Для того щоб швидко приготувати смачну випічку до сніданку зовсім не обов’язково запасатися купою інгредієнтів і витрачати багато часу, адже можна зробити манник в мікрохвильовці.
Класичний манник в мікрохвильовці на кефірі
Манник на кефірі по цьому рецепту вважається традиційним і на нього витратити не більше 30 хвилин.
Необхідні інгредієнти:
• ложечка розпушувача;
• 100 г вершкового масла;
• одне яйце;
• манка, цукор, кефір, борошно – по 130 грам;
• ванілін за смаком.
Процес приготування:
1. Кефір потрібно трохи нагріти, щоб він став теплим, залити їм манну крупу, добре перемішати і залишити на 20 хвилин.
2. Масло ріжемо на шматки, розтоплюємо в мікрохвильовці, змішуємо з цукром. Яйце трохи збиваємо виделкою, і всі ці продукти відправляємо до манки з кефіром.
3. Засипаємо туди залишилися сухі продукти, ретельно розмішуємо до однорідності і переливаємо в форму, яка підходить для мікрохвильової печі.
4. Включаємо потужність 600 Вт і готуємо пиріг шість хвилин.
Пісний рецепт приготування
Пісний манник ідеально підходить для тих, хто дотримується посту або ж віддає перевагу вегетаріанським стравам.
Необхідні інгредієнти:
• щіпка соди і солі;
• стакан манки, цукор і вода;
• ванілін за смаком;
• п’ять ложок рослинного масла;
• половина склянки борошна.
Процес приготування:
1. Готуємо ємність, поміщаємо в неї всі сухі продукти зі списку, крім борошна і соди, потім вливаємо олію і перемішуємо.
2. Додаємо воду, злегка підігріту, і даємо масі постояти приблизно 60 хвилин.
3. За цей період часу кладемо борошно з содою, вимішуємо до однорідної досить густого стану.
4. Відправляємо в мікрохвильову піч на 6-8 хвилин при цьому рівень потужності повинен бути в 600 Вт.
Готуємо на молоці
Якщо вдома раптом не виявилося кефіру це не означає, що доведеться відмовити собі в десерті, адже завжди можна зробити маннік на молоці.
Для страви потрібно:
• 50 грам вершкового масла;
• три яйця;
• ложечка соди;
• по 200 грам цукру, манки і молока.
Процес приготування:
1. Трохи розігрійте молоко, воно повинно бути теплим, але не гарячим. Влийте його до манки, перемішайте і залиште хоча б на 20 хвилин, щоб крупа змогла збільшитися в розмірі.
2. Масло наріжте на шматки і трохи розтопіть.
3. З’єднайте всі компоненти страви між собою, вилийте їх в ємність, яка підходить для мікрохвильової печі, і готуйте пиріг не більше восьми хвилин, включивши потужність 600 Вт.
Манник в мікрохвильовці за 6 хвилин
Найшвидший спосіб отримати смачну випічку. Ідеальний варіант для сніданку на швидку руку.
Необхідні інгредієнти:
• яйце;
• по половині склянки борошна, манки, цукру і кефіру;
• щіпка соди;
• близько 100 грам вершкового масла.
Процес приготування:
1. Для початку змішайте кефір з манкою і залиште на деякий час для того, щоб крупа набухла і збільшилася.
2. Потім додайте до цієї маси всі інші складові. При цьому масло потрібно трохи розтопити, а борошно кладеться в саму останню чергу.
3. Добре вимішайте до однорідності, помістіть в скляну або силіконову форму. І готуйте всього шість хвилин на 700 Вт в мікрохвильовці.
Розсипчастий пиріг на сметані
Для десерту знадобиться:
• 100 грам вершкового масла і стільки ж цукру;
• ложечка розпушувача;
• по 130 грам борошна, сметани і манки;
• одне яйце.
Процес приготування:
1. Засипаємо вказану кількість манки в ємність, яка підходить для мікрохвильової печі. Заливаємо її сметаною, перемішуємо і залишаємо на деякий час для набухання.
2. Вершкове масло розтоплюємо, це можна зробити на плиті або в мікрохвильовій печі. Змішуємо його з цукром, додаємо всі інгредієнти, що залишилися, за списком і збиваємо масу протягом трьох хвилин.
3. З’єднуємо між собою обидві суміші і ставимо в мікрохвильовку не більше ніж на 6-8 хвилин. Готовність пирога перевірити виделкою або зубочисткою. Дуже важливо не перетримати його інакше він вийде сухуватим.
З бананами
Виявилося, що манка з бананами дуже добре поєднується і така випічка виходить смачною і насиченою.
Необхідні інгредієнти:
• ванілін за смаком;
• ложечка розпушувача;
• яйце;
• один банан;
• 100 г вершкового масла;
• кефір, цукор, манка і борошно – по половині склянки.
Процес приготування:
1. Зовсім трохи прогрійте кефір, змішайте його з манною крупою і залиште на 20 хвилин.
2. Вершкове масло розтопіть будь-яким зручним способом, з’єднайте з цукром, ваніліном, потім з яйцем, борошном і розпушувачем.
3. Туди ж відправте манку, яка вже досить набухла, і дуже добре вимішайте отриману суміш, щоб всі компоненти розподілилися рівномірно.
4. Візьміть форму, яка допустима для використання в мікрохвильовій печі, влийте в неї половину від загальної кількості тесту, а потім викладіть шар з гуртків банана. Його, звичайно, заздалегідь потрібно нарізати на не дуже товсті скибочки.
5. Фруктовий шар заливаємо тістом, що залишилося, вирівнюємо його і доводимо до готовності ласощі протягом шести хвилин в мікрохвильовці. Обов’язково перевірте потужність приладу, вона повинна бути на 600-700 Вт.
Швидкий манник з яблуками
Для страви потрібно:
• 200 грам сметани;
• ложечка соди;
• по одній склянці цукру, манки, борошна.
• три яйця;
• два яблука.
Процес приготування:
1. Манку помістіть в миску, залийте її сметаною, перемішайте і дайте постояти приблизно 30 хвилин.
2. Вміст яєць з’єднайте з цукром, і добре збийте міксером або віночком.
3. До цієї маси додати манку зі сметаною, а потім борошно з содою або розпушувачем.
4. Доведіть суміш до однорідності. Збивати її не потрібно, достатньо просто добре перешкодити.
5. Яблука очистіть від шкірки, виріжте тверду середину і наріжте на тонкі скибочки, змішайте з тістом.
6. Перелийте його в відповідну форму, так щоб вона була заповнена трохи більше ніж на половину і тримайте в мікрохвильовій печі близько шести хвилин на потужності 600 Вт. За бажанням можна покласти трохи ваніліну або кориці, такі прянощі добре поєднуються з яблуками.