Макаронс – це тістечко, приготоване на основі яєчних білків і найчастіше мигдального борошна або інших подрібнених горіхів. Вироби готуються у формі печива з прошарком між печінками. Апетитну начинку готують із шоколаду, ягід, сиру Філадельфії. Як прошарок може бути ганаш, курд, мармелад. Хрусткі зверху та м’які всередині тістечка стануть чудовим частуванням для чаювання та чудовим варіантом для солодких презентів до будь-якого свята.
Класичний макаронс з мигдального борошна в домашніх умовах
Класичні макаронси з мигдального борошна в домашніх умовах виглядають шикарно. Процес приготування досить складний. Важливим моментом для вдалих макарунів є добре збиті білки. Покрокова інструкція не дозволить помилитися. Десерт не можна назвати бюджетним за його вартість. Усі інгредієнти можна знайти у кондитерських лавках.
Інгредієнти:
на – 16 порції
- Борошно мигдальне – 150 гр.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Білки – 120 гр.
- Цукор-пісок – 210 гр.
- Барвник харчовий – 3 гр.
- Вода – 60 мл.
- Малина – 600 гр.
- Вершки – 200 мл. (33% жирності)
- Темний шоколад – 200 гр.
Процес приготування:
Як приготувати макаронс з мигдального борошна в домашніх умовах? Готуємо продукти. Начинку готуємо заздалегідь. Об’єднуємо мигдальне борошно та цукрову пудру.
Просіяти, прогріваємо 3 хвилини при 120°С.
До сухої суміші додаємо барвник та 60 грамів білків.
Варимо сироп. У каструлю відправляємо цукровий пісок та воду. Розміщуємо на середньому вогні.
Нагріваємо до 110-114°С.
60 грамів білків, що залишилися, доводимо до стану піни. Повільно вводимо гарячий сироп у центр, не перестаючи орудувати міксером, збиваємо 10 хвилин до охолодження меренги.
Розмішуємо мигдальне борошно і поступово вводимо меренгу. Вимішуємо, поки маса не стікатиме стрічкою.
Встановивши насадку в мішок кондитерський, наповнюємо тестом. На силіконовий килимок відсаджуємо печиво. Стукаємо листом об край столу, щоб тісто осіло і розтеклося.
Прогріваємо духовку до 150 ° С. Випікаємо печиво 7 хвилин|мінути|. Збільшивши нагрівання до 180 ° С, випікаємо ще 7 хвилин. Перекладаємо килимок на стіл і даємо повністю охолонути заготовки.
Перетираємо малину, пюруємо блендером, позбавляємося кісточок, пропустивши через сито. Кладемо цукровий пісок. Кип’ятимо вершки і додаємо до гіркого шоколаду. Довівши до однорідності, поєднуємо з ягідним пюре. Збивши, накриваємо в контакт плівкою і забираємо в холод на добу. Збираємо десерт, промазавши начинкою і з’єднавши печиво між собою.
Макаронс у домашніх умовах готові! На розсуд забираємо в холод проти ночі. Подаємо до чаю. Смачного!
Кокосові макаруни в домашніх умовах
Кокосові макаруни в домашніх умовах мають незвичайний смак і хрустку текстуру. Виконується рецепт просто та вийде у кожного. Досить акуратно змішати інгредієнти та дочекатися, коли вироби спекти. Виглядає частування дуже смачно і дуже подобається любителям кокосових десертів.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Кокосова стружка – 2 ст.
- Ванільний екстракт – 1 ч.л.
- Яєчні білки – 120 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Сіль – щіпка.
- Шоколадні краплі/шоколад – до смаку.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Прогріваємо духовку до 170°С. Готуємо продукти.
Крок 2. Деко вистилаємо пекарським папером. Об’єднавши сіль, цукровий пісок та білки, засипаємо кокосову стружку. Тісто розподіляємо по пергаменту, промащеному олією, формуючи заготовки одного розміру.
