Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів

Навіть самий досвідчений гурман не встоїть перед апетитним запахом шашлику, тим більше якщо він з найніжнішого кролячого м’яса, а маринад для кролика в духовці приготований за одним з наведених нижче рецептів. І неважливо, мангал на дачі у вашому розпорядженні або домашня духовка, – успіх забезпечений, якщо ви правильно замаринували м’ясо.

Основою маринаду, здатного зробити дієтичне м’ясо кролика дивно ароматним і смачним, частіше вибирають сироватку, оливкова олія, вино, соєвий соус, сметану. Набір спецій визначається особистими пристрастями, але рідкий маринад обійдеться без лаврового листа, цибулі і чорного перцю.

Маринад зі сметаною для кролика в духовці

Кролик, приготовлений в посуді, фользі, рукаві для запікання, з овочами або грибами в сметані або вершках, – завжди вишукане блюдо, гідний зайняти головне місце у святковому меню. Особливу ніжність і витончений смак завжди надає маринад.

Рецепт з винним оцтом або лимонною кислотою

Кролик, запечений в духовці, делікатес на всі часи. Але перш ніж обмазати тушку сметаною, обкласти овочами або грибами, і відправити в духовку, м’ясо маринують.

Щоб замаринувати одного кролика вагою до 2 кг, знадобляться:

  • літр холодної води;
  • винний оцет (лимонна кислота) — 1 ч. ложка;
  • 1 велика цибулина головка;
  • з спецій обов’язково сіль, чорний перець, а інші — за смаком;
  • із зелені на вибір трохи чебрецю або базилік, петрушка і кріп.

Як приготувати:

  • Оцет (лимонну кислоту) додати в воду.
  • Сумішшю з дрібно посіченою зелені та спецій натерти м’ясо (цілу тушку або нарізані шматки).
  • Колечками лука обкласти м’ясо.
  • Залити водою.

М’ясо маринується від 3 годин до 6, а потім його ставлять в піч.

Рецепт зі сметаною і часником

Цей рецепт віддають перевагу ті, хто любить запікати кролика у фользі.

Дивіться також:  Яйця всмятку: скільки варити і як подавати?

Інгредієнти (з розрахунку — одна тушка):

  • сметана (жирність не важлива) – 200 мл;
  • часник – 2-3 зубч.;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

М’ясо бажано попередньо вимочити протягом 2-3 годин, періодично міняючи воду.

  • Тушку нарізати на шматочки.
  • Натерти кашкою з дрібно нарізаного або розчавленого часнику зі спеціями.
  • Умочити шматочки м’яса в сметані. Чим вище відсоток жирності сметани, тим ніжніше буде смак. Але тим, хто не вживає жирної їжі, можна замінити сметану йогуртом.

Посуд щільно закрити і потримати на холоді протягом трьох-чотирьох годин.

Маринад з соєвим соусом

Інгредієнти (на одну тушку):

  • соєвий соус – 3 столових ложки;
  • важливо пам’ятати, що соус досить солоний, тому солі зовсім небагато, або від неї можна відмовитися;
  • перець чорний;
  • інші спеції – на основі особистих уподобань.

Приготування:

  • З’єднати всі компоненти маринаду, ретельно перемішавши, щедро обмазати кролятину, накрити ємність.
  • На всю ніч поставити в холодне місце.
  • Вранці все готово до запіканню зі сметаною в духовці. Особливо хороший цей маринад для запікання кролика в рукаві.

Для приготування копченого кролика

Для любителів копченостей є цікавий рецепт маринаду, що надає дивно яскравий смак ніжною кролятині.

