Манник на кефірі в мультиварці – 8 рецептів приготування

Солодка випічка, яка готувалася ще в XIII столітті, в даний час виходить без зайвих витрат часу. Перед тим, як приготувати манник в мультиварці на кефірі, варто познайомитися з нюансами виконання різних рецептів і вибрати той, який припаде до душі і смаку.

Класичний рецепт лепешняку на кефірі в мультиварці

Щоб приготувати маннік на кефірі, яка знайома багатьом ще з дитинства, треба витратити мінімум часу і коштів:

  • манна крупа – 200 г;
  • кефір – 280 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 240 г;
  • борошно 160 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • ванілін – за смаком.

Процес створення полягає в наступному:

  • Крупа заливається кисломолочним продуктом і витримується ½ години до набухання.
  • У глибокому посуді яйця збиваються з цукром до стійкої піни.
  • Масло розтоплюється і вливається в яєчну масу, куди викладається і манка з кефіром.
  • Після змішування в масу додаються просеянная борошно і розпушувач.
  • Тісто перемішується до однорідної структури, після чого виливається у підготовлену за допомогою масла чашу.
  • Техніка встановлюється на програму «Випічка» з часом випікання 1 годину 10 хвилин.
  • Після звукового оповіщення кришка відкривається і залишається в такому вигляді на ¼ години.

З вишнею

Завдяки ягодам вишні повітряний пиріг на основі манки набуває неординарний смак з кислинкою і оригінально виглядає. Приготувати десерт можна з аналогічного продуктового набору, зазначеного в базовому рецепті, з доповненням з 250 г ягід вишень без кісточок. Кроки по приготуванню виконуються в тій же послідовності, крім невеликого доповнення: обвалені в борошні ягоди додаються в тісто на фінальному етапі – перед викладенням маси в чашу мультиварки.

Без додавання борошна в мультиварці

Манник без борошна готується практично з тих же продуктів, виключаючи борошно, масло і яйце, і за аналогічним алгоритмом, що і в базовому рецепті. Однак для кращого результату варто витримувати залиту кефіром манну крупу впродовж години.

Дивіться також:  Торт Прага – класичний рецепт в домашніх умовах і 8 варіантів

Покроковий рецепт без яєць

Якщо у людини алергія на яєчний продукт, не варто зневірятися. Пишний і ніжний манник можна дуже просто приготувати без їх використання.

Для цього достатньо підготувати перелічені нижче складові:

  • манна крупа – 300 г;
  • кефір – 400 мл;
  • цукор – 230 г;
  • борошно 160 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • сода – 3 г;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін, кориця – за смаком.

Готується кулінарний виріб наступним чином:

  • Манка змішується з сіллю, цукром, розтопленим маслом і кефіром.
  • Через 40 хвилин, за які манка повинна збільшитися щонайменше у два рази, в масу додаються сода, просеянная борошно приправа.
  • Тісто перемішується до однорідності, щоб пиріг вийшов без грудочок, і викладається в чашу.
  • Випікання здійснюється в режимі «Випічка» протягом ⅔ години.
  • Після звукового сповіщення про готовність пирога дається небагато часу охолонути, а потім за допомогою ємності для приготування на пару виймається з чаші мультиварки.

Сирний маннік на кефірі

Ситна випічка, багата живильними елементами завдяки вмісту сиру, відмінно підійде дітям, які не відчувають любові до сирних продуктів в чистому вигляді.

Для створення пирога потрібно:

  • манна крупа – 300 г;
  • кефір – 100 мл;
  • цукор – 230 г;
  • масло вершкове – 70 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 150 г;
  • розпушувач – 10 р.