Крок 3 Відправляємо випікатися на півгодини до золотистого відтінку. Охолоджуємо вироби на ґратах.
Крок 4. Шоколадні краплі відправляємо до кондитерського мішка. Кладемо в ємність із гарячою водою. Шоколад розтане.
Крок 5. Тістечка перекладаємо в паперові капсули для кексів. Відрізавши кінчик у кондитерському мішку, декоруємо розтопленим шоколадом.
Крок 6. Презентуємо десерт. Смачного!
Шоколадні макаруни
Шоколадні макаруни є розкішні частування. Десерт має чудовий зовнішній вигляд і насичений шоколадний смак. Приготувати макаруни вийде навіть у новачків. Все, що потрібно, це дотримуватись покрокової інструкції. Якщо діяти чітко опису, не буде жодних проблем.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Мигдальне борошно – 55 гр.
- Цукрова пудра – 110 грн.
- Яєчні білки – 60 грн.
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Какао-порошок – 12 гр.
Для крему:
- Шоколад – 100 грн.
- Вершки 33% – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Мигдаль заливаємо окропом на 10 хвилин. Злив воду і промив під краном, повторно замочуємо в гарячій воді на 10 хвилин. Знімаємо шкірку.
Крок 2. Просушуємо мигдаль на кухонному рушнику, залишивши на добу-дві. Для економії часу висипаємо мигдаль на лист і сушимо в духовці на низькій температурі. Горіхи не повинні змінити колір. Охолоджуємо мигдаль.
Крок 3. Порційно перемелюємо в кавомолці. Об’єднуємо какао-порошок, змелене мигдальне борошно та цукрову пудру.
Крок 4. Пропускаємо сухі компоненти через сито.
Крок 5. Збиваємо білки до міцних піків, потроху підсипаючи цукровий пісок.
Крок 6. До збитих білків висипаємо суху суміш і обережно вимішуємо.
Крок 7. Заповнивши кулінарний мішок тестом, відсаджуємо заготовки на силіконовий килимок.
Крок 8. Даємо постояти 1 годину, щоб утворилася скоринка. Поміщаємо лист у прогріту до 150°С. Випікаємо 12 хвилин. Повністю остуджуємо.
Крок 9. Розтопивши шоколад на водяній бані, поєднуємо з вершками. Трохи остудивши, промазуємо половинки кремом і з’єднуємо між собою. Доповнюємо тістечка напоями. Смачного!
ПП макаруни без додавання цукру
ПП макаруни без додавання цукру виходять дуже смачними. Це, звичайно, не традиційний десерт, але також виходить апетитним. Для тих, хто дотримується дієти, це гідна альтернатива. Ніжна випічка не дозволить набрати небажані кілограми та вгамує потребу в солодкому.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Банани – 50 гр.
- Яєчні білки – 2 шт.
- Желатин – 5 грн.
- Сир знежирений – 50 гр.
- Карамельна патока – 20 грн.
- Пластівці вівсяні – 50 гр.
- Какао-порошок – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 30мл.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо банан та яйця. Відокремлюємо білки від жовтків.
Крок 2. Смолів вівсяні пластівці, змішуємо з какао-порошком. Очищений банан розминаємо у пюре. Холодні білки збиваємо із сіллю до пишності. Об’єднуємо компоненти та акуратно вимішуємо.
Крок 3. На деко кладемо силіконізований пекарський папір і формуємо печиво на відстані один від одного. Поміщаємо в гарячу духовку і випікаємо 10 хвилин|мінути| при 180°С.
Крок 4. Охолоджуємо готові вироби. У холодну воду висипаємо желатин. Сир змішуємо з карамельною патокою або замінюємо ериритолом. Набряклий желатин розпускаємо імпульсами в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Повільно вводимо до сиру і збиваємо до загусання.
Крок 5. Збираємо тістечка, відсаджуючи крем на одну заготівлю та накриваючи другий. Подаємо тістечка до чаю. Смачного!
