М’ясо качки володіє специфічним смаком і незвичайним ароматом. Для приготування частіше використовується ціла тушка. Тому, щоб м’ясо вийшло ніжніше, соковитіше і смачніше, необхідно просочити його в маринаді для качки.
Класичний маринад для качки з лимоном
Важливо приготувати правильний маринад для качки перед запіканням в духовці. Тоді м’ясо вийде не тільки соковитим, але і м’яким.
Інгредієнти:
- качка – 2700 м;
- рослинна олія;
- мед – 3 ст. ложки;
- перець;
- лимонний сік – 3 ст. ложки;
- сіль;
- гірчиця – 3 ст. ложки;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- картопля.
Приготування:
- Цибульні півкільця смажити в олії. Тушку посолити і присипати перцем.
- Мед знадобиться рідкий. Цукровий компонент розтопити в мікрохвильовці, але не доводите до кипіння. Залити соком. Додати гірчицю. Розмішати.
- Отриманим маринадом натерти птицю. Відправити маринуватися на чотири години на холод.
- Нарізати цибулю і змішати з засмажкою. Підсолити і відправити в черевце качки. Запікати годину в духовій печі (195 градусів).
Маринуємо птицю у вині
Для приготування знадобиться спеціальна форма – гусятниця. Страва вийде оригінальним смаком і дуже ароматним.
Інгредієнти:
- качка – 1300 м;
- петрушка – 2 гілочки.
- вода – 240 мл;
- морква – 1 шт.;
- кріп – 2 гілочки;
- борошно – 2 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- чорний перець;
- часник – 4 зубки;
- прованські трави;
- вино – 450 мл;
- сіль.
Приготування:
- Нарізати птицю на шматки, які повинні мати порційний розмір. Промокнути паперовим рушником. Присипати перцем і підсолити. Розтерти. Залити вином і потримати три години.
- Розігріти сковороду. Масло не вливати. Помістити качині шматки (вино залишить, воно ще пригодиться). Потримати до появи скоринки красивого золотистого забарвлення.
- Овочі знадобляться великими шматками.
- Відправити в гусятницю засмажене м’ясо. Викласти овочі. Полити жиром зі сковорідки. Помістити часникові шматочки. Залити вином, в якому маринувалася качка. Додати воду. Підсолити. Накрити кришкою і тушкувати на мінімальному вогні три години.
Маринад для качки з гірчицею і медом
Щоб позбутися специфічного присмаку качиного м’яса, завжди маринуйте перед приготуванням. Маринад з гірчицею і медом допоможе зробити блюдо ніжніше і наситити чудовим ароматом.
Інгредієнти:
- вода – 240 мл;
- качка – 1 тушка;
- перець;
- мед – 2 ст. ложки;
- сіль;
- гірчиця – 2 ст. ложки.
Приготування:
- У мед помістити гірчицю. Розмішати. Посолити тушку. Посипати перцем і добре залити маринадом. Розтерти. Накрити харчовою плівкою і відставити на три години.
- Помістити на деко. Влити воду. Помістити в духову піч (195 градусів). На приготування їжі буде потрібно годину.
Рецепт приготування на основі меду
Цей рецепт особливо хороший для дикої качки.
Інгредієнти:
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- качка – 1950 р;
- перець;
- соєвий соус – 5 ст. ложок;
- сіль;
- мед – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Для початку обшпарити птицю окропом. Через чверть години повторити процедуру. Попередньо обробити тушку.
- У соус налити мед. Додати масло. Підсолити і підсипати перець. Перемішати.
- Отриманим маринадом обмазати птицю. Дати настоятися три години. Запікати в духовій шафі близько двох годин (190 градусів).
Натирати маринадом необхідно промиту і обов’язково просушену тушку. Якщо нанесете на мокру птицю, то вона не просочиться.
Класичний маринад для качки по-пекінськи
Справжня наука – це приготування качки по-пекінськи. Весь результат залежить від правильно приготовленого маринаду. Завдяки ідеальному маринування ви відчуєте смак соковитого, ароматного і ніжного м’яса.
Інгредієнти:
- соєвий соус – 4 ст. ложки;
- суміш спецій – 2 ч. ложки;
- імбир – 5 г кореня;
- кукурудзяний крохмаль – 1 ч. ложка;
- рисовий оцет – 4 ст. ложки;
- тепла вода – 65 мл;
- рисове вино – 165 мл;
- рідкий мед – 4 ст. ложки.
Приготування:
- В оцет влити вино і додати мед, який повинен бути рідким. Розмішати.
- Подрібнити корінь імбиру. Для цього скористайтесь теркою. Відправити в рідку суміш. Посипати спеціями. Перемішати.
- Закип’ятити і варити чверть години.
- Воду змішати з крохмалем. Розмішати. Якщо утворилися грудочки, позбутися від них допоможе блендер або віночок. Залити в проварений маринад. Розмішати. Маса повинна загуснути.
- Промазати постигла сумішшю тушку. Витримати півдоби в холодильнику.
- Запікати в рукаві. Режим 180 градусів.
Готуємо з додаванням соєвого соусу
Відмінний варіант маринаду з соєвим соусом і часником, завдяки якому святкове блюдо вийде особливо смачною.
Інгредієнти:
- качка – тушка;
- прянощі;
- яблуко – 5 шт.;
- сіль;
- мелений чорний перець – 1 ч. ложка;
- часник – 4 зубки;
- майонез – 3 ст. ложки;
- соєвий соус – 3 ст. ложки.
Приготування:
- У майонез влити соєвий соус. Посолити. Насипати прянощі і перець. Розмішати. Пропущений через прес часник додати в маринад. Перемішати.
- Промазати птицю. Відкласти на три години. Нашпигувати яблуками, які заздалегідь очистили.
- Потім запікати в духовій печі (190 градусів).
Маринад для качки з яблуками в духовці
Що може бути краще і ефектніше запеченої качки? Це вишукане блюдо підкорить всіх гостей і принесе задоволення смаку. Але щоб страву вийшло таким, як ви задумали, слід правильно приготувати маринад.
Інгредієнти:
- сіль – 2 ч. ложка;
- качка – 2350 м;
- базилік – 1 ч. ложка;
- яблуко – 3 шт.;
- чорний перець – 1 ч. ложка;
- апельсин – 1 шт.;
- паприка – 1 ч. ложка;
- лимон – 0,5 шт.;
- оливкова олія – 3 ст. ложки;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- Помістити в часниковий прес зубки. Видавити. Залити олією. Насипати базилік, перець і паприку. Розмішати. Влити сік з апельсина. Розмішати і настояти годину.
- Промиту птицю просушити і натерти маринадом. Настояти чотири години.
- Порізати яблука, збризнути соком з лимона і помістити в черевце. Відправити запікатися. Режим 170 градусів.
Апельсиновий маринад для качки
Качка в апельсиновому маринаді виходить особливо ароматною і створює атмосферу свята ще в процесі приготування, адже з перших хвилин запікання по квартирі розлітається дивовижний запах.
Інгредієнти:
- качка – 2100 м;
- перець;
- апельсин – 1 великий;
- сіль;
- гірчиця – 1 ст. ложка;
- мед – 3 ст. ложки рідкого;
- соєвий соус – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Віджати сік з апельсина. Влити гірчицю. Додати соус з медом.
- Тушку натерти перцем і сіллю. Помістити в пакет і залити маринадом. Зав’язати і потрясти.
- Просочити півдоби. Періодично перевертати.
- Запікати в духовій шафі. Режим 190 градусів.