Манник з гарбузом – 8 рецептів смачного приготування вдома

Манник з гарбузом – досить незвичайне блюдо, яке рідко хто готує. А адже така випічка виходить смачною і може стати відмінним сніданком для всієї родини.

Манник з гарбузом – простий і швидкий рецепт

Це базовий рецепт пирога, де основним інгредієнтом виступає гарбуз. Особливо залишаться задоволені результатом такого кулінарного експерименту цінителі східних солодощів.

Необхідні продукти:

  • близько 400 грам гарбуза;
  • 250 мл молока;
  • 5 грам розпушувача;
  • 150 грам цукру;
  • стакан манки.

Процес приготування:

  • Подрібніть гарбуз з допомогою терки. В результаті у вас повинно вийти дві склянки солодкої м’якоті.
  • У глибокий посуд викладаємо всі інгредієнти: гарбуз, молоко, цукор, розпушувач і манку.
  • Бажано заздалегідь включити духовку розігріти до 200 градусів і підготувати форму для випікання. Важливо дуже швидко перекласти тісто, щоб манка не встигла набрякнути, інакше пиріг вийде твердоватым.
  • Доводимо випічку до готовності протягом 50 хвилин.

На кефірі

Приготувати манник з гарбузом на кефірі – відмінний спосіб використовувати молочну продукцію вже з минулим терміном придатності. Така випічка, до речі, виходить м’яка і повітряна.



Необхідні продукти:

  • 200 мл кефіру;
  • два яйця;
  • маленька ложка соди;
  • 300 грам манки;
  • стакан цукрового піску;
  • близько 200 грам гарбуза.

Процес приготування:

  • У миску вбиваємо яйця, добре перемішуємо їх, а потім з’єднуємо з кефіром.
  • В іншій ємності потрібно змішати манку з цукровим піском. Отриману масу слід додати до яєць і всипати соду.
  • Туди ж кладемо подрібнену на терці гарбуз і залишаємо «тісто» на 40 хвилин.
  • За цей час включаємо розігріватися духовку, поставивши температуру на 190 градусів, і тримаємо в ній випічку близько 40 хвилин.

Манник з гарбузом і лимоном

Кажуть, що поєднання гарбуза і лимона дає чудовий смак. А це означає, що обов’язково варто скористатися цим простим, але вишуканим рецептом.

Дивіться також:  Капкейки — 13 рецептів в домашніх умовах

Необхідні продукти:

  • 250 мл свіжого кефіру;
  • дві ложки розпушувача;
  • один лимон;
  • пара яєць;
  • 400 г манки;
  • 250 г гарбуза;
  • чотири ложки борошна;
  • 150 г цукру.

Процес приготування:

  • З’єднуємо манку з кефіром і туди ж додаємо подрібнену будь-яким способом гарбуз.
  • В іншу ємність вбиваємо охолоджені яйця, розтираємо їх з цукровим піском і тертим лимоном.
  • Те, що вийшло, відправляємо в миску з манкою. Додаємо вказану кількість розпушувача і борошна, ретельно вимішуємо до отримання маси однорідної консистенції.
  • Готуємо смакоту в гарячій духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

В мультиварці

Манник в мультиварці виходить пишним, ароматним, а головне, не потрібно постійно спостерігати за процесом приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • сода на кінчику чайної ложки;
  • 300 грам гарбуза;
  • три ложки борошна;
  • 150 мл кефіру;
  • пара яєць;
  • 300 грам манки;
  • кориця за смаком;
  • 100 грам цукру.

Процес приготування:

  • Для початку готуємо гарбузове пюре. Для цього включимо мультиварку на режим «Випічка» і продержим в ній гарбуз близько 20 хвилин, після чого скористаємося блендером.
  • В окремому посуді змішуємо задану кількість манки зі свіжим кефіром і овочевим пюре.
  • В іншій ємності перебиваємо яйця з цукром і з’єднуємо обидві маси.
  • Кладемо в «тісто» корицю і даємо йому настоятися близько 30 хвилин.
  • Через це час, потрібно додати соду і борошно.
  • Отриману суміш виливаємо в чашу мультиварки і доводимо до готовності в режимі «Випічка», встановивши час роботи 65 хвилин.