Домашні макаруни з фісташками
Домашні макаруни з фісташками виглядають по-багатому привабливо. Таку випічку не відрізняється від кондитерських виробів, виконаних професіоналами. Процес виконання рецепту досить трудомісткий, але здійсненний. Відразу кажу, що знадобиться багато терпіння та часу. Але результат того вартий.
Час приготування – 3 год. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Мигдальне борошно – 200 гр.
- Цукрова пудра – 600 грн.
- Яєчні білки – 220 гр.
- Вода – 75 мл.
- Барвник сухий
- Фісташкове борошно – 2 ч.л.
Для фісташкової пасти:
- Фісташкове борошно – 200 гр.
- Мигдальне борошно – 50 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 300 мл.
- Екстракт мигдалю – 3 краплі.
Для начинки:
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яєчні білки – 50 гр.
- Олія вершкове – 150 гр.
- Фісташкова паста – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Виготовляємо компоненти для тесту.
Крок 2. Готуємо решту інгредієнтів.
Крок 3. Готуємо фісташкову пасту. Об’єднуємо фісташкове та мигдальне борошно.
Крок 4. Присмачуємо екстрактом мигдалю.
Крок 5. У каструлі з’єднуємо воду та цукровий пісок.
Крок 6. Проварюємо сироп, поки кристали повністю не розчиняться.
Крок 7. Доводимо до появи бульбашок.
Крок 8. Сироп виливаємо до сухих компонентів та розмішуємо.
Крок 9. Збираємо масу в кому.
Крок 10. Цукрову пудру (110 г) і мигдальне борошно просіюємо у велику миску.
Крок 11. Вводимо 110 г білків і даємо постояти.
Крок 12. Воду і цукрову пудру, що залишилася, об’єднуємо в каструлі. Розмістивши на помірному вогні, варимо до 118°С.
Крок 13. Поки вариться сироп, збиваємо решту білків. До пінистої маси вводимо гарячий сироп і продовжуємо збивати до густини.
Крок 14. Вводимо барвник та розмішуємо.
Крок 15. Барвник можна використовувати лише сухий.
Крок 16. Кольорову масу перекладаємо до мигдального борошна і доводимо до однорідності.
Крок 17. Тестом наповнюємо кондитерський мішок.
Крок 18. На силіконовий килимок висаджуємо заготовки. Присипаємо борошном фісташковим. Даємо постояти 2-3 години і завітритися або сушимо 15 хвилин при 50 ° С.
Крок 19. Поміщаємо вироби випікатися при 130 ° С 18 хвилин. Повністю остудивши, знімаємо з килимка.
Крок 20. Готуємо начинку. У миску кладемо фісташкову пасту та м’яке вершкове масло.
Крок 21. Поєднуємо до гладкості.
Крок 22. Збивши білок до пишноти, висипаємо цукровий пісок.
Крок 23. До фісташкової маси вводимо збиті білки і з’єднуємо лопаткою.
Крок 24. Крем перекладаємо в мішок і збираємо тістечка.
Крок 25. Відсаджуємо крем на печиво та другою половинкою накриваємо.
Крок 26. Склавши тістечка у контейнер. закриваємо та прибираємо в холод. Тістечка подаємо з чаєм. Смачного!
Малиновий макаронс
Малинові макаронс підкорять всіх ласунів не тільки яскравим зовнішнім виглядом, а й приголомшливим смаком. Малина надає не тільки незабутнього аромату, але й насиченого кольору. Дивовижні ласощі піднімають настрій і чудово підходять як подарунки до будь-якого свята.
Час приготування – 3 год. 00 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Мигдальне борошно – 95 гр.
- Цукрова пудра – 85 грн.
- Яєчні білки – 80 гр.
- Цукор-пісок – 105 гр.
- Барвник – 2 грн.
- Малина – 150 грн.
- Шоколад білий – 100 гр.
- Вершки 20% – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Розділивши яйця на білки та жовтки, білки виливаємо в миску та збиваємо до стану піни.
