Макаронні гнізда з фаршем на сковороді – 8 смачних рецептів приготування

Макаронні гнізда з фаршем на сковороді – це страва на швидку руку, на приготування якої не доведеться витрачати весь вільний вечір. Страва чудово підходить для сімейного обіду або вечері, після якої всі домочадці залишаться не лише ситими, а й задоволеними гастрономічно. Гнізда з макаронних виробів з подрібненим м’ясом – це просте, але дуже смачне поєднання компонентів, які дивовижно доповнюють і відтіняють один одного. А все, що потрібно від кулінара – це сформувати невеликі м’ясні кульки і розкласти їх по гніздах, за бажанням доповнивши ароматним соусом, який може бути як томатним, так і вершковим. Обов’язково підберіть рецепт на свій смак!

Смачні гнізда з макаронів з фаршем на сковороді

Смачні гнізда з макаронів з фаршем на сковороді – це оригінальна страва, в якій макарони не варяться у воді, а тушкуються із соковитим фаршем, спеціями та овочами. Завдяки такій техніці, готування стає швидким і простим, а смак неймовірно насиченим і апетитним. Готову страву можна прикрасити зеленню або помідорами для додавання свіжості

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Гніздо з макаронів – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції та Приправи – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати макаронні гнізда з фаршем на сковороді? Розморожуємо фарш, виймаємо макарони з упаковки, очищаємо та промиваємо овочі.

До фаршу на тертці натираємо одну цибулину та часник, солимо і приправляємо. Отриманою начинкою наповнюємо гнізда.

Коренеплоди, що залишилися, нарізаємо дрібним кубиком і пасеруємо на розігрітій соняшниковій олії до м’якості і легкої рум’яності.

Змішуємо засмажку з томатною пастою і прогріваємо ще кілька хвилин.

Вміст сковороди заливаємо 450-500 мл окропу, солимо і перчимо.

Викладаємо заготовки в соус на невеликій відстані один від одного.

Підливаємо ще воду, рідина має практично повністю покривати макаронні вироби.

Накриваємо сковороду кришкою і гасимо страву на повільному вогні 25-30 хвилин.

Макаронні гнізда із фаршем на сковороді готові! До столу подаємо, виклавши на блюдо сервіровки. Смачного!

Макаронні гнізда з фаршем та томатним соусом на сковороді

Макаронні гнізда з фаршем та томатним соусом на сковороді – це соковита страва, яка готується за мінімум часу, але тішить своїм насиченим смаком. Макарони, фарш та томатний соус створюють чудове поєднання, яке сподобається всій родині. Подавайте цю страву гарячою, щоб отримати максимум задоволення від теплих і ароматних гнізд.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Гнізда макаронні – 10 шт.
  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ч.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 400 мл.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Півкільця цибулі (0,5 штуки) і дрібні кубики моркви обсмажуємо на розігрітій олії 5-7 хвилин.

Крок 2. Паралельно викладаємо фарш у миску, натираємо в нього зубчик часнику та залишки цибулини, солимо та перчимо – перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Пасерування об’єднуємо з томатною пастою і обсмажуємо ще 1-2 хвилини на середньому вогні.

Дивіться також:  Соус для долми – 7 найбільш смачних рецептів

Крок 4. Заливаємо овочі водою, солимо і приправляємо, даємо закипіти та зменшуємо вогонь до мінімального.

Крок 5. З заправленого фаршу ліпимо кульки і укладаємо в отвори гнізд, викладаємо напівфабрикати в киплячий соус і гасимо під кришкою протягом 15-20 хвилин.

Крок 6. Не чекаючи остигання, подаємо страву до столу, посипаючи свіжою зеленню і насолоджуємося. Смачного!

Гнізда з макаронів з фаршем та сиром на сковороді

Гнізда з макаронів з фаршем та сиром на сковороді – це простий і смачний рецепт, який порадує навіть найвибагливіших та вибагливіших гурманів. Соковитий фарш, ніжні макарони і сир, що тягнеться, створюють неповторний смаковий букет, який викличе справжнє захоплення. Подавайте цю страву з овочевим салатом для повноцінного та збалансованого обіду.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Макарони (гнізда) – 6 шт.
  • Фарш м’ясний – 250 грн.
  • Сир твердих сортів – 90 грн.
  • Сік томатний – 300мл.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Трави прованські – 0,25 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: овочі очищаємо та ополіскуємо, натираємо на тертці сир, розморожуємо фарш.

