Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування

З цукром і курдючним салом

Цей рецепт може здатися незвичним так, як тут замість простого прісного тіста використовується дріжджовий варіант.

У тісто йде:

  • 0,5 кг борошна;
  • 30 г дріжджів;
  • 300 мл води;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі.

Для фаршу візьмемо:

  • 0,5 кг сала (курдючного);
  • 100 г цукрового піску.

Для подачі:

  • 300 мл бульйону;
  • 300 мл кислого молочного продукту (можна кефіру).

Тісто готуємо за всіма правилами.

  • Розводимо дріжджі у воді з цукром і сіллю. Додавши склянку борошна, чекаємо, коли опара підніметься. Після чого замішуємо колобок із залишками сухого компонента і даємо йому збільшитися в розмірі в 2 рази.
  • Для начинки досить подрібнити ножем сало і змішати його з цукром.
  • Готове тісто ділимо на потрібні шматочки. Кожен розкачуємо, викладаємо в середину фарш і скріплюємо нагорі. Викладаємо заготовки на решітку мантоварки і готуємо 40 хвилин.

Виклавши манти по тарілочках, поруч поставте соусниці, які налитий бульйон з кислим молоком.

На сковороді

Якщо на вашій кухні немає спеціальної каструлі з гратами, то можна скористатися простою сковорідкою з товстим дном.

Для цього налепленные вироби викладаємо в неї в один ряд, попередньо промаслив дно. Включаємо спочатку сильний вогонь і ставимо на нього посуд буквально на пару хвилин, тільки щоб розігріти.

Наливаємо один стакан гарячої води, а коли вона закипить, зменшуємо полум’я і закриваємо сковороду щільно кришкою. Час приготування залежить від начинки і розмірів шматочків м’яса. Наприклад, для гарбузових достатньо і 20 хвилин.

Традиційний соус до манта

Парові «великі пельмені» у всіх країнах подають по-різному. Але в Узбекистані прийнято готувати окремо соус для мантів. Один з них вже був описаний в рецепті з цукром і курдюком. Але можна приготувати і інший варіант, який популярний в цій країні.

Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл – 16 варіантів та ідей

Приготуйте:

  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 6 ст. л. томатної пасти;
  • 6 зубків часнику;
  • свіжа зелень;
  • 1 цибулина;
  • 2 ч. л. оцту.

Почнемо з лука, який поріжемо тонкими півкільцями і замаринуем в глибокій чаші в половині склянки води з оцтом. Залишимо на 15 хвилин і зіллємо рідина.

На сковороді розігріємо масло і скидаємо в нього рубаний часник. Як тільки він зарум’яниться, додаємо томатну пасту і столову ложку води. Доводимо до кипіння і охолодити. У чашці змішуємо подрібнену зелень, масу зі сковороди і мариновану цибулю.

Прокрутка до верху