Крок 2. Борошно та цукрову пудру змішуємо і просіюємо. До збитих білків поступово вводимо цукровий пісок, не перестаючи збивати.
Крок 3. Великі частинки від мигдального борошна, що просіює, подрібнюємо кавомолкою і ще раз просіюємо.
Крок 4. До сухих компонентів вводимо барвник та розмішуємо.
Крок 5. Коли білки перетворяться на міцні вершини, втручаємо сухі складові. Тестом заповнюємо кондитерський мішок.
Крок 6. На деко кладемо силіконізований пергамент і висаджуємо однакові печиво.
Крок 7. Листом постукаємо об стіл, щоб заготовки злегка розповзлися.
Крок 8. Даємо постояти і трохи завітритися.
Крок 9. Нагріваємо духовку до 150°С. Увімкнувши конвекцію, випікаємо вироби чверть години. Охолоджуємо печиво.
Крок 10. Малину перекладаємо в сотейник. Кладемо цукровий пісок. Проварюємо до стану пюре.
Крок 11. Гаряче пюре перетираємо через сито.
Крок 12. Білий шоколад розпускаємо до рідкого стану та з’єднуємо з пюре.
Крок 13. Додаємо вершки та вимішуємо до однорідності.
Крок 14. Крем охолоджуємо у холодильнику 1 годину. Збиваємо масу.
Крок 15. Переклавши крем у кондитерський мішок, викладаємо на печиво і закриваємо другою половинкою.
Крок 16. Готові тістечка кладемо у контейнер і поміщаємо у холод на стабілізацію на 1,5 години. Пригощаємось тендітним десертом. Смачного!
Кето макаруни
Кето макаруни виходять ніжними і, природно, відрізняються за смаком традиційної випічки. Кето десерт готується просто і обов’язково полюбиться всім, хто божеволіє від горіхових десертів. Прошарок із вершкового сиру ідеально доповнює печиво.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Яєчні білки – 4 шт.
- Еритритол – 2 ст.
- Мигдальне борошно – 1 ст.
- Харчовий барвник
- Для начинки:
- Еритритол – 2 ст.
- Сир Філадельфія – ½ пачки.
- Вершки 33% – 8 ст.
- Полуничний джем без цукру – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Виливаємо білки у миску.
Крок 2. Збиваємо до піни.
Крок 3. Вводимо еритритол.
Крок 4. Добре вимішуємо.
Крок 5. Просіюємо до білків мигдальне борошно.
Крок 6. Акуратно поєднуємо компоненти.
Крок 7. Ділимо тісто навпіл. В одну частину додаємо барвник за бажанням. Перемішуємо.
Крок 8. Переклавши тісто в кондитерський мішок, відсаджуємо на килимок.
Крок 9. Постукуємо деко об край столу, щоб заготовки осіли і розпливлися. Поміщаємо випікатися у гарячу духовку при 160 ° С на 20 хвилин.
Крок 10. Для крему з’єднуємо сир Філадельфію з еритрітол і додаємо вершки. Збиваємо міксером.
Крок 11. Остуджуємо готові печиво.
Крок 12. На одну висаджуємо крем за допомогою кулінарного мішка і кладемо трохи полуничного джему. Другий накриваємо. Так збираємо всі тістечка.
Крок 13. Подаємо тістечка з чаєм або кавою. Смачного!
Макаруни без мигдального борошна
Макаруни без мигдального борошна виходять незвичайними до смаку, а зовнішній вигляд підкорить всіх. Яскравий десерт з густим прошарком є дивовижним частуванням, від якого ніхто не зможе відмовитися. Прекрасне доповнення до чаю або кави зможе повторити навіть кулінар-початківець.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 30
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 70 гр.
- Цукрова пудра – 110 грн.
- Яєчні білки – 70 гр.
- Цукор-пісок – 45 гр.
- Барвник – до смаку.
- Лимонна кислота – щіпка.
