати до столу відразу, як приготується.
Рецепт для мультиварки
З чого зробити:
- півкіло макаронів;
- 50 г вершкового масла;
- 4 курячих яйця;
- 3 ст. л. кетчупу;
- 100 г сиру;
- сіль.
Як готувати макарони з яйцем в мультиварці:
- Відварити макарони у солоному окропі, прибрати воду.
- Запустити на півгодини програму «Смаження» на мультиварці і покласти туди вершкове масло.
- Після того, як масло стане талим, помістити макарони і обсмажувати до появи золотистої скоринки. Необхідно постійно помішувати.
- Збити яйця, додати сіль і кетчуп, відправити суміш до макаронів і ретельно перемішати.
- Залишити на 5 хвилин під закритою кришкою.
- З’їдати страва повністю потрібно відразу після готовності, так як через якийсь час воно може стати м’яким і не хрустким.
Макарони з яйцем – швидке і просте блюдо, з яким впорається навіть дитина. Використовуються недорогі інгредієнти, тому його часто готують студенти.