Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування

Рецепти національних страв завжди привертають хороших господарок, хоча практично кожна сім’я з покоління в покоління передає свої способи приготування тих чи інших страв. Манти по узбецьки багато пробували в чайхані і відчули розрізняючи, яких чимало між автентичними рецептами і домашньої «ліпниною». Стаття допоможе урізноманітнити меню і відчути себе на цій азіатській кухні.

Манти по-узбецьки — справжній рецепт

Важко перерахувати всі відмінності, з якими ви зіштовхнетеся в процесі приготування. Розберемо все покроково.

Класичне тісто для мантів по-узбецьки

Слід підготувати наступні продукти:

  • вода кімнатної температури – 250 мл;
  • сіль – 1/3 ч. л.;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • борошно – 500 р.

Як відразу помітили, тісто для мантів буде замішуватися без яєць, але якщо у вас є побоювання з цього приводу, то можна додати 2 жовтки.

  • У воді розчинити повністю кухонну сіль і додати соняшникову олію.
  • Далі починаємо підсипати борошно пшеничне (для більшої вірності можна змішати в рівних пропорціях традиційну пекарську та грубого помелу). Її заздалегідь краще задовольни киснем, використовуючи сито.
  • Тісто має вийти дуже крутим, так як після відпочинку воно стане м’якше, що нам зовсім не потрібно. Можна, як в Узбекистані, в кінці замісу кілька разів вдарити ним по столу для еластичності. Залишаємо готову основу під серветкою на півгодини.

Секрети смачною і соковитою начинки

Азіатська кухня виключає використання свинини. Для «правильних» мантів краще купіть баранину. Але якщо є відторгнення до неї через запаху, то замініть її яловичиною.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м’яса;
  • 50 г жиру (краще курдюка);
  • 4 цибулини;
  • 0,5 ч. л. зіри;
  • сіль;
  • запашний перець.

Шматок баранини промиваємо водою, даємо стекти і збираємо зайву рідину паперовими рушниками. Зрізаємо сухожилля, плівку і дуже гострим ножем ріжемо разом з салом на дуже маленькі шматочки. Фарш готується без використання м’ясорубки.

Дивіться також:  Сухарики з часником в духовці – 4 рецепта приготування

Для зручності нарізки можна потримати м’ясо в морозилці деякий час.

Цибулю шаткуємо півкільцями і у окремої посуді, додавши сіль, трохи приминаем. Зсипаємо до баранині і вводимо в майже готовий фарш приправи і перець. Ретельно змішуємо всі інгредієнти і вуаля! — фарш готовий до використання.