Варіант з м’ясом і картоплею
Щоб урізноманітнити таке блюдо, досить доповнювати інгредієнтами його начинку. Так, дуже смачними виходять узбецькі манти, якщо у фарш просто нарізати дрібними кубиками почищену картоплю.
Щоб не було зайвої рідини, спочатку посоліть його в окремій тарілці, а потім злийте виділяється сік. Також в таку начинку часто додають посічену свіжу зелень. На кількість інгредієнтів, зазначених вище, достатньо 0,5 кг картоплі.
Узбецькі манти з гарбузом і цибулею
Часто в Узбекистані додають гарбуз до м’ясної начинки. Це не тільки додасть страві соковитості, але і додасть йому певний національний колорит.
Заздалегідь підготуйте для м’ясної начинки:
- гарбузову м’якоть – 300 г;
- баранину – 100 г;
- курдючний жир – 30 г;
- цибулину;
- вершкове масло – 20 р.
Початок приготування така ж, як і раніше. Подрібнюємо ножем м’ясо з курдюком і таким же способом нарубаем очищену гарбузову м’якоть.
Відмінність полягає в тому, що цибуля в таку начинку необхідно пасерувати на вершковому маслі. Після цього залишається все змішати, підсолити і через кілька хвилин можна починати куховарити.
Такі рецепти мантів з м’ясом сподобається людям, які стежать за своєю фігурою, так як овоч практично не містить калорій.