Макрурус – що за риба, 7 рецептів приготування

Макрурус, запечений у фользі

Запечений макрурус у фользі стане хорошим вибором для легкої вечері. М’ясо виходить дуже ніжним і смачним. Обов’язково спробуйте цей рецепт і переконайтеся в цьому самі.

Інгредієнти:

  • дві тушки макруруса, вагою 600 г;
  • два лимона;
  • гілочки кропу і петрушки;
  • олія, сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Підготовлені тушки риби всередині і зовні солимо і поливаємо лимонним соком. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
  • Лист фольги добре промасливаем. Викладаємо рибу, черевце кладемо зелень кропу і петрушки, зверху ще раз поливаємо олією.
  • Закриваємо фольгою і починаємо запікати при температурі 180 градусів 30 хвилин. Потім заготовку потрібно відкрити і готувати ще 15 хвилин.
  • У процесі запікання риба дасть багато соку. Його можна вилити, а краще приготувати смачний соус, додавши трохи крохмалю або борошна для густоти.

Рибка макрурус містить мало кісток і не має різкого запаху. Так як у неї гостра луска, на прилавки магазинів вона надходить у вигляді філе або вже очищеної тушки. Тому готувати таку рибу тільки одне задоволення!

Дивіться також:  Сациві з курки – 7 смачних рецептів приготування