Для крему Снікерс:
- Шоколад молочний – 150 грн.
- Вершки 33% – 150 мл.
- Варене згущене молоко/карамель – 100 гр.
- Горіхова паста – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Виготовляємо продукти для тесту.
Крок 2. З’єднавши цукрову пудру із борошном. пропускаємо через сито.
Крок 3. Озброївшись міксером, збиваємо білки.
Крок 4. Порційно до білків підсипаємо цукровий пісок із лимонкою. Збиваємо до міцних піків.
Крок 5. Фарбуємо збиті білки будь-яким барвником та обережно вимішуємо лопаткою.
Крок 6. До збитих білків просіюємо сухі компоненти і втручаємо лопаткою.
Крок 7. Наповнивши кондитерський мішок тестом, висаджуємо заготовки на якісний пергамент. Залишаємо на чверть години завітритися. Випікаємо 15 хвилин|мінути| при 160°С в заздалегідь прогрітій духовці.
Крок 8. Підготовляємо складові для начинки.
Крок 9. На водяній бані розпускаємо шоколад.
Крок 10. У шоколад виливаємо вершки.
Крок 11. Об’єднуємо суміш занурювальним приладом.
Крок 12. Закривши масу плівкою в контакт, відправляємо на стабілізацію на 12 годин.
Крок 13. Охолоджений ганаш збиваємо.
Крок 14. Змішуємо горіхову пасту та згущене молоко. Розмішуємо лопаткою.
Крок 15. Поєднавши обидві начинки, наповнюємо кондитерський мішок.
Крок 16. Начиняємо печиво і з’єднуємо між собою. Подаємо з гарячими напоями. Смачного!
Полуничні макаруни
Полуничні макаруни – дивовижне частування, яке стане приголомшливим сюрпризом для ласунів. Для приготування десерту потрібно набратися терпіння. Результат повністю того вартий. Хрумка випічка з найніжнішим прошарком підкорить своїм смаком і зовнішнім виглядом.
Час приготування – 3 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 35
Інгредієнти:
- Мигдальне борошно/мигдаль без шкірки – 150 гр.
- Цукрова пудра – 150 грн.
- Яєчні білки – 110 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 40 мл.
- Червоний гелевий/порошковий барвник
Для крему:
- Заморожена полуниця – 175 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Олія вершкове – 90 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник відправляємо ягоди та засипаємо половину цукрового піску. Розмістивши на середньому полум’ї та довівши до закипання, проварюємо 7 хвилин.
Крок 2. Прибираємо з плити та пюруємо блендером.
Крок 3. Жовтки, цукор і крохмаль, що залишився, збиваємо до посвітлення.
Крок 4. Тонким цівком вводимо жовткову суміш до ягідного пюре при постійному розмішуванні. Сотейник поміщаємо на плиту, варимо до загусання.
Крок 5. Проварену начинку перекладаємо в миску, закриваємо плівкою в контакт. Охолодивши, кладемо м’яке вершкове масло. Міксером доводимо до однорідності. Розділивши мигдаль на 3 частини і додавши до кожної по 30 г цукрової пудри, перемелюємо в крихту. Суміш пропускаємо через сито.
Крок 6. Великі частини і 20 г цукрової пудри змалюємо і просіюємо. До подрібненої суміші вводимо залишки цукрової пудри та ще раз пропускаємо через сито. Висипаємо на лист і сушимо 5 хвилин при 140°С. Якщо борошно вже готове, змішуємо з цукровою пудрою та просушуємо. Перекладаємо в миску та кладемо половину білків.
Крок 7. У сотейнику об’єднуємо воду та цукор.
Крок 8. Кладемо барвник. Варимо на помірному полум’ї до 118°С. Білки, що залишилися, збиваємо до утворення піни. Не припиняючи збивати, вводимо сироп і доводимо до щільних піків.
