Манник на кефірі з яблуками – 7 покрокових рецептів дуже смачного і пишного

Манною кашею можна нагодувати не всіх. Багато назавжди виключили її з свого раціону. Зате від пирога на основі крупи ніхто не зможе відмовитися. Пропонуємо приготувати «Манник» на кефірі з яблуками.

Класичний «Манник» на кефірі з яблуками

У традиційному варіанті пиріг виходить м’яким і ароматним. Яблука ідеально доповнюють манну крупу, роблячи десерт дивним на смак.

Інгредієнти:

  • яблуко – 3 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • кефір – 110 мл;
  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;
  • манка – 4 ст. ложки;
  • цукор – 110 г;
  • борошно – 110 р.

Приготування:

  • У кефір насипати соду. Гасити не треба. Додати манку. Перемішати і відставити.
  • Збити яєчний продукт. Насипати цукор. Перемішати, а потім збити. Насипати борошно. Перемішати. Піна осісти не має.
  • Залити кефірну масу. Перемішати. Нарізати яблука і додати в підготовлену масу. Перемішати.
  • Перелити у форму. Помістити в духову шафу. Запікати півгодини (180 градусів).
  • Остудити, посипати пудрою.

Смачний і пишний десерт в мультиварці

В мультиварці легко приготувати пишний маннік на кефірі. Ласощі точно не підгорить, залишиться рум’яним і ароматним.

Інгредієнти:

  • манка – 210 г;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • яблуко – 5 шт.;
  • вершкове масло – 1 ч. ложка;
  • кефір – 410 мл;
  • яйце – 4 шт.;
  • цукор – 160 р.

Приготування:

  • Крупу залити кефіром. Насипати соду. Підсолодити. Перемішати. Відставити на півгодини.
  • Очистити яблука. Натерти. Використовуйте для цього крупну тертку.
  • Влити в яйця манну суміш. Перемішати. Помістити яблучну стружку. Перемішати.
  • Промазати чашу маслом. Перемістити підготовлену масу. Накрити кришкою.
  • Виставити режим «випічка». Таймер – годину.

З додаванням гарбуза

Оранжевий овоч наділяє пиріг красивим яскравим відтінком, яблуко – кислинкою, манна крупа – легкістю. Ласощі з гарбузом та яблуками – ідеальний варіант для недільного сніданку.

Дивіться також:  Булочки на швидку руку – 8 швидких і смачних рецептів

Інгредієнти:

  • яйце — 2 шт.;
  • гарбузова м’якоть – 1 склянка натертого;
  • насіння соняшнику – 4 ст. ложки;
  • яблука – 1 склянка натертого;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • кефір – 1 склянка;
  • кориця – на кінчику ножа;
  • манка – 1 склянка;
  • родзинки – 0,3 склянки;
  • борошно 160 г;
  • вершкове масло – 75 г;
  • цукор – 0,5 гуртки.

Приготування:

  • Натерти на крупній тертці м’якоть яблук і гарбуза. Яблука щільно в кружку не набивати, а гарбуз навпаки, утрамбувати сильніше.
  • З’єднати дві стружки. Посипати цукром. Насипати розпушувач. Посипати корицею.
  • Розтопити масло. З’єднати з яйцями. Перемішати. Додати родзинки. Посипати манкою. Залити кефіром. Перемішати. Настояти 7 хвилин.
  • Засипати борошно. Розмішати.
  • Залити у форму. Присипати насінням. Відправити запікатися. Буде потрібно близько півгодини і режим 185 градусів.

Дуже смачний «Манник» з сиром і яблуками

Підходить для всіх любителів сирною випічки. Ідеально підібраний склад робить десерт з чудовим смаковим якостям, а швидкість приготування – не замінимим помічником при раптовій появі гостей.

Інгредієнти:

  • манка – 1 склянка;
  • цукрова пудра – 12 м;
  • борошно – 1 склянка;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 1 склянка;
  • яблуко – 220 г;
  • кефір – 1 склянка;
  • яйце – 1 шт.;
  • сир – 75 р.

Приготування:

  • Перемішати цукровий пісок з манною крупою. Влити кефір. Перемішати і відставити на півгодини.
  • Додати сирну масу, всипати борошно. Влити яйце і з’єднати з содою. Перемішати.
  • Очищені яблука нарізати часточками. Викласти на дно форми. Залити тісто.
  • Відправити запікатися на півгодини. Режим духовий печі 185 градусів.

Готуємо без яєць

Якщо ви належите до любителів «Лепешняку», але у вас несподівано закінчились яйця, то зневірятися не варто. Пропонуємо чудовий рецепт, який не вимагає додавання яєць. Завжди і у всіх виходить пишним і ароматним.

Дивіться також:  Пишні оладки на кефірі – 10 рецептів

Інгредієнти:

  • ванілін – 1 г;
  • кефір – 550 мл;
  • яблуко – 2 шт.;
  • манна крупа – 420 г;
  • розпушувач – пакетик;
  • вершкове масло – 110 г;
  • цукор – 150 р.

Приготування:

  • В манну крупу налити кефірний продукт. Залишити набухати. Знадобиться приблизно півгодини. Манка повністю вбере в себе рідину і маса збільшиться в об’ємі.
  • Насипати цукор. Додати ванілін. Посипати розпушувачем і залити розтопленим маслом. Розмішати.
  • Порізати яблука і помістити у форму. Залити тестом.
  • Запікати 45 хвилин. Духова піч буде потрібно розігрітій (180 градусів).

Розсипчасте частування з борошном

Структура страва виходить розсипчастою з легкої яблучної кислинкою. Для приготування рекомендується використовувати «Антонівку».

Інгредієнти:

  • цукор – 1 склянка;
  • манна крупа – 1 склянка;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • кефір – 1 склянка;
  • вершкове масло – 60 г м’якого;
  • яйце велике – 2 шт.;
  • яблуко «Антонівка» – 3 шт.

Приготування:

  • Головна умова успішного лепешняку – це набрякла крупа. Насамперед необхідно залити крупу кефіром і залишити для набухання. Потрібно приблизно 35 хвилин.
  • У підготовлену масу насипати цукровий пісок. Додати масло. Присипати содою. Влити яйця і розмішати.
  • Порубати яйця. Шкірку краще зняти, тоді вийде консистенція більш однорідна. Викласти на дно форми.
  • Залити тестом. Запікати півгодини.
  • Режим духовий печі 180 градусів.

Рецепт приготування з шоколадом

Для різноманітності спробуйте приготувати шоколадної ласощі з дивовижними яблуками – карамелизованными.

Інгредієнти:

  • яблуко – 3 шт.;
  • какао – 25 г;
  • вершкове масло – 55 г;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • цукор – 0,4 склянки для карамелі;
  • кефір – 240 мл;
  • манка – 210 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 150 р.

Приготування:

  • Какао насипати в манку. Перемішати. Підсолодити. Насипати соду. Влити кефір з яйцями. Перемішати. Відставити для набухання.
  • У сотейник помістити масло. Додати яблучні дольки. Присипати цукром і томити 12 хвилин. Перемістити у форму.
  • Викласти підготовлене тісто. Прибрати запікатися на 27 хвилин. Режим 180 градусів.
Дивіться також:  Оладки на дріжджах – 9 рецептів приготування

Будь-яку випічку із запропонованих рецептів можна урізноманітнити:

  • залити поверхню шоколадом;
  • посипати цукровою пудрою;
  • прикрасити дробленными горіхами або цукатами;
  • покрити білковою або цукровою глазур’ю.

Включайте свою фантазію і створюйте власні кулінарні шедеври.

Прокрутка до верху