Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування

Як приготувати в мультиварці

Коли у вас мало часу, а хочеться здивувати рідних вечерею, то спробуйте приготувати великий «ледачий мант» ханум, який надалі нарізати на порційні шматочки.

Використовуємо для тіста і фаршу продукти, зазначені для традиційного блюда. Єдиним бонусом буде додавання свіжої капусти. Її достатньо взяти близько 300 грам.

  • Білокачанну разом з ріпчастою цибулею (кількість якого зменшимо до 1 штуки) перед відправкою в начинку необхідно загасити на плиті і остудити.
  • Ділимо тісто на 4 частини і розкачуємо з допомогою качалки дуже тонкими коржами.
  • На першу викладаємо рівним шаром фарш, покриваємо його другий заготівлею, знову змащуємо її начинкою і все це пишність скручуємо рулетиком. Ретельно скріплюємо краю. Повторюємо з іншими частинами тесту.
  • У чашу мультиварки наливаємо 2 літри води і в режимі «Варка» доводимо її до кипіння. Ґрати, яка йде в наборі з гаджетом, змащуємо маслом і викладаємо ханум. Якщо входить, то можна варити відразу два. Міняємо режим на «Пароварка». На це піде приблизно стільки ж часу, скільки і для традиційних мантів.
Дивіться також:  Соус для курки – 7 рецептів
Прокрутка до верху