Манник – смачний пиріг з дитинства…
Манник класичний рецепт з фото
Спробуємо сьогодні відтворити його колорит в сучасних умовах приготування кулінарних страв, отже, нам знадобляться
Інгредієнти:
- Крупа манна – близько 760 м;
- Кефір – 0,5 літра;
- Цукор – 2 ст. ложки цукру;
- Сода харчова – 0,5 чайної ложки;
- Яйця – 1 яйце;
- Вершкове масло – 1 ст. ложка або сметана – 150 г;
- Сіль – щіпка, за смаком.
Час приготування: близько 40 хвилин, розрахований приблизно на 6-8 порцій.
Безпосередньо приготування:
В манну крупу слід влити кефір, потім додати яйце, збите дочиста з цукром, сіль, перемішати і залишити на 2 години для набухання. Потім покласти соду. Масу вилити на змащену жиром гарячу сковороду і запекти в духовці (до утворення рум’яної скоринки).
Манник подавати з маслом або сметаною.
Приємного апетиту!
Манник з сиром – різновид лепешняку «звичайного». Для його приготування потрібні практично ті ж інгредієнти, хіба що кефіру піде трохи менше, ніж на звичайний пиріг з манної крупи – адже сир і так містить вологу, а тому додавати кефір потрібно з урахуванням цієї умови приготування.
За великим рахунком, маннік на кефірі ми можемо назвати і не манником зовсім, а сирною запіканкою, рецептів якої не існує скільки – на борошні і на манній крупі – кому як більше подобається.
Смак сирної запіканки на борошні більш класичний, на крупі – більш ніжний смак з дитинства…
Манник з сиром рецепт
При використанні тих же інгредієнтів, що і в попередньому рецепті, як вже згадувалося, при приготуванні лепешняку, або ж – запіканки з сиром і манною крупою, слід додати, відповідно, як, напевно, не важко здогадатися:
- Сир – близько 300 – 400 г;
- Ваніль – на кінчику ложки або ж ванілін – пару пакетиків.
Сир ваніль любить, як і корицю, але для цього, досить традиційного рецепту, віддамо перевагу, звичайно ж, ваніль.
Також можна додати в даний манник-запіканку, назвемо його так, пару ложок попередньо промитого родзинок або навіть,- для гурманів, – кураги.
Манник з сиром на кефірі – свого роду не цілком традиційна запіканка, урізноманітнити рецепт, а, відповідно, і смак якої Ви також можете наступними різноманітними інгредієнтами:
- Родзинками;
- Курагою;
- Яблуками – пару штук свіжих яблук помити, очистити від шкірки, порізати шматочками і додати в тісто.
Манник можна приготувати як з сиром на кефірі, так і без додавання кефіру або будь-якої рідини, у такому варіанті в манник – запіканку слід додати стільки борошна, скільки в себе «вбере» тісто – трохи менше, ніж зазначено в рецепті, який наведено вище.
Пробуйте, шукайте «свій» смак і нехай результат Вашої творчості радує Вас і Ваших близьких.
Ну, а ми, зі свого боку, завжди постараємося допомогти Вам у цьому новими, сподіваємося, цікавими рецептами і порадами.
Бажаємо Вам натхнення!