При слові манти приходить спогад про соковитому, ароматне, м’ясній страві у тоненькому тесті. Цей азіатський варіант пельменів знайомий практично кожному, викликає апетит і бажання спробувати. З допомогою мультиварки можна приготувати манти просто і швидко.
Як приготувати класичні манти в мультиварці на пару
Процес виготовлення здається тривалим і трудомістким.
Ділиться на кілька етапів:
- заміс тіста;
- приготування м’ясної начинки;
- відварювання на парі.
Мультиварка — добрий помічник у приготуванні соковитих мантів. А будь-який з етапів приготування простий, якщо правильно підготуватися і знайти ідеальний рецепт.
Приготування тіста — важливий етап. Тісто для смачних мантів особливе: гнучке і міцне. Воно повинно тримати сік, не порватися в процесі виготовлення.
Щоб приготувати таке тісто знадобляться:
- просеянная борошно — 4 ст. без гірки;
- кип’ячена вода — 1 повний ст.;
- сире яйце — 1 шт.;
- сіль — 2 ч. л.
Послідовність дій при замісі тесту важлива не менше, ніж пропорції продуктів. Спочатку приготувати яєчну суміш, посолити.
Висипати гіркою 2 ст. борошна, центр влити підготовлену суміш. Акуратно вмішувати борошно від країв до центру. Борошно додавати порціями, добре вмішуючи в тісто. Коли воно стане однорідним, податливим, перестане прилипати, можна гарненько його пром’яти.
Скачати в кулю, загорнути його в плівку і залишити відпочити на 40 хвилин.
Різні моделі мультиварок відмінно справляються з приготуванням смачних мантів.
Redmond (Редмонд)
Для приготування мантів з допомогою мультиварки Редмонд знадобиться два види м’ясного фаршу (яловичий і свинячий), цибулина, тісто.
Цибулю нарізати і перемішати з фаршем. Гарненько присолити, додати перцю і пряних трав. Сформувати манти.
У каструлю вилити 1 л гарячої води. Змастити форму маслом. Включити мультиварку на режим пар/суп/паста на 40 хвилин.
Через належний час з мультиварки можна діставати ароматні манти.
Polaris (Поларіс)
Спосіб приготування мантів з баранини в мультиварці Поларіс дуже простий. Крім самих мантів в Поларисе виходить чудовий соус до них.
Інгредієнти для мантів:
- баранина — 500 г;
- курдючний жир — 100 г (можна замінити салом);
- цибуля — 2 великі головки;
- спеції.
Спочатку м’ясо, жир (або сало), цибулю дрібно нарізати. Перемішати, додати сіль, спеції.
Для того щоб вийшли манти середнього розміру бажано розгортати вироби розміром 8 — 10 див.
У каструлю налити гарячу воду, кинути лавровий лист і горошини перцю.
У Поларисе є програма «Варка на пару». Час приготування однієї порції — 25 хвилин.
Соус для мантів в 3 кроки:
- Дрібно нарізану ріпчасту цибулю готувати в олії в режимі «Смаження» 3-5 хвилин.
- Додати часточки помідорів, сіль, перець, кріп і включити режим «Гасіння» на 15 хвилин.
- Перекласти в блендер і збити з додаванням базиліка.
Соус буде готовий через 20 хвилин. Він дуже доповнює смак мантів.
Philips (Філіпс)
В мультиварці Філіпс можна зробити манти з вегетаріанським рецептом. Основою буде картопля.
Знадобиться кілька інгредієнтів:
- картопля — 500 г;
- цибуля — 3 великі головки;
- селянське масло — 50 г;
- спеції.
Почистити картоплю і трохи потримати у воді. Дрібно нарізати картоплю і цибулю. Додати сіль і спеції. В сочень, крім картопляної начинки покласти по шматочку масла.
В мультиварці Філіпс є режим Варіння на пару», і він більше всього підходить для приготування. Через 30 хвилин вийдуть манти з картоплею. Смачніше всього їх є з соусом із сметани і кропу.
Moulinex (Мулинекс)
Манти з беконом, картоплею можна зробити в мультиварці Мулинекс буквально за 15 хвилин. Для начинки знадобляться бекон (копчений в смужках), свіжий картопля, цибуля. Нашаткувати картоплю, змішати з беконом і цибулею. Викласти начинку і міцно скріпити.
Налити гарячу воду, манти помістити в кошик-пароварку і вибрати режим «Швидке приготування» — на 15 хвилин.
Для подачі змішати сметану і соєвий соус.
Panasonic (Панасонік)
Класичні манти в мультиварці Панасонік будуть смачними і соковитими, якщо при подачі додати секретний інгредієнт.
Для приготування знадобиться:
- свинина — половина кілограма (м’ясо з прошарками сала);
- цибуля — стільки ж скільки м’яса;
- спеції.
Шматок м’яса покласти в морозилку на 20 хвилин. Таке м’ясо легше дрібно нарізати, ніж просто охолоджене. До м’яса додати нашатковану цибулю, спеції і сіль.
Манти на пару приготуються за 40 хвилин.
Секретним інгредієнтом буде шинка з смаженою цибулею. Манти перекласти на блюдо і подати зі сметаною і секретним інгредієнтом.
Ледачі манти
Якщо на приготування обіду зовсім мало часу, можна скористатися цікавою модифікацією звичайного рецепту і зробити манти ледачі.
Тісто готується як зазвичай. Начинка так само готується з жирного м’яса, цибулі і спецій.
Можливо, варто дрібніше різати цибулю і м’ясо. А може і скористатися м’ясорубкою.
Тісто розкочується в пласт як на піцу. Начинка розкладається тонким шаром на всю поверхню тіста.
Всю цю красу треба загорнути в акуратний рулет, змастити олією і помістити в кошик для приготування на пару.
Час приготування залежить від моделі мультиварки і займе в середньому 30 хвилин.
Після сигналу про закінчення готування, дістати готовий рулет і знову змастити його олією.
Перед подачею нарізати на порції і подавати зі сметаною і зеленню.
Оскільки в цьому рецепті не потрібно ліпити багато окремих виробів, загальний час приготування зменшується вдвічі.
Як готувати заморожені манти
Бувають ситуації, коли часу на приготування вкрай мало. У такому разі виручають заморожені вироби.
Заморожені манти в мультиварці готувати дуже просто. Досить додати воду і виставити режим пароварки.
Помістити заморожені манти на решітку і поставити на 40 хвилин.
У підсумку виходить дуже смачна страва без витрат сил і часу.
Приготування класичних мантів процес цікавий і не складний. В залежності від бажання і можливостей можна використовувати будь-який спосіб приготування. Важливо, що який би варіант не був обраний, мультиварка допоможе отримати ідеальний результат.
А саме: смачні, соковиті, ароматні манти.