Маринад для курки з соєвим соусом – 8 рецептів

Соєвий соус являє собою один з основних компонентів страв азіатської кухні, які з кожним днем набувають все більшої популярності. Проте йти в кафе або ресторан, щоб покуштувати пікантні страву, не завжди представляється можливим… Втім, не варто засмучуватися, адже завдяки цьому унікальному інгредієнту навіть найпростішим продуктів можна надати азіатські смакові нотки. Найпростіший спосіб приготувати маринад для курки з соєвим соусом.

Класичний маринад для курки з соєвим соусом

Дієтичне біле м’ясо птиці, яке є самим доступним і популярним, виходить дуже соковитим і набуває оригінальний смак завдяки використанню наступних інгредієнтів:

  • 2 стопки соєвого соусу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 20 мл лимонного соку;
  • стопка оливкової олії;
  • сіль і перець.

Спосіб приготування:

  • Часникові зубчики дрібно ріжуться або товчуться в ступці при відсутності чеснокодавкі.
  • В піалі змішуються соєвий соус, видавлений з лимона сік, часникова кашка, оливкова олія і додаткові приправи за бажанням.
  • Через 20 хвилин, коли складові маринаду вступлять у взаємодію, підготовлена курка поливається заправкою.

Маринад має досить різкими смаковими якостями, тому не варто маринувати в ньому м’ясо понад 5 годин.

З медом і гірчицею

Кисло-солодкий смак – невід’ємна характеристика страв, приготованих в азіатських традиціях. Цей рецепт забезпечить необхідний «букет» смакових і ароматичних якостей.

Досить мати під рукою:

  • 50 мл соєвого соусу;
  • стільки ж меду;
  • 15 г зернистої гірчиці;
  • стопку рослинного масла;
  • 2 часникового зубчики;
  • приправи.

Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Часникові зубці звільняються від лушпиння і пропускаються через прес.
  • У невеликій мисочці змішуються соєвий соус, мед, гірчиця, підготовлена кашки з часнику, гострі приправи і рослинне масло.
  • Пряною сумішшю натирається 1 кг курячого м’яса, після чого страва відправляється в холод на 2 години для вбирання пікантних смакових нот.
Дивіться також:  Курка-гриль в духовці – 11 рецептів приготування

Знайти діжонську гірчицю на полиці магазину – справа щасливого випадку. Але якщо вам пощастило, то обов’язково додайте в маринад 5 г цього інгредієнта.

Готуємо з кефіром

У цьому рецепті для маринаду використовуються кефір і соєвий соус. Перший інгредієнт забезпечує м’яса більш м’яку структуру, а другий надає йому солодкуваті нотки, роблячи смак більш вираженим.

Щоб замаринувати 800 г курячих стегенець, необхідні:

  • 120 мл кефіру;
  • стопка соєвого соусу;
  • свежемолотая суміш перців;
  • трохи солодкої паприки і пекучого перцю.

Послідовність дій:

  • Кефір наливається в піалу, у якої залишена на столі для досягнення кімнатної температури.
  • Далі в нього додаються всі вищевказані складові маринаду, яким потім і натираються підготовлені частини курячої тушки.

Залежно від смакових уподобань, кількість гострого перцю в рецептурі може змінюватися в більшу або меншу сторону.

З соєвим соусом і майонезом

Ще одна цікава варіація маринаду, для якої знадобиться:

  • 30 мл соєвого соусу;
  • 200 г майонезу;
  • зубчик часнику;
  • мелений перець;
  • трохи паприки.

Покрокова інструкція приготування виглядає наступним чином:

  • В простору миску, де буде маринуватися куряча тушка, видавлюється з тюбика або викладається з банки майонез.
  • Далі до нього додаються соус і спеції.
  • Очищений часник дуже дрібно рубається ножем і відправляється до вже перемішаної заправці.
  • Маринадом добре змащується курка, а потім відправляється в холодильну камеру на 2 – 3 години.

