Манна каша – 7 рецептів як варити на молоці

Це корисне блюдо, але не у всіх вона виходить без грудочок. Зараз ми розповімо, як готується смачна манна каша, рецепт на молоці. Розповімо про особливості приготування в різних кухонних приладах.

Рецепт на молоці та воді

Це найпопулярніший рецепт приготування манної крупи. Але навіть якщо ви не любите молоко або з якоїсь причини не вживаєте його, то хоч трохи влийте в блюдо. Мінімальна кількість молока — це в три рази менше, ніж води.

Інгредієнти:

  • манна крупа – 40 грам;
  • цукор – 15-20 грам;
  • вода – 0,17 л;
  • сіль – 1 щіпка;
  • молоко – 0,22 л.

Приготування:

  • У каструлі змішайте молоко і воду. Доведіть суміш до кипіння.
  • Просійте манну крупу через сито.
  • Тепер дуже маленькими порціями закидайте манку у киплячу рідину. Постійно заважайте кашу, щоб уникнути появи грудочок.
  • Додайте трохи солі і варіть кашу близько 2-3 хвилин.
  • Всипте цукор, все змішайте і залиште манку настоюватися близько 10-15 хвилин. Лише після цього можна розсипати манну крупу по тарілках.
  • Класична манна каша на молоці

    Інгредієнти:

    • манна крупа – 3 ст. ложки;
    • свіжі фрукти для прикраси готового страви;
    • молоко – 0,5 л;
    • сіль – 1 щіпка;
    • цукор – 1 ст. ложка.

    Пропорції манки і молока

    Молока повинно бути набагато більше, ніж крупи. Адже манка вбирає в себе багато рідини.

    Тому оптимальними пропорціями вважаються:

    • рідка манка – 1:10;
    • полувязкая основа – 1:8;
    • в’язка – 1:6.

    Приготування:

    Щоб молоко не пригоріло, потрібно обдати каструлю дуже холодною водою. В ідеалі – з льодом.

  • Тепер налийте молоко в каструлю холодну і дочекайтеся його закипання.
  • Всипте в молоко сіль і цукор.
  • При безперервному помішуванні продукту, повільно всипайте манну крупу.
  • Заважайте ложкою, поки вона трохи загусне.
  • Поставте вогонь на мінімум і варіть таким способом ще 10 хвилин.
  • Тепер накрийте каструлю рушником і дайте їй постояти близько 10 хвилин.
  • Наша манка готова! Розкладайте її по тарілках, зверху прикрасьте свіжими фруктами або ягодами. Приємного вам апетиту.
  • Скільки часу варити?

    Чим більше у вас молока, і крупи, тим довше вона буде варитися. Також час готування залежить від сили вогню на вашій конфорці. Приблизний час варіння манної крупи, після закипання молока становить: 5-10 хвилин.

    Дивіться також:  Соус з авокадо – 7 рецептів смачного і корисного соусу для різних страв

     

    Час готування манки в різних приладах буде відрізнятися. Наприклад, в мультиварці крупа вариться близько 25 хвилин. А для мікрохвильовки досить і п’яти хвилин. Про це ми вам зараз розповімо докладніше.

    Манна каша на молоці в мультиварці

    Інгредієнти:

    • молоко – 0,35 л;
    • добавки (шоколад, ванільний цукор, родзинки або варення) – за смаком;
    • цукровий пісок – 2 ст. ложки;
    • вода – 0,1 л;
    • сіль (екстра) – 1 щіпка;
    • манка – 4 ст. ложки;
    • вершкове або топлене масло – 1 ч. ложка.

    Приготування:

  • Просійте манку.
  • Пересипте її в каструлю або сковорідку і обсмажте її. Виставте середній вогонь і безперервно перемішуючи крупу, щоб вона не підгоріла. Прожарюйте її близько однієї – двох хвилин. Цей крок необхідний для того, щоб готова каша не була такою слизової. Якщо вам це не принципово, то можете пропустити цей крок.
  • Залийте манку водою і доведіть її до кипіння. Тепер у нас є пропарена манна крупа, з якою можна працювати далі.
  • Змастіть мультиварку маслом і влийте в неї манку.
  • Залийте все молоком, посоліть манку і додайте цукор.
  • Виберіть програму «молочна каша» на 25 хвилин. За цей час, кілька разів перемішайте манку.
  • У готове блюдо додайте ванільний цукор або родзинки. Залиште всі настоятися 10-15 хвилин.
  • Манна каша на молоці в мультиварці готова. Розкладайте крупу по тарілках, зверху притрусіть її шоколадними крихтами.
  • Манка в мікрохвильовці

    Це найшвидший варіант приготування манної крупи. Тому якщо у вас немає зайвого часу, то мікрохвильовка вас виручить.

    Інгредієнти:

    • цукор – 2 ч. ложки;
    • манна крупа – 2 ст. ложки;
    • сіль – на кінчику ножа;
    • вершкове масло – 1 ст. ложка;
    • сушені або смажені горіхи для прикраси манки;
    • молоко – 1 стакан.