Інгредієнти (на одну тушку):

  • вода – 3 л;
  • сіль – 7 столових ложок;
  • цукор – 1,5-2 ч. л.;
  • часник – 7 зубчиків;
  • спеції (перець, лавровий лист, на любителя – коріандр)

Приготування:

  • У воду кімнатної температури висипаємо цукор, сіль, дрібно нарізаний часник, спеції.
  • Перемішуємо до розчинення солі та цукру.
  • Натираємо тушку маринадом і ставимо на полицю холодильника на дві доби.
  • Після маринування кролика провітрюємо не менше 6 годин, підвісивши тушку на відкритому повітрі.

Тепер кролик готовий до копчення.

Смачний маринад для шашлику з кролика

Який пікнік без шашлику! Якщо вас не влаштовує жирна свинина або баранина, дієтичне м’ясо кролика — відмінний варіант смачного аналога. Рецепт шашликового маринаду для кролятини.

Дивіться також:  Пхали по-грузинськи — 8 рецептів

Інгредієнти:

  • сметана – 500 мл;
  • цибуля – 4 шт.;
  • часник – півголівки;
  • помідор – один великий або пара дрібних;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • перець;
  • улюблені прянощі.

Як приготувати:

  • Наріжте або видавити через прес часник. Спеції з часником і прянощі додайте сметану і перемішайте.
  • Помідор і очищену цибулю наріжте кільцями.
  • Ретельно обмазати шматочки м’яса сметанним маринадом, кільця овочів додати в ту ж ємність, перемішати.
  • Витримати не менше 4 годин у холодильнику.
  • Нанизуючи шматочки м’яса, не забувайте перемішати їх з цибулею і помидорными кільцями.

Маринуємо в оливковій олії з часником

Пройшов перевірку часом і вже став класичним рецепт, для якого необхідні наступні інгредієнти:

  • олія – 50 мл;
  • часник – дві міцні головки;
  • зелень (чебрець, естрагон, петрушка, базилік);
  • сіль і чорний мелений перець.

Як приготувати:

  • Щедро обмажте кролятину сіллю і перцем.
  • Покришіть зелень, а часникові зубчики продавіть через прес.
  • Додайте часник і зелень олія, натріть цією сумішшю м’ясо.
  • Тримати в прохолоді приблизно чотири години.

Варіант цього рецепта допускає вичавити в маринад сік одного лимона.

Винний маринад для дієтичного м’яса

Чудовий маринад виходить на основі сухого вина, червоного або білого.

Біле вино і часник в маринаді для кролячого м’яса

Знадобляться наступні компоненти:

  • по одній головці цибулі та часнику;
  • вино сухе біле – 500 мл;
  • сіль;
  • пряні трави (коріандр, чебрець, естрагон – на вибір за смаком).

Щоб приготувати, потрібно:

  • Часник дрібно нарізати, або розчавити, цибулю порізати кільцями.
  • Трави покришити.
  • Скласти всі інгредієнти в посудину, вилити в суміш вино, присолити і поперчити. При недостатньому обсязі можна додати 1 ст. теплої води.
  • М’ясо кролика, залите маринадом, витримати добу в холоді, після чого можна приступати до готування.
Дивіться також:  Тарталетки з крабовими паличками – 8 рецептів приготування

Замариноване по такому рецепту м’ясо не смажать. Для смаження замість вина рекомендується використовувати сік лимона (1 шт.).

Червоне вино в маринаді для кролячого м’яса

Інгредієнти:

  • близько 10 зубчиків часнику;
  • 1 червона цибулина;
  • вино червоне сухе – 1 л;
  • із зелені обов’язкова петрушка, достатньо 1 пучка;
  • сіль, чорний перець.

Приготування:

  • Зелень і часник дрібно покришити, лук очистити і порізати півкільцями.
  • Додати сіль і перець, вилити в ємність вино. Все перемішати до розчинення солі.
  • Залити м’ясо і витримати ніч на холоді, після чого можна приступати до приготування страви.

Якими б кулінарними уподобаннями ви не відрізнялися, але кролик, приготовлений по будь-якому із запропонованих варіантів, не залишить вас байдужими.

Прокрутка до верху