Манною кашею можна нагодувати не всіх. Багато назавжди виключили її з свого раціону. Зате від пирога на основі крупи ніхто не зможе відмовитися. Пропонуємо приготувати «Манник» на кефірі з яблуками.
Класичний «Манник» на кефірі з яблуками
У традиційному варіанті пиріг виходить м’яким і ароматним. Яблука ідеально доповнюють манну крупу, роблячи десерт дивним на смак.
Інгредієнти:
- яблуко – 3 шт.;
- яйце – 3 шт.;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- кефір – 110 мл;
- цукрова пудра – 2 ст. ложки;
- манка – 4 ст. ложки;
- цукор – 110 г;
- борошно – 110 р.
Приготування:
- У кефір насипати соду. Гасити не треба. Додати манку. Перемішати і відставити.
- Збити яєчний продукт. Насипати цукор. Перемішати, а потім збити. Насипати борошно. Перемішати. Піна осісти не має.
- Залити кефірну масу. Перемішати. Нарізати яблука і додати в підготовлену масу. Перемішати.
- Перелити у форму. Помістити в духову шафу. Запікати півгодини (180 градусів).
- Остудити, посипати пудрою.
Смачний і пишний десерт в мультиварці
В мультиварці легко приготувати пишний маннік на кефірі. Ласощі точно не підгорить, залишиться рум’яним і ароматним.
Інгредієнти:
- манка – 210 г;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- яблуко – 5 шт.;
- вершкове масло – 1 ч. ложка;
- кефір – 410 мл;
- яйце – 4 шт.;
- цукор – 160 р.
Приготування:
- Крупу залити кефіром. Насипати соду. Підсолодити. Перемішати. Відставити на півгодини.
- Очистити яблука. Натерти. Використовуйте для цього крупну тертку.
- Влити в яйця манну суміш. Перемішати. Помістити яблучну стружку. Перемішати.
- Промазати чашу маслом. Перемістити підготовлену масу. Накрити кришкою.
- Виставити режим «випічка». Таймер – годину.
З додаванням гарбуза
Оранжевий овоч наділяє пиріг красивим яскравим відтінком, яблуко – кислинкою, манна крупа – легкістю. Ласощі з гарбузом та яблуками – ідеальний варіант для недільного сніданку.
Інгредієнти:
- яйце — 2 шт.;
- гарбузова м’якоть – 1 склянка натертого;
- насіння соняшнику – 4 ст. ложки;
- яблука – 1 склянка натертого;
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- кефір – 1 склянка;
- кориця – на кінчику ножа;
- манка – 1 склянка;
- родзинки – 0,3 склянки;
- борошно 160 г;
- вершкове масло – 75 г;
- цукор – 0,5 гуртки.
Приготування:
- Натерти на крупній тертці м’якоть яблук і гарбуза. Яблука щільно в кружку не набивати, а гарбуз навпаки, утрамбувати сильніше.
- З’єднати дві стружки. Посипати цукром. Насипати розпушувач. Посипати корицею.
- Розтопити масло. З’єднати з яйцями. Перемішати. Додати родзинки. Посипати манкою. Залити кефіром. Перемішати. Настояти 7 хвилин.
- Засипати борошно. Розмішати.
- Залити у форму. Присипати насінням. Відправити запікатися. Буде потрібно близько півгодини і режим 185 градусів.
Дуже смачний «Манник» з сиром і яблуками
Підходить для всіх любителів сирною випічки. Ідеально підібраний склад робить десерт з чудовим смаковим якостям, а швидкість приготування – не замінимим помічником при раптовій появі гостей.
Інгредієнти:
- манка – 1 склянка;
- цукрова пудра – 12 м;
- борошно – 1 склянка;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- цукор – 1 склянка;
- яблуко – 220 г;
- кефір – 1 склянка;
- яйце – 1 шт.;
- сир – 75 р.
Приготування:
- Перемішати цукровий пісок з манною крупою. Влити кефір. Перемішати і відставити на півгодини.
- Додати сирну масу, всипати борошно. Влити яйце і з’єднати з содою. Перемішати.
- Очищені яблука нарізати часточками. Викласти на дно форми. Залити тісто.
- Відправити запікатися на півгодини. Режим духовий печі 185 градусів.
Готуємо без яєць
Якщо ви належите до любителів «Лепешняку», але у вас несподівано закінчились яйця, то зневірятися не варто. Пропонуємо чудовий рецепт, який не вимагає додавання яєць. Завжди і у всіх виходить пишним і ароматним.
Інгредієнти:
- ванілін – 1 г;
- кефір – 550 мл;
- яблуко – 2 шт.;
- манна крупа – 420 г;
- розпушувач – пакетик;
- вершкове масло – 110 г;
- цукор – 150 р.
Приготування:
- В манну крупу налити кефірний продукт. Залишити набухати. Знадобиться приблизно півгодини. Манка повністю вбере в себе рідину і маса збільшиться в об’ємі.
- Насипати цукор. Додати ванілін. Посипати розпушувачем і залити розтопленим маслом. Розмішати.
- Порізати яблука і помістити у форму. Залити тестом.
- Запікати 45 хвилин. Духова піч буде потрібно розігрітій (180 градусів).
Розсипчасте частування з борошном
Структура страва виходить розсипчастою з легкої яблучної кислинкою. Для приготування рекомендується використовувати «Антонівку».
Інгредієнти:
- цукор – 1 склянка;
- манна крупа – 1 склянка;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- кефір – 1 склянка;
- вершкове масло – 60 г м’якого;
- яйце велике – 2 шт.;
- яблуко «Антонівка» – 3 шт.
Приготування:
- Головна умова успішного лепешняку – це набрякла крупа. Насамперед необхідно залити крупу кефіром і залишити для набухання. Потрібно приблизно 35 хвилин.
- У підготовлену масу насипати цукровий пісок. Додати масло. Присипати содою. Влити яйця і розмішати.
- Порубати яйця. Шкірку краще зняти, тоді вийде консистенція більш однорідна. Викласти на дно форми.
- Залити тестом. Запікати півгодини.
- Режим духовий печі 180 градусів.
Рецепт приготування з шоколадом
Для різноманітності спробуйте приготувати шоколадної ласощі з дивовижними яблуками – карамелизованными.
Інгредієнти:
- яблуко – 3 шт.;
- какао – 25 г;
- вершкове масло – 55 г;
- сода – 1 ч. ложка;
- цукор – 0,4 склянки для карамелі;
- кефір – 240 мл;
- манка – 210 г;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 150 р.
Приготування:
- Какао насипати в манку. Перемішати. Підсолодити. Насипати соду. Влити кефір з яйцями. Перемішати. Відставити для набухання.
- У сотейник помістити масло. Додати яблучні дольки. Присипати цукром і томити 12 хвилин. Перемістити у форму.
- Викласти підготовлене тісто. Прибрати запікатися на 27 хвилин. Режим 180 градусів.
Будь-яку випічку із запропонованих рецептів можна урізноманітнити:
- залити поверхню шоколадом;
- посипати цукровою пудрою;
- прикрасити дробленными горіхами або цукатами;
- покрити білковою або цукровою глазур’ю.
Включайте свою фантазію і створюйте власні кулінарні шедеври.