Крок 2. Фарш поєднуємо з рубаною цибулею, ароматними травами та сіллю.

Крок 3. У сковорідці розігріваємо олію і пасеруємо 3-5 хвилин дрібні кубики цибулі та солодкого перцю, розподіляємо гнізда поверх овочів.

Крок 4. Вологими руками формуємо кульки з фаршу та викладаємо у поглиблення макаронів.

Крок 5. Заливаємо вміст вогнетривкого посуду томатним соком та водою так, щоб соус доходив до середини напівфабрикатів.

Крок 6. Готуємо під кришкою на повільному вогні 20-25 хвилин, наприкінці теплової обробки доповнюємо рубаним часником.

Крок 7. Посипаємо сиром і залишаємо під кришкою ще на пару хвилин, потім переходимо до сервірування. Готуйте та отримуйте задоволення!

Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді з вершками

Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді з вершками – це вишукана страва, яка припаде до смаку цінителям ніжних та соковитих комбінацій. Макарони, фарш та вершки створюють неймовірно ніжний смак, який просто заворожує. А невелика кількість тертого сиру робить страву особливо апетитною.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Гнізда макаронні – 1 упаковка.
  • Вершки – 250 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Паста томатная/кетчуп – 4 ст.л.
  • Кинза – 1 пучок.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Орегано – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо продукти за списком на робочу поверхню.

Крок 2. У фарш висипаємо подрібнену цибулю, сіль та спеції – перемішуємо та формуємо невеликі кульки, поміщаємо у гнізда та укладаємо заготовки у простору та глибоку сковороду.

Крок 3. Для соусу з’єднуємо вершки, часник, пропущений через прес та томатну пасту чи кетчуп. Однорідний склад солимо та доповнюємо приправами, орієнтуючись на свій смак.

Дивіться також:  Класичний холодець – 10 смачних рецептів приготування правильного холодця в домашніх умовах

Крок 4. Заливаємо гнізда отриманою сумішшю, зверху посипаємо орегано та паприку для додаткової насиченості аромату.

Крок 5. Гасимо гнізда на повільному вогні під кришкою 20-25 хвилин, за кілька хвилин до готовності посипаємо тертим сиром та зеленню.

Крок 6. До столу подаємо в порційних тарілках з овочевим салатом. Смачного!

Макаронні гнізда з фаршем, томатною пастою та сиром на сковороді

Макаронні гнізда з фаршем, томатною пастою та сиром на сковороді – це оригінальне поєднання інгредієнтів, яке перетворюється на справжній бенкет у роті. Томатна паста, фарш та сир створюють яскравий та інтенсивний смаковий акорд, який не залишить байдужим нікого. Подавайте цю страву з червоним вином та свіжим хлібом, для повної насолоди гастрономічними насолодами.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Гнізда макаронні – 8 шт.
  • Фарш м’ясний – 350 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сир твердий – 180 гр.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Одну головку цибулі дрібно нарізаємо і разом із сіллю висипаємо до фаршу – добре перемішуємо.

Крок 2. Другу цибулину ріжемо півкільцями, моркву натираємо за допомогою терки з буряка. Пасеруємо овочі на олії до м’якості, додаємо томатну пасту, сіль і трохи води – гасимо під кришкою близько 10 хвилин.

Крок 3. Наповнюємо макаронні гнізда приправленим фаршем і викладаємо в іншу сковорідку, заливаємо соусом овочевим і склянкою води. Зверху розкладаємо кільця помідорів – томимо на повільному полум’ї під кришкою близько півгодини.

Крок 4. Після зазначеного часу посипаємо тертим сиром та тримаємо на вогні ще 10 хвилин.

Крок 5. Подаємо до столу у гарячому вигляді та негайно дегустуємо. Смачного!