    Приготування:

  • У спеціальній скляній мисці змішайте сіль, манку і цукор.
  • Залийте манну крупу молоком і переставте миску в мікрохвильовку.
  • Якщо її потужність становить 750 ватт, то час приготування – 90 секунд.
  • Додайте вершкове масло і все змішайте – назад поставте готуватися крупу ще на півтори хвилини.
  • Все змішайте і розкладайте манку по тарілках. Прикрасьте крупу горішками. Приємного вам апетиту.
  • Дивіться також:  Свинина в рукаві в духовці – 8 рецептів приготування

    Для дитячого раціону

    Молоко завжди може втекти з каструлі. Щоб цього не сталося, пропонуємо вам приготувати манну крупу в мультиварці. Такою кашею можна годувати дітей від одного року.

    Інгредієнти:

    • вода – 1,5 склянки;
    • манна крупа – ½ склянки;
    • цукровий пісок – 2 ст. ложки;
    • молоко – 2 склянки;
    • варення – для прикраси;
    • вершкове масло – 1 ст. ложка.

    Наші дії:

  • Просійте манку і змішайте її в окремому посуді з цукром. Це дія допоможе уникнути грудочок.
  • Залийте все водою і молоком.
  • Додайте пів ложки олії. Все змішайте.
  • Тепер вручну встановіть такі параметри: час – 20 хвилин, температура – 90 градусів. Якщо на вашому приладі немає «мульти кухаря», то виберіть програму «молочна каша» на 20 хвилин.
  • У готову манку додайте масло, що залишилося. Перекладіть крупу в іншу ємність і перебити всі міксером. Тоді у вашій крупі точно не буде грудочок, а консистенція буде дуже ніжною.
  • Викладайте манку в тарілки. Тепер у вас буде творче завдання – потрібно варенням розмалювати готову страву. Робіть будь-які фігурки, головне, щоб це сподобалося вашим дітям, і вони з задоволенням наминали манну кашу.
  • Як приготувати без грудочок?

    Це головна проблема, з якою стикалися багато господинь. Зараз ми розкриємо секрет, після якого у вас завжди буде виходити однорідна манна крупа. Адже приготувати манку без грудочок дуже просто.

    Інгредієнти:

    • вода – ¼ склянки;
    • манна крупа – 3 ст. ложки;
    • сіль – на кінчику ножа;
    • мед – 1 ст. ложка;
    • молоко – ¾ склянки;
    • цукор – 1 щіпка;
    • вершкове масло – 1 ст. ложка.

    Наші дії:

  • Заздалегідь сховайте молоко і очищену воду в холодильник, щоб до моменту варіння вони встигли охолонути.
  • Приготуйте товстостінну каструлю і кілька разів промийте її в крижаній воді.
  • Налийте в каструлю холодне молоко і воду.
  • Зверху насипте манну крупу. Залиште всі при кімнатній температурі на 10 хвилин. За цей час, крупа розбухне і в ній точно не буде грудочок.
  • Через відведений час, змішайте манну кашу і поставте її на мінімальний вогонь. Додайте трохи солі і цукру. Періодично перемішуйте крупу, щоб нічого не пригоріло.
  • Коли манка закипить, намагайтеся заважати її якомога частіше. Після закипання варіть крупу ще три хвилини. Тепер додайте масло і мед, все змішайте і накрийте рушником на 10-15 хвилин.
  • Манка без грудочок готова. Розкладайте її по тарілках і прикрашайте по своєму смаку. Приємного вам апетиту!
  • Дивіться також:  Чим відрізняються суші від ролів?

    Можна приготувати на сухому молоці?

    Цей варіант трохи відрізняється від інших, адже молоко може згорнутися. Але складнощів немає ніяких, пояснимо чому. Головне, постійно помішуйте кашу, і результат вас приємно здивує.

    Інгредієнти:

    • манна крупа – 2 ст. ложки;
    • мармелад – для прикраси;
    • вода – 0,3 л;
    • вершкове масло – 1 ч. ложка;
    • сіль – на кінчику ножа;
    • сухе молоко – 3 ст. ложки;
    • цукор – 3 ч. ложки.

    Наші дії:

  • Насипте в глибоку миску сухе молоко.
  • Додайте туди манну крупу. Все ретельно перемішайте.
  • Додайте в цю суміш ще цукор і сіль. Багато радять додавати ці компоненти у вже готову кашу. Але особливих змін не відчувається. Спробуйте інший варіант, можливо, вам сподобається.
  • Залийте сухі компоненти водою. Тепер міксером збийте манну крупу та інші компоненти.
  • Перелийте однорідну суміш у каструлю і поставте її на повільний вогонь.
  • При постійному помішуванні, доведіть манну крупу до кипіння.
  • Після закипання, варити ще 5 хвилин.
  • Тепер додайте масло і дайте манної каші настоятися близько 10 хвилин. На цей час каструлю краще загорнути в рушник або в інші утеплені речі.
  • Готову кашу розкладіть по тарілках, прикрасьте шматочками мармеладу. Приємного вам апетиту!
  • Ось ми і розповіли вам кілька різних рецептів приготування манки на молоці. Сподіваємося, підібрані варіанти оціните не тільки ви, але і вся сім’я, а діти будуть просити добавки. Готуйте з любов’ю!

    Прокрутка до верху