Манти з гарбузом — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Чого тільки не приготуєш з гарбузом! Але робили ви хоч раз з гарбузом манти? Ні? Тоді обов’язково випробуйте один із запропонованих нижче рецептів.

Манти з гарбузом — самий простий рецепт

Варіант приготування з мінімумом інгредієнтів. Його можна назвати навіть вегетаріанським.

Інгредієнти для страви на півкіло гарбуза:

  • приблизно стільки звичайного тесту;
  • близько 40 грам вершкового жирного масла;
  • будь-які приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, подрібнюємо на маленькі кубики і присипаємо будь-якими обраними приправами.
  • Тісто ділимо на невеликі шматочки і розгортаємо їх в тонкі кухлі.
  • В середину заготовок викладаємо начинку з гарбуза і по шматочку масла.
  • Ретельно з’єднуємо краю, виліплені манти.
  • Варимо заготовки в спеціальній ємності для мантів. Так як нудитися вони будуть на пару, то їм знадобиться близько 35 хвилин для досягнення повної готовності.

Готуємо з додаванням м’яса

Звичайні манти пробували все, а ось манти з гарбузом і м’ясом навряд чи часті гості на вашому столі. А даремно, адже це блюдо виходить дуже смачним.

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • 800 грам будь-якого м’яса;
  • дві цибулина;
  • близько 700 грам тіста;
  • спеції на свій розсуд.

Процес приготування:

  • Зазвичай в якості м’яса беруть баранину, але можна використати будь-яке інше. Нарізаємо вибраний продукт на невеликі шматочки.
  • Ножем подрібнюємо цибулю і так само чинимо з очищеної гарбуза.
  • Всі нарізані інгредієнти з’єднуємо, приправляємо спеціями і добре перемішуємо.
  • Тісто спочатку ділимо на невеликі кульки, а потім перетворюємо їх в плоскі кружечки середнього розміру.
  • Наповнюємо середину підготовленою начинкою, защипуємо краї тіста так, щоб вийшла традиційна форма мантів.
  • Викладаємо заготовки на решітку мантоварки на деякій відстані один від одного і готуємо на пару близько 45 хвилин. Якщо посолити воду, то час скоротитися до 35 хвилин.
Дивіться також:  Що приготувати з курячого філе? 13 рецептів приготування

Пісні гарбузово-картопляні манти

Виявляється, є манти можна і під час посту. Головне, щоб тісто було без яєць і масла.

Необхідні продукти:

  • 500 грам пісного тіста;
  • приправи за бажанням;
  • дві цибулини;
  • 300 грам гарбуза;
  • три картоплі.

Процес приготування:

  • Цибулю нарізаємо на кубики картоплю і подрібнюємо. Зверніть увагу, що за обсягом цибулі повинно вийти більше ніж картоплі, щоб смак був, таким як треба.
  • Гарбуз очищаємо, прибираємо насіння, перетворюємо її в кубики, з’єднуємо з іншими овочами, заправляємо спеціями і залишаємо на 15 хвилин, щоб маса просочилася.
  • Тісто ділимо на шматочки, розкачуємо їх у круглі пласти, всередину покласти начинку і формуємо манти, добре заліпивши краю.
  • Готуємо мантоварке або пароварці близько 35 хвилин.

По-узбецьки

Ще одна інтерпретація страви. Зазвичай манти по-узбецьки готуються з м’ясом, але можна спробувати зробити їх і з гарбузом.

Необхідні продукти:

  • 300 грам цибулі;
  • приправи на свій смак;
  • півкіло тесту;
  • 200 грам курдючного сала або масла вершкового;
  • близько 600 грам гарбуза.

Процес приготування:

  • Сало чи масло нарізаємо на маленькі шматочки, так само чинимо і з гарбуза, очищеної від шкірки. Подрібнюємо цибулю і все перемішуємо, добре заправивши спеціями.
  • Тісто ділимо на шматочки, розкачуємо їх в тонкі круглі пласти, наповнюємо начинкою і формуємо манти так, щоб краї були добре з’єднані.
  • Викладаємо на промазану маслом підставку мантоварки і готуємо близько 40 хвилин. Не забудьте залишити місце між заготівками, так як вони під час варіння збільшаться в розмірі.

З м’ясним фаршем

Манти з гарбузом з фаршем — дуже ситне блюдо, яке відмінно підійде для обіду або святкового застілля.