Крок 9. Розмішуємо мигдальне борошно з|із| цукровою пудрою і кладемо третину збитих білків. З’єднавши, викладаємо білки, що залишилися, і акуратно вимішуємо знизу вгору. Викладаємо тісто у кондитерський мішок. Кладемо силіконізований пергамент на лист. Висаджуємо печиво однієї величини. Залишаємо на годину, щоб печиво вкрилося скоринкою. Нагріваємо духовку до 160°С. Випікаємо 12 хвилин.
Крок 10. Переміщуємо печиво прямо на пергаменті на робочу поверхню. Повністю остиглі вироби знімаємо з паперу. Кремом наповнюємо кондитерський мішок. Збираємо тістечка, видавивши крем на одну печенюшку і накривши другий.
Крок 11. Тістечка складаємо в ємність із кришкою. Пластиковий контейнер підійде якнайкраще. Помістивши в холод проти ночі, даємо стабілізуватися. Дістаємо десерт за 10 хвилин до подачі. Смачного!
Макаруни з начинкою ганаш
Макарун з начинкою ганаш – бездоганний десерт для любителів натуральних десертів. Ледве вловимий алкогольний смак принесе незабутнє задоволення любителям подібних частування. Чудові ласощі виглядають дивно і стануть чудовим подарунком для ласунів.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 30
Інгредієнти:
- Мигдальне борошно/мигдаль без шкірки – 130 гр.
- Цукрова пудра – 150 грн.
- Яєчні білки – 110 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Вода – 40 мл.
Для крему:
- Шоколад гіркий 72% – 200 грн.
- Вершки 33% – 280 мл.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Темний ром – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Покришивши шоколад, заливаємо його гарячими вершками. Розмішуємо та виливаємо ром. Вводимо порізане розм’якшене вершкове масло.
Крок 2. Пробиваємо масу блендером та закриваємо в контакт харчовою плівкою. Поміщаємо в холодильник на кілька годин. Ганаш значно загусне.
Крок 3. При використанні мигдалю подрібнюємо його в кавомолці на кілька підходів. У мене вийшло 3 підходи. До кожного насипаємо по 30 г цукрової пудри. Так мигдаль менше виділятиме олії. Молоти горіхи потрібно імпульсами по 5 секунд. Змелену масу пропускаємо через сито. Великі частини перемелюємо з 20-ма грамами цукрової пудри і просіюємо. Додавши залишки цукрової пудри до всієї маси, пропускаємо через сито. Розподіляємо масу пергаменту і підсушуємо в духовці при 140°С 5 хвилин. При використанні мигдального борошна змішуємо його з цукровою пудрою та підсушуємо. Просушену суміш вивантажуємо в миску і вводимо 55 г яєчних білків і какао-порошок не перемішуючи відставляємо убік.
Крок 4. У сотейник висипаємо цукровий пісок та наливаємо воду.
Крок 5. На помірному полум’ї варимо сироп, доки він не дійде 118°С.
Крок 6. Інші 55 г яєчних білків доводимо міксером до пінистого стану. Забираємо сироп з плити і тонким струмком вводимо до білків, не перестаючи орудувати міксером. Збиваємо до щільних піків.
Крок 7. Відставлену вбік суміш какао, борошна та білка вимішуємо.
Крок 8. Акуратно вводимо меренгу, що залишилася, і втручаємо знизу вгору.
Крок 9. Добившись правильної консистенції, тісто з лопатки стікатиме стрічкою. Кондитерський мішок наповнюємо тестом.
Крок 10. Деко вистилаємо якісним пергаментом або килимком. Відсаджуємо печиво однакового розміру. Даємо постояти годину. Коли скоринка завітриться, поміщаємо лист у нагріту до 160°С духовку і випікаємо 12 хвилин.
Крок 11. Забираємо випічку з листа і повністю охолоджуємо. Ганаш перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо на печиво.
Крок 12. Накриваємо половинками.
Крок 13. Складаємо частування в контейнер і забираємо на ніч у холод. Дістаємо за 10 хвилин до подачі. Смачного!