Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування

Варіант з м’ясом і картоплею

Щоб урізноманітнити таке блюдо, досить доповнювати інгредієнтами його начинку. Так, дуже смачними виходять узбецькі манти, якщо у фарш просто нарізати дрібними кубиками почищену картоплю.

Щоб не було зайвої рідини, спочатку посоліть його в окремій тарілці, а потім злийте виділяється сік. Також в таку начинку часто додають посічену свіжу зелень. На кількість інгредієнтів, зазначених вище, достатньо 0,5 кг картоплі.

Узбецькі манти з гарбузом і цибулею

Часто в Узбекистані додають гарбуз до м’ясної начинки. Це не тільки додасть страві соковитості, але і додасть йому певний національний колорит.

Заздалегідь підготуйте для м’ясної начинки:

  • гарбузову м’якоть – 300 г;
  • баранину – 100 г;
  • курдючний жир – 30 г;
  • цибулину;
  • вершкове масло – 20 р.

Початок приготування така ж, як і раніше. Подрібнюємо ножем м’ясо з курдюком і таким же способом нарубаем очищену гарбузову м’якоть.

Відмінність полягає в тому, що цибуля в таку начинку необхідно пасерувати на вершковому маслі. Після цього залишається все змішати, підсолити і через кілька хвилин можна починати куховарити.

Такі рецепти мантів з м’ясом сподобається людям, які стежать за своєю фігурою, так як овоч практично не містить калорій.

Дивіться також:  Тісто на пельмені – 9 класичних рецептів
Прокрутка до верху