Манник з гарбузом та яблуками

Випічка по цьому рецепту сподобається навіть тим, хто зовсім не любить гарбуз. Яблука зроблять пиріг більш контрастним і трохи схожим на шарлотку.

Необхідні продукти:

  • чотири яблука;
  • стакан манки;
  • приблизно 130 грам цукру;
  • 700 грам гарбуза;
  • чотири яйця;
  • третину склянки молока.
Дивіться також:  Торт без випічки з пряників – 4 рецепта: зі згущеним молоком, сметаною, бананами

Процес приготування:

  • Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на середні шматки і варимо близько 10 хвилин до м’якості. Потім переминаем в пюре.
  • Манку залити молоком, змішати з яйцями, злегка розмішати, викласти гарбузове пюре з цукром і замісити.
  • Підготуйте форму для запікання. На неї покладіть очищені і порізані на кубики яблука, а зверху залийте приготованим тестом.
  • Тримайте в розігрітій до 170 градусів духовій шафі 40 хвилин до повної готовності.

На сметані

Зробити цю випічку можна на будь-якому «молочку», але маннік на сметані виходить дуже розсипчастим.

Необхідні продукти:

  • 200 грам сметани;
  • стакан манки;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • три яйця;
  • 150 грам цукру і стільки ж борошна.

Процес приготування:

  • Манку заливаємо сметаною і залишаємо на деякий час, щоб крупа набухла.
  • Поки триває цей процес, яйця перебиваємо з цукром, змішуємо з борошном і содою. А коли манка настоїться, і викладаємо її.
  • Отриману масу добре вимішуємо (за бажанням можна додати корицю або сухофрукти) і прибираємо в духовку. Тримаємо пиріг приблизно 25 хвилин при температурі 200 градусів.

Дієтичний рецепт без яєць і борошна

Якщо дуже хочеться чогось солодкого, але дієта не дозволяє, то такий манник стане справжньою знахідкою.

Необхідні продукти:

  • 400 грам гарбуза;
  • 70 грам цукру;
  • щіпка соди;
  • склянка кефіру;
  • 350 грам манки.

Процес приготування:

  • Гарбуз подрібнюємо за допомогою терки і прибираємо в миску. Додаємо до овочевого пюре всі інші продукти.
  • Кефір заливаємо в останню чергу, щоб крупа не встигла розбухнути.
  • Добре все перемішуємо і доводимо до готовності в духовці. На це зазвичай іде 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Ніжна випічка з родзинками

Хороший рецепт випічки з родзинками, який можна замінити іншими сухофруктами.

Дивіться також:  Торт з вафельних коржів – 8 рецептів, як зробити закусочний торт зі згущеним молоком, кремом або консервами

Необхідні продукти:

  • 150 грам цукру;
  • 300 грам гарбуза і стільки ж борошна;
  • склянка кефіру;
  • 100 грам родзинок;
  • склянка манної крупи;
  • ложка соди;
  • півпачки масла.

Процес приготування:

  • Крупу заливаємо кефіром і даємо їй постояти 30 хвилин.
  • В цей час гарбуз очищаємо і перетворюємо її в невеликі квадратики (не більше сантиметра).
  • Трохи пізніше в манку додаємо соду, цукор і попередньо розтоплене масло.
  • До того, що вийшло, додаємо борошно, гарбуз і родзинки, добре все перемішуємо.
  • Повинна вийти густа суміш, яку слід перекласти в обрану форму для готування і витримати в розігрітій духовці не менше 60 хвилин при температурі 170 градусів.

Готовий пиріг дістаємо і даємо йому постояти ще хвилин п’ять. Випічку можна подавати до столу!

Прокрутка до верху