Манний пудинг – 6 рецептів

Сирно-манний пудинг

Інгредієнти: 240 г розсипчастого сиру, 1 ст. ложка (з гіркою) манної крупи, 25-35 г вершкового масла, 2 ст. ложки цукрового піску, велике яйце, жменя світлого родзинок, дрібної кухонної солі.

  • Першим ділом крупа засипається в чашку і залити крутим окропом. Рідини буде достатньо 2/3 склянки. Дуже важливо, щоб манка не вийшла занадто рідкою. Інакше доведеться доводити масу до потрібної консистенції пшеничного борошном, що позбавить пудинг легкості і ніжності.
  • Після перемішування манка в окропі повинна постояти до набухання.
  • В окремій ємності промитий ізюм також заливається окропом.
  • Жовток збивається з цукровим піском. Замість звичного цукру можна взяти його замінник і таким чином отримати по-справжньому дієтичне ласощі.
  • До солодкого жовтка додається сир, туди ж вливається розтоплене масло. Інгредієнти добре вимішуються.
  • На основі викладається злегка обсушенный на рушник родзинки і набрякла крупа.
  • Залишився яєчний білок збивається з невеликою кількістю солі (до появи м’яких піків). Широкої лопаткою білок втручається в «тісто».
  • Залишається викласти масу у форму і запікати близько півгодини в добре розігрітій духовці.

    Дивіться також:  Маринована цибуля до шашлику – 8 найсмачніших рецептів
    Прокрутка до верху