Для створення ніжною випічки:

  • Жовтки і білки поділяються в різні ємності.
  • У посуд з жовтками додається цукор, і вміст збивається до в’язкої консистенції за допомогою міксера або блендера.
  • Потім в жовткову масу додаються перетертий через велике сито сир, кефір, розпушувач, розм’якшене масло і манка.
  • Коли маса добре перемішається, вона залишається на нетривалий час у спокої.
  • Білки в іншій ємності збиваються до стійкої піни і поступово втручаються в тісто.
  • Готове тісто переміщається в чашу мультиварки, яка заздалегідь змащують вершковим маслом.
  • Десерт випікається на програмі «Випічка» протягом 1 години.
  • Після готовності пиріг залишається в мультиварці до повного охолодження.
Дивіться також:  Сметанний крем для торта – 8 смачних рецептів приготування

З яблуками

Манник на кефірі з яблуками являє собою апетитне блюдо, яке не тільки економічне, просте виконання, але ще і дуже поживне.

Щоб створити повітряний і ароматний пиріг знадобляться:

  • манна крупа – 210 г;
  • кефір – 400 мл;
  • цукор – 150 г;
  • масло вершкове – 10 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • яблука – 400 г;
  • розпушувач – 10 р.

Щоб пригостити домочадців або нежданих гостей:

  • У глибокий посуд засипається манна крупа з цукром і залити кефіром.
  • Після змішування маса настоюється ½ години.
  • Поки тісто підходить, готуються яблука: з очищених від шкірки плодів видаляються серцевини, після чого вони натираються на крупній тертці.
  • У збільшення манну масу забиваються яйця, викладається яблучна стружка і додається розпушувач.
  • Коли все змішано, готове тісто викласти у змащену маслом чашу і розрівнюється дерев’яною лопаткою.
  • Випікання проводиться в режимі «Випічка» на протязі 1 години до звукового сигналу.

З гарбузом

Коли в зимовий час велика гарбуз розрізається для використання тільки однієї частини, піднімається питання про те, що робити з залишився овочем. Манник з гарбузом – хороше рішення, яке сподобається як дорослим, так і маленьким членам сім’ї.

Для втілення в життя такого рецепта необхідно підготувати наступні інгредієнти:

  • манна крупа – 220 г;
  • гарбуз – 300 г;
  • кефір – 140 мл;
  • цукор – 100 г;
  • масло вершкове – 10 г;
  • борошно – 50 р;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода – 3 г;
  • оцет для гасіння;
  • олія соняшникова 50 мл

Щоб побалувати членів сім’ї вітамінним десертом:

  • У глибокій мисці змішуються манна крупа з кефіром і соняшниковою олією.
  • Гарбуз відварюється і перемелюється за допомогою блендера до консистенції пюре, після чого відправляється до набряклої манки.
  • В окремому посуді збиваються яйця з цукром.
  • Яєчна суміш відправляється до тесту з манки.
  • Наприкінці в тісто втручається борошно і додається сода, гашене оцтом.
  • Готова маса викладається в чашу і випікається на режимі «Випічка» 65 хвилин.
Дивіться також:  Рецепт бісквіта, який завжди виходить

Повітряний і розсипчастий маннік на кефірі з какао

Шоколадний манник з дивними смаковими якостями прикрасить будь-який стіл.

Щоб вразити гостей красивою і смачною випічкою будуть потрібні:

  • манна крупа – 160 г;
  • кефір – 200 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 130 г;
  • какао – 60 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • ванільний цукор – 10 р.

При виконанні рецепта шоколадного пирога на основі манки:

  • Манка заливається кефіром і настоюється.
  • В окремому посуді збиваються жовтки, цукровий пісок і ванільний цукор.
  • Потім набрякла манка змішується з какао, розпушувачем жовтковою масою, в яку поступово вводяться білки.
  • Якщо тісто занадто рідке, в нього додається просеянная борошно до консистенції густої сметани.
  • Випікається маннік на режимі «Випічка» протягом 60-70 хвилин.

Таким чином, на основі манної крупи можна створити ніжний, повітряний пиріг, який сподобається всім мешканцям і гостям. А за допомогою мультиварки процес створення солодкої випічки стає практично не помітний.