Сама ніжна закуска
Щоб малосольні огірки в пакет вийшли найбільш хрусткими, до основних інгредієнтів треба додати таку спецію, як суха гірчиця, а також більше часу видалити попередньої підготовки овочів.
Пропорції спецій і свіжих огірків на один пакет:
- 1000 г огірків;
- 30 г солі;
- 10-15 г часнику;
- 10-15 г сухої гірчиці;
- суміш перців і зелень кропу за смаком.
Технологія соління:
- Відібрані огіркові плоди замочити на 5-12 годин у холодній воді. Чим більше овочі напитаются водою, тим важче солі буде витягнути її, а, отже, вони залишалися хрусткими.
- У напитавшихся вологою корнішонів обрізати кінчики, упакувати їх в пакет, присолити, задобрити гірчицею, рубаними зубками часнику та іншими спеціями. Старанно все перемішати і забути про заготівлю в зав’язаному пакеті на пару-трійку годин.