По можливості, період маринування можна збільшити, щоб м’ясо стало м’якше і соковитіше.

З додаванням часнику

Теплим літнім вечором в колі друзів келих прохолодного пива буває дуже до речі. До пінному напою відмінно підійдуть різні частини курячої тушки, приготовані на мангалі. Але для початку м’ясо необхідно смачно і оригінально замаринувати.

Дивіться також:  Фрикадельки в вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Відмінний маринад для курячих крилець готується з:

  • 70 мл соєвого соусу;
  • 5 г гірчиці;
  • ½ Часниковою головки;
  • стопки оливкової олії;
  • солі і меленого перцю.

Кроки створення цікавого маринаду:

  • Часникова головка розбирається на зубчики, які очищаються і товчуться.
  • У миску виливаються соєвий соус і соняшникову олію, після чого туди ж відправляються гірчиця, часникова кашка і спеції.
  • Крильця поміщаються в ємність з маринадом, де добре перемішуються і відправляються в холодильник на кілька годин.

Якщо маринуються інші частини курки, то час може збільшуватися для додання білому м’ясу ніжності і соковитості.

Як приготувати з вином

Вино в поєднанні з соєвим соусом дарує страви з курки нові відтінки смаку, властиві японської кухні.

Складові маринаду:

  • 70 мл соєвого соусу;
  • 20 мл меду;
  • 2 часникового зубчики;
  • майоран;
  • 100 мл білого сухого вина.

Схема приготування полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Якщо мед засахарен, то він розтоплюється і змішується у піалі із соєвим соусом.
  • У миску для маринування виливається вино, яке відразу додається суміш з піали. Після цього маринад доповнюється спеціями і товченим часником.
  • Курка маринується 6 – 7 годин, кожен з яких робить її м’ясо ароматніше і ніжніше.

У відсутності вина його можна замінити розчином оцту з розрахунку 5 мл на 100 мл води.

Маринад для курки-гриль з соєвим соусом

Якщо захотілося покуштувати шматочок ароматною курки-гриль з чудово хрусткою скоринкою, то слід підготувати:

  • 115 мл соєвого соусу;
  • 2 часникового зубчики;
  • 5 г коричневого цукру;
  • 15 мл гострого соусу;
  • стільки ж рисового оцту;
  • трохи кореня імбиру.

Спосіб приготування:

  • Часник і імбир подрібнюються в кашку за допомогою блендера або терки.
  • У ємність вливається соєвий соус, в який перекладається часниково-імбирна маса.
  • Туди ж вводяться цукор, оцет, гострий соус.
  • У ємність з маринадом поміщається тушка, а потім миска переставляється в холодильник на 4 години. За цей період курка періодично перевертається для повноцінної просочення.
Дивіться також:  Як смачно приготувати баклажани?

Рецепт з лимоном

Рецепт стає дуже актуальним у період пікніків.

Щоб замаринувати курку для шашлику з пікантним цитрусовим акцентом, необхідні:

  • 100 мл соєвого соусу;
  • 3 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • лимон;
  • 15 мл гірчиці;
  • 30 г цукру;
  • мелений перець і трохи «курячої» приправи.

Покрокова інструкція приготування:

  • Часникові зубки очищаються і давляться за допомогою землянки
  • Очищені цибулини шинкують тонкими кільцями, які при бажанні можна розділити на половинки.
  • З лимона вичавлюється сік, яким сбрызгивается овочева суміш з лука і часнику.
  • Далі додається гірчиця, цукор і соєвий соус.
  • Готовим маринадом натираються нарізані шматочки курячого м’яса, які викладаються в миску і відправляються в холод на 2 – 8 годин.

Замариноване таким способом м’ясо виходить дуже ніжним і соковитим.

Маринад з соєвим соусом – це чудове рішення, яке надасть курці насичений смак, властивий азіатським стравам, що давно підкорили серця європейців.