Соуси
Страва може подаватися з маслом або сметаною, а можна приготувати і спеціальний соус для мантів, який зробить їх ще більш смачними.
Томатний соус
Необхідні продукти:
- зелень свіжа;
- два помідора;
- солодкий перець;
- суміш мелених перців;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
- Помідори нарізаємо на дрібні шматочки, з’єднуємо з подрібненою зеленню і перцем.
- Додаємо шматочки часнику, присипаємо меленим перцем і перемішуємо. За смаком можна додати трохи томатної пасти.
Узбецький соус
Необхідні продукти:
- склянку кефіру або інший кисломолочний продукт;
- трохи солі і чорного перцю;
- два зубчики часнику, свіжа зелень.
Процес приготування:
- Часник дрібно нарізаємо або тиснемо, змішуємо з будь-яким кисломолочним продуктом (кефіром, кислим молоком або навіть йогуртом).
- Приправляємо сіллю і перцем за смаком, кладемо трохи нарізаної зелені і перемішуємо. Добре буде додати сюди дрібно посіченою кінзи.