Гнізда з фаршем та сметаною на сковороді

Гнізда з фаршем та сметаною на сковороді – це витончена страва, яка завоює ваше серце ніжністю та вишуканим смаком, причому за першої ж дегустації! Макарони та сметана створюють неповторну текстуру та аромат, який доставить вам та вашим близьким масу задоволення.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Гнізда макаронні – 6 шт.
  • Вершки – 200 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Зелень – до смаку
  • Приправи – до смаку
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Розморожений фарш змішуємо з яйцем, нарізаною цибулею, сіллю та приправами.

Крок 2. Змочуємо руки у воді та формуємо кульки такого ж розміру, як і гнізда.

Крок 3. На невеликій відстані один від одного викладаємо макарони в сковороду, промащену олією.

Крок 4. Викладаємо м’ясні напівфабрикати.

Крок 5. У склянці перемішуємо сметану з водою, сіллю, спеціями – заливаємо сковороду.

Крок 6. Гасимо під кришкою близько 30-35 хвилин і подаємо до столу. Смачного!

Макаронні гнізда з курячим фаршем на сковороді

Макаронні гнізда з курячим фаршем на сковороді – це легка та дієтична страва, яка подарує вам заряд енергії та гарного настрою. Соковитий курячий фарш, ніжні макарони та ароматні спеції створюють неповторний смак, який порадує навіть найдосвідченіших гурманів. Подавайте цю страву зі свіжими овочами або салатом для найкращого смакового поєднання.

Дивіться також:  Риба в клярі — 11 рецептів приготування

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Гнізда макаронні – 12 шт.
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Помідори – 350 грн.
  • Селера – 150 гр.
  • Болгарський перець – 200 гр.
  • Морквина – 150 гр.
  • Вода – 600 мл.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з соусу: овочі очищаємо, обполіскуємо під струменем води та нарізаємо дрібними кубиками. На розігрітій олії протягом 30 секунд пасеруємо 150 грам цибулі, потім вводимо моркву, селеру і болгарський перець, томимо 2-3 хвилини і висипаємо томати. Смажимо, постійно помішуючи.

Крок 2. Розм’якшені овочі солимо і приправляємо, вливаємо теплу воду і перемішуємо.

Крок 3. На близькій відстані один від одного викладаємо гнізда в апетитний соус.

Крок 4. У фарш додаємо сіль і приправи, а також цибулю, що залишилася, прокручений через дрібні грати м’ясорубки. Ліпимо невеликі кульки руками, змоченими у воді.

Крок 5. Розподіляємо м’ясні напівфабрикати поверх макаронних виробів.

Крок 6. Овочеве асорті доводимо до кипіння і зменшуємо полум’я, закриваємо сковорідку кришкою і томимо страву близько 15 хвилин. Смачного!

Гнізда з макаронів з фаршем та помідорами на сковороді

Гнізда з макаронів з фаршем і помідорами на сковороді – це легка і апетитна страва, яка сподобається всій вашій домочадці своїм соковитим і насиченим смаком. Помідори, соковитий фарш і ситні макарони поєднуються один з одним ідеально, створюючи страву, яка просто тане у роті. Спробуйте додати до нього свіжі спеції або зелень, щоб надати йому додаткової пікантності та аромату.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Гнізда макаронні – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 240 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Морквина – 100 гр.
  • Картопля – 120 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та промиваємо коренеплоди та бульби, розморожений фарш викладаємо у глибоку ємність, відраховуємо необхідну кількість макаронних виробів.

Крок 2. До фаршу додаємо 120 грам дрібно нарізаної цибулі, сіль та мелений перець – вимішуємо.

Крок 3. Залишки цибулі аналогічно рубаємо, моркву натираємо на терці.

Крок 4. Дрібними кубиками нарізаємо бульби картоплі.

Крок 5. На розігрітій рослинній олії пасеруємо цибулю до прозорості, засипаємо моркву і обсмажуємо 2-3 хвилини.

Крок 6. Засипаємо картоплю і злегка підрум’янюємо. До овочів наливаємо воду та втручаємо томатну пасту.

Крок 7. Соус солимо і доводимо до кипіння, прибираємо на іншу конфорку та розподіляємо гнізда.

Крок 8. У гнізда викладаємо кульки з фаршу, зверху кладемо слайси томатів та вливаємо воду до середини заготовок.

Крок 9. Готуємо під кришкою на повільному вогні 30-35 хвилин та посипаємо тертим сиром. Знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!