Необхідні продукти:

  • 350 грам фаршу;
  • 300 грам гарбуза;
  • різні приправи за смаком;
  • дві цибулини;
  • 700 грам тіста.
Дивіться також:  Баранина в мультиварці – 8 смачних рецептів

Процес приготування страви:

  • Фарш з’єднайте з дрібно нарізаною цибулею, але користуватися комбайном не рекомендується.
  • Гарбуз нарізаємо на кубики і з’єднуємо з підготовленим фаршем. Заправляємо масу будь-якими спеціями і травами по своєму смаку.
  • З тіста робимо багато тонких кружечків середнього розміру, наповнюємо їх начинкою і ретельно скріплюємо.
  • Готувати манти потрібно на пару протягом 35-40 хвилин, після чого пора подавати їх з маслом і січеною зеленню.

Манти з гарбузом і салом — ситно і смачно

Рецепт по достоїнству оцінять ті, хто любить сало. Хоч на перший погляд поєднання виглядає не дуже апетитно, це зовсім не означає, що страва буде несмачним.

Для приготування знадобиться:

  • 100 грам сала;
  • різні приправи;
  • 400 грам гарбуза;
  • 150 грамів цибулі;
  • близько 600 грам тіста.

Процес приготування страви:

  • Цибулю і гарбуз очищаємо, промиваємо і подрібнюємо за допомогою терки.
  • Сало потрібно пропустити через м’ясорубку або ж скористатися блендером. Додати до овочів, приправити спеціями і перемішати до однорідності.
  • Тісто ділимо на частини, вирізаємо гуртки або квадратики, викладаємо в них підготовлену начинку і ретельно з’єднуємо краю, формую манти.
  • Готувати їх потрібно на пару будь-яким зручним способом протягом 40 хвилин, розмістивши заготовки на деякій відстані один від одного.

В мультиварці

Оскільки правильно приготувати манти на плиті досить важко, а спеціальні прилади є далеко не у всіх, то цілком можна скористатися мультиварка.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • гарбуза близько 250 грамів;
  • різні спеції;
  • приблизно 500 грам тіста.

Процес приготування:

  • Готуємо начинку. Спочатку чистимо гарбуз, прибираємо все зайве, ріжемо її на кубики і з’єднуємо з подрібненою цибулею. Додаємо приправи за смаком і перемішуємо.
  • Розкачуємо тісто в тонкий пласт, ділимо на квадрати і наповнюємо їх невеликою кількістю начинки. Міцно з’єднуємо краї, щоб вони не відкрилися під час приготування.
  • Викладаємо заготовки на спеціальну сітку для готування на пару, включаємо прилад в режим «Варка на пару» і ставимо час на 40 хвилин. Подаємо готову страву зі сметаною і маслом.
Дивіться також:  В’ялене м’ясо – 6 рецептів в домашніх умовах

Варіанти тесту для мантів з гарбузом

Є багато варіантів тесту, яке підійде для цієї страви. Розглянемо найкращі рецепти.

Класичний

Необхідні продукти:

  • близько 400 грам борошна;
  • склянку теплої води;
  • яйце і ложечка солі.

Процес приготування:

  • У глибоку миску всипаємо борошно і в саму середину спочатку вбиваємо яйце, а потім вливаємо воду. Тісто приправляємо сіллю і починаємо ретельно вимішувати.
  • Робимо це не менше п’яти хвилин так, щоб воно вийшло однорідним і «крутим».

Пісне

Простий рецепт, який вважається універсальним і підійде до будь-якої начинки, навіть якщо ви вирішите з’єднати гарбуз з чимось ще.

Необхідні продукти:

  • дві ложки масла рослинного;
  • сіль за смаком;
  • близько 130 мілілітрів води;
  • приблизно 400 грам борошна.

Процес приготування:

  • У глибоку миску спочатку викладаємо борошно, бажано попередньо просіяти або добре перешкодити виделкою. Це робиться для кращого результату.
  • Вливаємо до попередніх інгредієнтів злегка теплу воду, але тільки не холодну.
  • Додаємо вказану кількість рослинної олії і сіль на свій смак.
  • Все ретельно перемішуємо і мнемо масу, поки вона не стане однорідною, пружною, але в той же час м’якою і перестане липнути до шкіри.
  • Залишаємо приблизно на 40 хвилин, щоб вона настоялася. Бажано ємність трохи промазати рослинним маслом.

Після цього тісто цілком готове до використання.

Прокрутка до верху